• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP BASIN AÇIKLAMASI

CHP BASIN AÇIKLAMASI
KELKİT VADİSİ'NDE KONUŞLANMASI DÜŞÜNÜLEN ASKERİ BİRLİĞİN EĞER PLANLANACAKSA ÜS MERKEZİ ŞEBİNKARAHİSAR OLMALIDIR

BASIN AÇIKLAMASI

KELKİT VADİSİ'NDE KONUŞLANMASI DÜŞÜNÜLEN ASKERİ BİRLİĞİN EĞER PLANLANACAKSA ÜS MERKEZİ ŞEBİNKARAHİSAR OLMALIDIR

Son günlerde kamuoyunda Kelkit Vadisi havzasında bir askeri birlik konuşlandırılacağı haberleri konuşulmaktadır.
Bu askeri birliğin KONUŞLANACAĞI YER KONUSUNDA iktidar partisinin bir Giresun Millletvekili'nin Şebinkarahisar aleyhine yönlendirme yapmaya çalıştığı , Şebinkarahisar kamuoyunda günlerdir konuşulmaktadır.
AKP İlçe Başkanı Sayın Ahmet Bölük bir gazetici ile yaptığı ropörtajda ; Şebinkarahisar ve Komşu bir ilçenin ismini vererek konuyla ilgili ikircikli konuşmuştur.


Bütün Bölge kamu oyunun bildiği , Şebinkarahisar halkının kahvede , lokantada , çay ocağın da ve dükanlarda konuştuğu bir konuyu gizemli , sanki kimsenin bilmediği bir sırmış gibi yansıtarak ; Askeri bir iştir. Bu konudaki karar mekanizmaları Hükümetin dışında oluşmaktadır imajı yaratarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor.
Sayın Ahmet Bölük , ikdidar partisinin ilçe başkanının ve ikdidar partisinin milletvekillerinin işi gizemli , muğlak yorumlar yaparak kaçamak konuşmak değil ; Şebinkarahisar halkının çıkarlarını savunmaktır.Sizden beklentimiz bu konuda açık net biçimde Şebinkarahisar halkının çıkarlarını savunmanız ve edindiğiniz bilgileri Şebinkarahisar halkıyla paylaşmanızdır.


Cumhuriyet Halk Partisi Şebinkarahisar İlçe Örgütü olarak bu süreçte edindiğimiz bilgileri Şebinkarahisar kamuoyu ile paylaşmayı görevimiz ve sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz.
Bilindiği gibi terör örgütü PKK, Doğu ve Orta Karadeniz'de çeşitli terör eylemleri gerçekleştirmiş ve bu eylemlerde güvenlik güçlerimiz şehit olmuştur.
Eğer Kelkit Vadisi'ne konuşlandırılması düşünülen askeri birliğin amacı PKK'nın bölgeye sızmasını engellemek ise; Bu birliğin üs merkezi ŞEBİNKARAHİSAR olmalıdır.
Şebinkarahisar coğrafyası nedeni ile doğu tarafında ki ilçelere göre geçiş yolu alanından daha uzak ve iç bölgededir. Batı tarafında ise yine Reşadiye, Koyulhisar, Mesudiye ilçelerinin coğrafi konumuna göre daha içeridedir ve doğudadır.
Şebinkarahisar; Reşadiye, Koyulhisar, Mesudiye, Alucra, Çamoluk, Şiran, Kelkit hattının ortasında bir coğrafi konuma sahiptir ve bu özelliğiyle de kurulabilecek olan birliğin merkez üssü olmalıdır.
Doğu Karadeniz'in kuzey-güney geçiş bağlantıları düşünüldüğünde yine Şebinkarahisar üs merkezi olarak en uygun coğrafi konuma sahiptir.
Rütbeli personelin çocuklarının eğitimi, ailelerinin sosyal yaşam ve insani ihtiyaçlarının karşılanması bakımından da Şebinkarahisar bölgemizde en uygun merkez durumundadır.
Bildiğimiz kadarıyla 10-15 yıl önce Doğu Karadeniz'in iç kesimlerine bir askeri birlik konuşlandırılması planlanmış ve merkez karargah üssü olarak ta Şebinkarahisar düşünülmüştür.Bu amaçla da Şebinkarahisar'da 400 dönümlük bir arazi tahsis edilmiş idi. Şebinkarahisar'da daha büyük çaplı bir askeri birliğin konuşlandırılabileceği arazi mevcuttur.Eğer ihtiyaç duyulur ise daha geniş çaplı bir arazi tahsis edilebilir.Şebinkarahisarlıların bu konuda üstlerine düşen fedakarlığı yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın.
Sonuç olarak, Kelkit Vadisi'ne bir askeri birlik konuşlandırılması güvenlik güçlerinin bölge hakimiyeti açısından eğer ihtiyaç haline geldiyse ; Bu birliğin KARARGAH MERKEZİ yukarıda saydığımız gerekçelerle ŞEBİNKARAHİSAR OLMALIDIR.
Cumhuriyet Halk Partisi
Şebinkarahisar İlçe Başkanı
Oktay ALP

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.