• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP'TEN, KÜLTÜR VE İŞ MERKEZİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAS

CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP'TEN, KÜLTÜR VE İŞ MERKEZİ  İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAS
CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP'TEN, KÜLTÜR VE İŞ MERKEZİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAS

 

Basın Açıklaması

 

Şebinkarahisar kent merkezinde yıktırılan “Turistik Binası”nın yerine yapılması düşünülen ve önce adına “AVM” gelen tepkiler üzerine de adı “Kültür Merkezi” olarak değiştirilen alanın hafriyatına belediyece 13 Nisan 2013 tarihinde (Cuma)

Başlandı. Daha önceki basın açıklamalarımızda, düşünülen projenin Şebinkarahisar’ın tarihi ve kültürel dokusu ile “Kale” görünümünü engelleyeceğini ısrarla belitmiştik. Bu konuda gerek Şebinkarahisar’da gerekse Şebinkarahisar dışında yaşayan duyarlı hemşehrilerimiz ve Sivil Toplum Örgütleri düşüncelerini basın aracılığı ile paylaşmış ve söz konusu projeye yeri nedeniyle karşı çıkmıştı.  Bizim talebimiz ise oluşan bu ortak düşüncenin binanın yeri ile ilgili olarak referandum yapılması halkın oylarıyla çıkan sonucun ise belediyece uygulanmasını istemekten başka bir şey değildi.

Her ne hikmetse;
Sayın Belediye Başkanımız Şahin Yılancı ve ekibi, bu tepkilere kulak asmadı referandum yoluyla Şebinkarahisar halkının düşünce açıklamasından korktu.

Sayın Hemşehrilerim...

Şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak böyle bir kültür merkezinin ilçemize yapılması, yapılmasının düşünülmesi olumlu ve destek vereceğimiz bir proje.  Ancak bizim itirazımız, adı ne olursa olsun söz konusu binanın yerinin doğru seçilemediğidir. Böylesi kalıcı bir proje için ilçede daha uygun alanlar seçilebilir ve bu yeni alana yapılabilirdi.

Sayın Belediye Başkanı Şahin Yılancı’yı bir insan olarak anlyorum aslında. Sayın Yılancı’nın,  4 yıllık görev süresi içersinde ilçemizde gözle görülebilir bir hizmeti olmadı. Verimsiz bir çalışma dönemi sonrasında Şebinkarahisar’a kalıcı bir eser bırakarak adının anılmasını istemesini anlayabiliyorum.

Sayın Başkanın, ilçe merkezine yapacağı bu bina adı ne olursa olsun başarızıslığını örtmeye yetmeyecektir.

Sayın Başkan, seçimle gelen yöneticiler bir süre sonra yine seçimle giderler. Yerel töneticilerin iktidarları sırasında

Yaptıkları uygulamalar o şehrin ekonomik sosyal ve kültürel hayatını 30 -40 yıl etkiler. Olumsuz uygulamalar ise gelecek kuşaklara bırakılan en kötü mirastır.

Şehrin merkezinde yani tam kalbinde inşaasına başladığınız bu bina size şa an için iyi bir hizmet gibi gelebilir. Unutmayın ki;  gelecek kuşaklara bırakacağınız bu mirasın vebalide sizin omuzlarınızda olacaktır.  İlçemizin şu andaki meydanı iyi bir düzenleme ve genişletme çalışmasıyla  “Tarihi Kentler Birliği” üyesi Şebinkarahisar’ın tarihi ve kültürel mirasına, kale görünümlü sülietne çok daha yakışacaktır.

Sayın Başkan, Sayın Yılancı;

Lütfen bir kez daha düşünün.  Çağdaş kentlede meydanlar bir şehrin kimliğidir. Şehirler, kentler meydanları ile anılır. Meydanlar bazen o şehrin adının önüne bile geçer...

Hayata geçirmek için ilk kazmayı vurduğunuz proje Şebinkarahisar’in üyesi olduğu “Tarihi Kentler Birliği”nin üyelik koşullarına aykırı ve üyelikten çıkarılma nedenidir. Bugün “Kaleli Kentler Birliği” kurulurken övündüğümüz kalenin önüne “duvar” çekmenize,  biz de halkımız da dışarıda yaşayan Şebinkarahisarlı hemşehrilerimizde akıl sır erdirememektedir.c

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.