• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Giresun 14 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

CHP ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI
Şebinkarahisar Taş Mahallesinde yapımı durdurulan Yurt binası ile ilgili CHP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay Alp, basın açıklaması yaptı. Oktay Alp eksik malzemeden dolayı, dayanıklılık testinden geçemeyen ve yıkım kararı alınan Yurt binası inşaat hakk

YURT BİNASI İNŞAATINDA NELER OLUYOR.              

            Şehrimizde Taş Mahallesinde eski Fatih İlkokulu arazisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi dışından gelen ortaöğretim öğrencilerinin barınması için yapımı sürdürülen bir yurt binası inşaatı var. Öncelikle belirtmeliyim ki; Şebinkarahisar da dışarıdan gelen orta öğrenim öğrencilerine hizmet verecek bir yurt binasına acilen ihtiyaç var. Aklı başında her Şebinkarahisar lı bu konuda hem fikir.

   Sayın hemşerilerim; Yurt binasının yapıldığı arazi ve çevresi Şebinkarahisar’ın tarihsel dokusunun en eski alanlarından birisi. Bu çevrede eski Şebinkarahisar evlerinin birçok örneği bulunmaktadır. Bu evler korumaya alınıp tarihsel dokusuna uygun restore edilmelidir.

 Şebinkarahisar Tarihi Kentler Birliğine üye oldu. Bu girişiminden dolayı Belediye Başkanına teşekkür ederim. Daha önce yerine getirilemeyen yararlı bir iş yaptı. Mevcut yurt inşaatı mahalledeki tarihsel dokuyu bozacak. Bize göre daha önce çocuk parkı ve oyun alanı olarak kullanılan bu alan mahalle sakinleri isteği doğrultusunda görsel estetiği düzenlenerek eski haliyle hizmet vermeli idi. İlçe sınırları içersinde bu ölçüde bir binanın yapılacağı çok boş alan var. Bu bakımdan inşaatın yeri yurt için uygun değildir.

             İnşaatın hemen üzerindeki yol hafriyat sırasında tedbir alınmadığı için oynamış. Muhtemelen bu zemin hareketliliği bir süre sonra yol üzerindeki konutlara da sıçrayacak. Bu zemin hareketliliği şu anda çıplak gözle görüle bilir durumda. Bunu anlamak için jeolog veya inşaat mühendisi olmak gerekmiyor. Yolun üst kısmında ki evler hasar gördüğünde vatandaşlar inşallah Avutmuş köprüsünün çökmesinden sonra çevresinde ki konut sahiplerine verilen cevapla karşılaşmazlar ve mağdur olmazlar. Dedelerinden ev miras kaldığı için suçlu ilan edilmezler. Bu yanlışın sorumlusu kim ise hesap sorulmalı.

            Sayın hemşerilerim; yurt binasının yer seçimi dışında inşaatın yapım aşamasındaki dedikodular ayyuka çıktı. Bildiğiniz gibi İnşaat yapımı durduruldu. Şu anda inşaatın iç kısımdan yıkımı devam ediyor. Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Haberi Manşetten verdi.”Eksik malzeme kullanımından dolayı dökülen beton dayanıklık testinden geçememiş.”Kısacası“ Şehircilik Bakanlığı imar standartları kalitesine uygun olmadığı için İnşaat durdurulmuş.”

 İlgili kamu görevlilerine buradan çağrı yapıyorum ve soruyorum..?Bu inşaat hakkında ki söylentiler doğrumudur? Doğru ise Haklarında ne gibi yasal işlem yapılmıştır? Şebinkarahisar kamuoyu ilgili makamlardan doyurucu bir açıklama bekliyor. Bu aşamadan sonra bu binanın kalite standartlarına uygun ve güvenirliliği nasıl sağlanacaktır. Eğer bu söylenti ve şaibeler yanlış ise; Açıklamanızla konuya muhatap olan kişi ve firmalar kamuoyu önünde de aklanmış olur. Şahsen benimde umudum ve dileğim odur ki bu söylentiler doğru çıkmasın.

            Şehrimiz Kuzey Anadolu Fay hattı deprem kuşağı üzerindedir. Ayrıca birinci derece afet bölgesidir.1939 Depreminin yıkımı ve acıları ebeveynlerimiz tarafından hala hatırlanmaktadır. Bilim adamlarının söylediği gibi ”deprem öldürmez bina öldürür.”

Ülkemizde geçmişte yıkılan ve yüksek can kaybı yaşanmasına neden olan öğrenci yurtları ve okul binaları örnekleri çoktur. Bugün hizmet gibi görünen bu inşaat umarız ki gelecekte acıların yaşandığı küçücük yavruların mezarı olmasın. Cıvıl cıvıl çocukların şen şakrak mutluluk içerisinde geleceklerine umutla hazırlandığı bir yuva olsun. 

img_2243.jpg

img_2245.jpg

img_2246.jpg

img_2249.jpg

img_2252.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi

Şebinkarahisar İlçe Başkanı

Oktay ALP

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.