• BIST 10223.81
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 12 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI
BASIN AÇIKLAMASIÇİTÇİ KÖYLÜ MAĞDUR AKP SEYİRCİ

 

Sayın hemşerilerim;

            Bildiğiniz gibi Şebinkarahisar da çiftçiler, köylüler, hayvan üreticileri kısacası tarımla uğraşan hemşerilerimiz ülke genelinde uygulanan kuraklık kararnamesinin haklarından yararlanamadı.

            Tarımsal girdilerin maliyetlerinin yüksek olduğu (gübre, mazot, vb.) Ülkemizde 2012 yılında mevsim şartlarının uygun olmayışı yüzünden, kısacası kuraklık nedeni ile ürün her zamankinden çok az olmuştur. Ayrıca piyasaya ithal hayvan ve ithal et sürülmesi nedeni ile de hayvan fiyatları dip yapmıştır. Hayvanını değerinde satamayan üreticilerimiz mağdur olmuştur.

            Kuraklık Kararname kapsamına giren yerlerde çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanmış oldukları kredi borçları ertelenmiştir.

            Ülke genelindeki bu hükümet uygulaması aynı zamanında Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi de olan AKP İlçe Başkanı ve AKP yerel yöneticilerinin basiretsizliği yüzünden ilçemizde uygulanmamaktadır.

            AKP İlçe Başkanı konu ile ilgi 20.01.2013 tarihinde ibretlik bir basın açıklaması yaptı. Ona göre “ kuraklık kararnamesinden Şebinkarahisarlıların yararlanamamasının suçlusu çiftçi ve köylüler “.

            Sayın AKP İlçe Başkanı sokakta dolaşan sıradan vatandaş gibi konuşuyor ve hasar tespit komisyonu kurulmamasından kendisi sorumlu değilmiş gibi vatandaşı suçluyor. Vatandaşın anası ağlamış, inim, inim inliyor Şebinkarahisar ekonomisi dip yapmış. AKP İlçe Başkanı yüksek perdeden ahkâm kesip vatandaşa çaresizliği tavsiye ediyor.

            Sayın hemşerilerim şu anda çiftçi Ziraat Bankasına olan borcunu ödeyemiyor. Bir kısmı sağdan soldan borç temin edip, bankaya olan borcunu kapatıyor. İşin tuhafı Borcunu ödeyen ve yeni kredi talep eden vatandaşa daha önce kullandığı kredi limitinin altında iki, üç ay sonraya gün veriliyor. Hemen kredi alacağı düşüncesi ile çevresine borçlanan vatandaş namus belası bu sefer ilçe dışındaki özel bankalara gidip yüksek faizli kredi almak zorunda kalıyor. Zaten zor durumda olan çiftçi ve köylü bu yüksek faizle daha da batağa gidiyor. Tuzu kuru olan AKP yöneticileri vatandaşın uğradığı bu çifte soyguna çare aramak yerine seyirci kalıyorlar.

            Tarım Kredi Kooperatifi olumlu bir uygulama ile borcunun %60 ödeyen çiftçinin geri kalan %40 borcunu bir yıl erteliyor. Kuruluş amacı çiftçiyi desteklemek olan Ziraat Bankası Şebinkarahisar Şubesinde bu uygulama neden yapılmıyor. Yine fısıltı gazetesinin telkini ile Ziraat Bankasınca Borçlar ertelenecekmiş gibi umut tacirliği yapılarak; Çiftçilere Ziraat Bankasına borç erteleme talebi dilekçesi verdirilerek vatandaş avutuluyor. Bu dilekçelere cevap bekleme süresince de faizler katlanarak vatandaşın borcu daha da artacak.

            Sayın AKP İlçe Başkanı bizim sahip olduğumuz bu bilgilere siz sahip değilmisiniz? Madem borçlar ertelenmeyecek Ziraat Bankası bu dilekçeleri niye kabul ediyor. Bu beklentiyi ve borçların erteleneceği algısını yaratan sizlerin daha önce günü kurtarmak uğruna yaptığınız açıklamalardır.

            Sayın AKP İlçe başkanı bu memlekette yapıldığını söylediğiniz olumlu işlerin payını nasıl kendinize çıkarıyorsanız bu olumsuzluğun hesabını da siz vereceksiniz. Muhalefet partisi olarak benim görevimde siz yan gelip yattığınız için bu gibi sorunları kamuoyu önünde dillendirip çare aramaktır.

            Yine söylüyorum sayın hemşerilerim;

            Can alıcı hayati sorunlar olunca AKP yöneticileri GÖRMEDİM, DUYMADIM ve BİLMİYORUMU oynuyor. Bu meselede olduğu gibi sıkışınca da köylüyü ve çiftçiyi suçluyor.

            Beyler gün yan gelip yatma günü değil..! Gün köylünün, çiftçinin, esnafın kısacası Şebinkarahisar’ın mağduriyetini giderme; Haklarını savunma günüdür.

            Siyasetçinin görevi sorunlara çare bulmak ve çözmektir.

            ÇARESİZLİĞİ SAVUNMAK ACİZLERİN İŞİDİR.

 

Cumhuriyet Halk Partisi

Şebinkarahisar İlçe Başkanı

Oktay ALP

 

 

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.