• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • İzmir 12 °C
  • Giresun 12 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP'TEN, GENEL KURUL İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP'TEN, GENEL KURUL İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP'TEN, GENEL KURUL İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 

İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği kongresi 3 Şubat 2013 günü yapıldı. Kongre salonundaki katılım ve atmosferin şehrimiz adına olumlu ve sorunlar karşısında duyarlılık açısından örnek bir toplantı olduğunu düşünüyorum.

Divan başkanlığına siyasal bir kişiliğin seçilmesi böyle bir şenliğe gölge düşürmüştür. Gönül isterdi ki toplum içersinde saygınlığı olan, siyasal olaylarda taraf olmamış hemşerilerimizden biri divan başkanı olmalı idi. Esasen geçmiş yönetim kurulu başkanından daha önce de ülkemiz genelini ilgilendiren siyasal olaylarda bir sivil toplum örgütü başkanına uygun olmayan açıklamalar duymuştuk.

Derneğin kurucu üyelerinden, derneğin bugünkü ekonomik gelir kaynağı olan otel olarak kullanılan binanın inşasında emeği geçmiş eski başkanlardan Polat SABUNCU'nun konuşmasının divan başkanı tarafından siyasal kaygılarla kesilmeye çalışılması anti demokratik zihniyetin bir vefasızlık örneğidir. Divan başkanının bu anti demokratik tavrı hemşerilerimiz arasında da üzüntüyle karşılanmış ve yadırganmıştır.

Şunu unutmamak gerekir ki; Sivil toplum örgütleri siyasal partiler karşısında bağımsız ve tarafsız oldukları ölçüde saygınlıkları artar. Amaçlarına uygun talepleri muhatapları tarafından o oranda ciddiye alınır.

 

Sivil toplum örgütleri yöneticilerinin yurttaş olarak muhakkak siyasal görüşleri olacaktır. Bundan doğal bir şey olamaz. Sivil baskı gurubu olarak bu örgütlerin yöneticileri örgütlerini siyaset kurumu karşısında bağımsız ve tarafsız kıldıkları ölçüde sivil taleplerin elde edilmesi konusunda başarılı olurlar.

İstanbul Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği ve benzeri hemşeri dernekleri ikili bir amaca hizmet etmelidir. Birincisi ekonomik nedenlerle doğup büyüdüğü şehri-köyü, toprakları daha iyi bir yaşam ve gelecek kurma umuduyla terk eden insanların gittikleri şehirde karşılaştıkları ekonomik, sosyal, kültürel ve insani sorunların çözümünde katkı vermek; Karşılaştıkları yeni sosyal ve kültürel çevreye uyumlarını sağlama konusunda destek olmaktır.

İkinci görevi ise atalarının yaşadığı ve halen akrabalarının bulunduğu terk edilen köylerde yaşam kalitesinin kent yaşamı kalitesine çıkarılması için uğraş vermek. Bir diğeri ise göç edilen kentlerde edindikleri üretim kültürü ve yaşam kalitesinin daha yükseltilmesi ve buna uygun tüketim alışkanlıklarını doğdukları topraklara taşımaktır.

Bizim derneğimiz ilçemize kaynak aktarma konusunda benzerlerine göre oldukça fazla olumlu işler yapmıştır. Bu olumlu işlere katkı veren ve tasarlayan tüm eski dernek yöneticilerine teşekkür ederim,

Genç başkan Sayın Hakan ÖZBAY ve yönetim kurulu üyeleri geçmiş tecrübelerden de yararlanarak hizmet çıtasını daha da yükseltirlerse; Gelecekte olumlu icraatları ile hafızalarda yer ederler.

Sayın Başkan Hakan ÖZBAY ve yönetim kurulu üyesi hemşerilerime başarılar dilerim.

Cumhuriyet Halk Partisi

Şebinkarahisar İlçe Başkanı

Oktay ALP

pol.jpgpol1.jpg

Bu haber toplam 2042 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.