• BIST 9693.46
  • Altın 2505.281
  • Dolar 32.5822
  • Euro 34.794
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Giresun 15 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CANİKLİ'DEN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK SÜRECİ İLİ İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CANİKLİ'DEN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK SÜRECİ İLİ İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
CANİKLİ'DEN MİLLİ BİRLİK BERABERLİK SÜRECİ İLİ İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Ordu İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılırken bir partilinin 'T.C.' ne olacak?' çıkışı üzerine Canikli, "Anayasamızda Türk milleti kavramı kalmaya devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir yerden silinmesi mümkün değildir. Silemezler, kimse silemez" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,  Ordu İl Teşkilatı'nın İl Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılarak partililerle bir araya geldi. Çözüm sürecine ilişkin hükümet tarafından yürütülen çalışmaları anlatan Canikli genel af olmayacağını vurguladı. 'Çözüm süreci'nde görüş ve fikirlerini somut olarak ortaya koyulmadığını öne süren, muhalefeti de eleştiren Canikli, şöyle dedi:

"Sayın Kılıçdaroğlu 'Ne söz verdiğinizi biz bilmiyoruz, terör örgütüyle ne konuşuyorsunuz bilmiyoruz, gelecekle ilgili ne tür taahhütte bulundunuz bilmiyoruz bize bildirin' diyorlar. Çok merak ediyorsa Sayın Kılıçdaroğlu söyleyeceğim. Bu sürecin ortasında başında, sonunda ne olmayacak. Bu ülkenin tekliğinden, birliğinden, bütünlüğünden en ufak bir taviz verilmeyecek bu bir. Bu yetmez ülkenin birliğini, geleceğini doğrudan ya da dolaylı tehdit edebilecek, tehlikeye düşürebilecek federasyon, konfederasyon, demokratik özerklik gibi hangi isim altında olursa olsun geleceğini tehlikeye düşürebilecek hiçbir yönetim biçimi kabul edilmeyecektir söz konusu değildir bu iki. Ne konuşulmuştur, ne de konuşulacaktır. Yani demokratik özerklik ne derseniz deyin buna benzer hiçbir yönetim biçimi metodu gündemde değildir söz konusu olmayacaktır. Türkiye'nin gündeminede gelmeyecektir bu iki." 

Türk bayrağının Türkiye'de dalgalanmaya devam edeceğini, bunun bedelinin ödendiğini de vurgulayan Canikli şöyle devam etti:

"Bu ülkenin başkenti Ankara'dır, Ankara kalmaya devam edecektir. Bayrağı bugünkü şekli belirlenmiş bütün Türkiye'nin her yerinde, bu nevruz olaylarında bir sıkıntı yaşandı ama ondan sonra Doğu ve Güneydoğu'da bakın bütün faaliyetlerde Türk bayrağı şerefle dalgalanıyor herkesin elinde. Dalgalanmayada devam edecek. Çünkü değerli arkadaşlar O'nun bedelini Atalarımız ödedi. Bu topraklara sahip çıkarken, bu toprakları korurken ödediler. O'nu bizim ortadan kaldırma hakkımız yok zaten. Onun bedelini biz ödemedik O'nun bedelini Atalarımız, binlerce, onbinlerce, yüzbinlerce şehidimiz ödedi. O yüzden o bayrak sonsuza dek Allah'ın izniyle dalgalanmaya devam edecek. Bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir, Türkçe kalmaya devam edecek."

Nurettin Canikli, "Peki başka ne kaldı, burada bölünme var mı?" deyince toplantı salonunda bulunan bir partili oturduğu yerden, "Peki TC ne olacak?" diye sordu. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir yerden silinmesinin mümkün olmadığını dile getiren Canikli, "Tartışmasız, birşey daha söyleyeyim bak çok önemli. Anayasamızda Türk milleti kavramı kalmaya devam edecek. Buda son derece önemli. En son bunu laf olsun diye söylemiyorum şu anda TBMM'de Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalar yürütüyor. AK Parti'yi oluşturan arkadaşlarımızın verdiği bir teklif var. Orada Türk milleti kavramı, Türk milleti ibaresi aynen bütün haşmetiyle duruyor. Dolayısıyla Sayın Bahçeli başta olmak üzere birilerinin dediği gibi ne Türk milletinin, ne Türkiye'nin nede Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir yerden silinmesi mümkün değildir. Silemezler, kimse silemez. Bunu herkes söylüyor. Bu Doğu ve Güneydoğu'da söyleniyor, Batı'da da söyleniyor. Kimsenin böyle bir sıkıntısı yok. Böyle birşey olamaz zaten. Birde şunu söylüyorum genel af olmayacak. Buda olmayacak ne kaldı geriye" ifadelerini kullandı.

2012 YILI İTİBARİYLE 25 BİN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör sorununun terörist öldürmeyle çözülemediğine değinen Nurettin Canikli, 2012 yılı itibariyle 25 bin teröristin öldürüldüğünü, bu rakamın dağdakinin yaklaşık 5 katı olduğuna dikkat çekti. Türkiye içinde dağlarda 4-5 bin dolayında terörist olduğunu da belirten Canikli, şöyle konuştu:

"2012 yılında 1300 terörist öldürülmüş. Sadece 1994 yılında dağdaki teröristlerin sayısı kadar terörist öldürülmüş. Bugün dağlarda 5 bin terörist var. Terörle mücadelenin en önemli kriteri terörist öldürülmekse o yapılmış çokta başarılı olunmuş. Son 3-4 ay içerisinde binden fazla terörist öldürüldü. Bu süreç devam etseydi 3-4 bine çıkacaktı. Geçmiş otuz yıla baktığımızda aynı tablo ortaya çıkmış. Muhtemel bir 30 yılda aynı olacak. Terör orada duruyor, destekleyen ülkeler duruyor. 30 yılda 25 bin tane öldürüldü çözülmedi." DHA

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.