• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • İzmir 36 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP BASIN AÇIKLAMASI

CHP BASIN AÇIKLAMASI
"ÇAĞRI " "ÖĞRENCİ KAYITLARI ŞEBİNKARAHİSAR'DA YAPILMALI"

"BASIN AÇIKLAMASI"
"ÇAĞRI "
"ÖĞRENCİ KAYITLARI ŞEBİNKARAHİSAR'DA YAPILMALI"



YÖK'ün 2010-2011 dönemi kontenjanına göre; Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Yerleşkesinde mevcut sayıya ilave olarak 1530 öğrencinin daha eğitim görmesi hedefleniyor. Dileğimiz odur ki! Geçen yılki duruma düşülmez; Ayrılan kontenjan kadar öğrenci kayıt yaptırır ve ilçemize gelir.
YÖK kontenjanına göre 1330 öğrenci 2 yıllık Meslek Yüksek Okuluna,200 öğrenci de 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna kayıt yaptırabilecektir.
Sıkıntılı bir gecikmeden sonra Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'na öğrenci kontenjanı verilmesine ilişkin katkısı olan tüm siyasi ve sivil toplum örgütü mensubu hemşerilerimize teşekkür ederim.
Hayırsever işadamı hemşerimiz Fevzi KIRAÇ Bey'e ilçemizde yaptığı örnek davranışı için tüm hemşerilerim adına tekrar teşekkür etmek istiyorum. Umarımki Fevzi Bey'in örnek davranışı başka hemşerilerimiz için de teşvik edici olacaktır.


Şebinkarahisar ekonomisi için öğrenci harcamalarının önemini ilçemizde hiç kimse reddetmiyor. Üniversite yerleşkesi içerisinde şu ana kadar hiçbir kamu yatırımı, YÖK tarafından tasarlanıp planlanmış bir tesis ve bina bulunmamaktadır. Bilindiği üzere mevcut kompleksin tamamı hemşerilerimiz tarafından yaptırılmıştır.
Şebinkarahisarlıların mali gücüyle yaptırılan üniversitenin geliri kayıt dönemlerinde 2 yıldır Giresun'a bırakılmaktadır. Bunun anlamak mümkün değildir.
1530 öğrenci ve bunların yarısının anne-babasının refakatçi olarak kayıt yaptırmak için ilçemize geleceği düşünülürse;2000 civarında öğrenci ve yakını kayıt günü ilçemize gelecek demektir.
Meslek Yüksek Okulu'nun Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olduğu yıllarda öğrenci kayıtları Şebinkarahisar'da yapılıyordu.M.Y.O Giresun Üniversitesi'ne bağlandıktan sonra kayıtlar Giresun il merkezinde yapılmaya başlandı.İlk yıl teknolojik alt yapı eksikliği,yeterince hazırlıklı olamamak gibi:!Bahanelerle bu konuda ki eleştirilerimiz Giresun Üniversitesi yöneticileri tarafından geçiştirildi.
Şebinkarahisar M.Y. O 10 yıllık idari ve yönetsel birikimi ile öğretim elemanı, personel kapasitesi ve teknolojik alt yapısı ile öğrenci kayıtlarını ilçemizde yapacak birikime sahiptir.
Öğrenci harcamalarından en büyük payı alan Şebinkarahisar esnafının örgütleri; Esnaf Odası, Şoförler Odası, Ziraat Odası yöneticileri şimdiden bir TAKİP KOMİSYONU kurarak Üniversite Yardımlaşma ve Yaşatma Deneği ile birlikte öğrenci kayıtlarının ilçemizde yapılması için gerekli girişimde bulunmalıdırlar.
İktidar partisi ilçe başkanı sayın Ahmet BÖLÜK bu konunun siyasal anlamdaki takip sorumluluğu bizzat şahsınıza aittir;Başarı ve başarısızlıkta sizin hanenize yazılacaktır.Bizlerin görevi bu girişiminizde sizin arkanızda durmak ve destek olmaktır.Size bu desteği vereceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.
İkdidarı, muhalefeti ile ilçemizdeki tüm siyasal partilerin yöneticileri, Şebinkarahisarlı sivil toplum örgütleri, İstanbul Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği, Şeb-Der, Ankara Şebinkarahisarlılar Vakfı, Bursa Derneği ve en önemlisi de Şebinkarahisar'ın seçilmiş belediye başkanı bu konuyu siyasallaştırmadan takip edip esnaf örgütlerine gerekli desteği vermelidir.

Geçmiş yıllarda yaptığımız çağrıyı henüz zaman geçmemişken bu vesile ile tekrarlamak istiyoruz. Şebinkarahisar'da eğitim görecek öğrencilerin kayıtları ŞEBİNKARAHİSAR'DA yapılmalıdır.


Cumhuriyet Halk Partisi
Şebinkarahisar İlçe Başkanı
Oktay ALP







Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.