• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP Mahalle ve Köy gezilerine devam ediyor.

CHP Mahalle ve Köy gezilerine devam ediyor.
CHP İlçe örgütünün; Şebinkarahisar'ın mahalle ve köylerinin sorunlarını yerinde dinleme ve tespit etme çalışmaları çerçevesinde Bayram Köyü ziyareti.

BASIN AÇIKLAMASI


Cumhuriyet Halk Partisi Şebinkarahisar İlçe Örgütü 17.08.2010 günü Bayram köyüne giderek, köy halkının sorunlarını ve şikayetleri'ni dinledi. Şikâyet edilen konulara ilişkin çözüm önerilerini köy halkıyla paylaştı.
Bayram köyü ilçe merkezine 5 km uzaklıkta 60 haneliktir. Hayvancılık ve tarım köy halkının en önemli geçim kaynağıdır. Bayram köyünde yapılan peynirler ilçemizde haklı bir üne sahiptir. Dileğimiz odur ki modern hayvancılık Bayram köyünde gelişir. Bayram köyü peynirini ilçemizi tanıtan bir marka olarak görürüz.


Bayram köyünde evlerde kullanılan içme suyu ve hayvanlara verilen su köydeki kuyudan temin edilmektedir. Şuanda ki suyun yetersizliği köy sakinleri tarafından dile getirilmiştir. Köyde bulunan üç sokak çeşmesinin hiç birinde su akmamaktadır. Ev kadınları çamaşır ve bulaşık gibi zorunlu temizlik işlerini yapmakta zorlanmaktadırlar. Kuyudan çıkarılan su depoya pompalanarak dağıtım şebekesine verilmektedir. Bu işlem suda kullanılan enerji maliyetini çok yükseltmektedir. Şu anda Bayram köyünde hayvanların içtiği suyun birim maliyeti şehirdeki insanların içtiği suyun birim maliyetinin birkaç katıdır. Acilen yeni iki kuyu daha açılarak köyün su ihtiyacı karşılanmalıdır.


Bayram köylüler su hattında kullanılan elektirik enerjisinin maliyetinin yüksekliğinden şikayetçidirler. Bu işlemde tarımsal sulamada kullanılan fiyat indiriminden yaralanma talepleri vardır.


Köyde kanalizasyon ağı bulunmamaktadır. Evlerin çevresindeki küçük çaplı bireysel foseptik çukurları tamamen taşmış, köyün sokaklarında kanalizasyon suları akmaktadır.


Köy okulunun bahçesine ve çocukların oyun alanına şuanda kanalizasyon akmaktadır. Köyde küçük çocukların sık sık İSAL ve benzeri rahatsızlıklar geçirdiği kadınlar tarafından dile getirilmiştir. Bayram köyüne acilen kanalizasyon ağı yapılmalı. Bu ağ köy dışında bir foseptik çukuruna bağlanmalıdır. İnsan sağlığına son derece zararlı ve hijyen açısından elverişsiz bu ortamın giderilmesi Bayram köylülerin en önemli taleplerinden biridir.


Köyün içerisinde camiye yakın köy çeşmesi bitişiğindeki kanalizasyon atıklarından oluşan akıntının bulunduğu bölgenin üstü acilen kapatılmalıdır.


Köyün içindeki yolların ortasında buluna Telekom'a ve Tedaş'a ait direkler tarım araçları dahil trafiği engellemektedir. Bu direkler yol kenarına çekilmelidir.


Köy camisinin önünde bulunan Tedaş'a ait direk yolun tam ortasında ulaşımı engellemek tedir. Köy sakinleri daha önce müracaat etmelerine rağmen bu direği yerinden 5 yıldır kaldırılmadığını söylüyorlar.


Giresun Valiliği, Şebinkarahisar Kaymakamlığı, KÖYDES yöneticileri ve konuyla ilgili kamu ve özel kurum yetkililerinin köy sakinlerinin bu şikâyet ve taleplerini değerlendireceğine, sorunlara çözüm üreteceğine inanarak bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmak ihtiyacı hissettik.

Cumhuriyet Halk Partisi
Şebinkarahisar İlçe Başkanı
Oktay ALP

Bu haber toplam 3211 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.