• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP BASIN AÇIKLAMASI

CHP BASIN AÇIKLAMASI
ŞEBİNKARAHİSAR'A KİM İHANET EDİYOR?
CHP BASIN AÇIKLAMASI

ŞEBİNKARAHİSAR'A KİM İHANET EDİYOR?

2009-2010 Akademik yılında Şebinkarahisar Fevzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna öğrenci alınmayacağına ilişkin YÖK kararını üzülerek öğrendik. Şebinkarahisar ekonomisinde öğrenci harcamalarından elde edilen gelirin önemini tüm hemşerilerimiz biliyor.Sözün kısası MYO ve devamında açılacak öğrenim birimleri ilçemizin 'BACASIZ FABRİKASI 'dır.Şebinkarahisarlılar bu okulun büyümesi ve gelişmesi için üzerlerine düşen her görevi yapmışlardır ve yapmaya devam edeceklerdir. Hayırsever işadamı hemşerimiz Fevzi KIRAÇ bir vefa örneği göstererek Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu hizmet binasını tamamlayıp hizmete hazır hale getirmiştir.Kendisine bu fedakar ve örnek davranışı için teşekkür etmek hepimizin boynunun borcudur.Umarız ki Fevzi beyin bu davranışı başka hemşerilerimize de örnek olacaktır. Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar'a dört yıllık UBYO açılması kararını iki yıl önce almış ve ilgili üst kurumlar olan YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığına zamanında göndermiştir.İki yıldır Şebinkarahisar kamuoyu YÖK'ten öğrenci alımına ilişkin onay beklemekteydi.İktidar partisi AKP ilçe yöneticileri ve AKP Giresun milletvekilleri konuyu takip ettiklerini ve sonucun Şebinkarahisar lehine olumlu olduğunu duyurdular.CHP olarak biz ve diğer duyarlı Şebinkarahisarlılar AKP yöneticilerini ve Giresun milletvekillerini defalarca uyarmaya çalıştık.Dört yıllık yüksek okula öğrenci alınması Şebinkarahisar ekonomisi için hayati derecede öneme sahip. YÖK de bu konuyu takip etmek iktidar partisinin sorumluluğundadır. Bütün bu uyarılarımızı üstünkörü cevaplarla geçiştirdiler.

19 Eylül 2009 tarihinde AKP ilçe başkanı Ahmet BÖLÜK basın açıklaması yaptı: "AKP Giresun Milletvekili ve Grup Başkan vekili Nurettin CANİKLİ ve KİT Komisyonu Başkanı hemşerimiz Ünal KACIR'ın girişimleri ve YÖK ile yapılan görüşmeler sonucunda Şebinkarahisar Fevzi KIRAÇ UBYO'na 40 öğrenci alınmasının kesinleştiği " haberini verip, müjdeyide patlatmıştı. " Önümüzdeki yıl başka bölümlerde açılacak ve kısa sürede öğrenci sayımız katlanarak artacak " mış? Vay! Vay! Vay! Şebinkarahisar sevdalısı vekillerimiz yapmış, yakıştırmış işleri yoluna koymuşlar. AKP İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK bey de müjdeli haberi kamuoyuna duyurdu.Ahmet bey çok bilinen bir Atasözümüz var! "YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR "

Sayın hemşerilerimiz daha önce de söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Şebinkarahisar'a yapılan ÜVEY EVLAT MUAMELESİNE SON VERİLMELİ. Giresun iline bağlı diğer ilçelerde hizmet binası olmadığı halde; sadece tabelası olan okullara YÖK tarafından öğrenci alımı gerçekleştirildi. İlçemizde ise hizmet binası ve tüm alt yapısı hazır, öğretim elemanları atanmış, hizmet personeli bulunan okula öğrenci kaydı yaptırılmıyor. Bu ne yaman çelişkidir? Şebinkarahisar ne suç işledi de cezalandırılıyor? Geçen iki seçimde AKP Şebinkarahisar'dan çok yüksek oy aldı. Herhalde iktidar partisi kendisine oy verenleri cezalandırıyor.

Siyasi konumlarını ekonomik güçlerini arttırmaya tahvil etmiş iktidar işbirlikçisi ve onların yalakalarının bu haksızlığa seyirci kalmasını anlıyoruz. Anlayamadığımız İlçemizde ki esnaf örgütleri'nin ve sivil toplum kuruluşlarının bu haksızlığa seyirci kalmasıdır. Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi üyelerine buradan seslenmek istiyorum. Anlaşılan Başkan tek başına belediyenin yoğun işlerine yetişemiyor. Belediye içerisinde yeni makam oluşturmak için harcadığınız zamanı ve enerjiyi YÖK de UBYO'nun açılmasının takibine harcayabilseydiniz herhalde bu yazıyı yazmamış olacaktık.

Sayın hemşerilerimiz yine söylüyoruz AKP Şebinkarahisar da hizmet değil UMUT TACİRLİĞİ YAPIYOR. Sözüm ona önümüzdeki yıl İlçemizde öğrenci sayısı artacakmış. Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı hakkında hangi araştırmayı yapmışlar? Örneğin; bu sene Şebinkarahisar MYO'na 1200 kontejan verilmesine rağmen 743 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Bunun anlamı 450 öğrenci Şebinkarahisar'a gelmek istememiştir. Sebepleri konusunda belediye neden bir araştırma yapmadı? Anlaşılan o ki sayın başkan ve meclis üyeleri belediye işlerinin yoğunluğu nedeniyle; Şebinkarahisar'ın ufak tefek sorunlarına zaman ayıramıyorlar. Şebinkarahisar'ın ekonomik geleceğiyle ilgili projeler onları pek ilgilendirmiyor galiba.



Biz yinede konuya ilgi duyan herkese hatırlatalım. Öğrenci harcamaları Şebinkarahisar ekonomisinin itici motor gücüdür. Şebinkarahisar ekonomisinin geleceği ve kalkınması MYO'na ilaveten yeni açılacak dört yıllık UBYO ve FAKÜLTENİN kurulmasına bağlıdır.



Cumhuriyet Halk Partisi

Şebinkarahisar İlçe Sekreteri

Murat SABAH

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.