• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Giresun 11 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Çamoluk Derneği Köylerin Sorunlarını Dinledi

Çamoluk Derneği Köylerin Sorunlarını Dinledi
Çamoluk Dernek yönetimi, Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu'nun katılımı ile Çamoluk ve köylerinin sorunlarını dinledi...
Çamoluk Derneği yönetimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Önceki akşam Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu'nun da katılımı ile Köy dernekleri ile gerçekleştirilen toplantıya ilgi oldukça büyüktü.

Programa katılan köy derneklerini, Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Giresun İl Genel Meclis üyesi Abdullah Kürkçü, Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı, Çamoluk Derneği Köy Dernekleri Komisyon Başkanı Eşref Kınataş ve Çamoluk Derneği Genel Sekreteri Sami Cebeci dinledi.

Programa katılan tüm köylerin tek tek problemlerini dinleyen Çamoluk Kaymakamı Zadeleroğlu, hiç bir soruyu cevapsız bırakmadı.

Genellikle yol ve su sorunlarına değinen köy derneklerinin yanı sıra kontrolsüz avlanma, bilinçsiz arıcılık ve köy camilerinin imam sorunlarına da değinildi. Çamoluk Dernek yönetimi tüm köylerin sorunlarını not alırken, bazı köylerde sorunlarını yazılı belge olarak sundular.

Toplantıya Çamoluk Kuran Kursu derneğide katıldı. Kuran Kursu derneği yöneticisi Veysel Lordoğlu"da sorunlarını dile getirdi. Çamoluk Kuran Kursu derneği ve Kutluca köyü adına söz alan İhsan Yılmaztürk, Adliye - Banka ve festival konularını gündeme getirerek salonda tarışmalara neden oldu.

Akyapı köyünü temsilen topantıya katılan, Çamoluk Kuran Kursu"nun eski öğrencilerinden Nihat Sivrioğlu ise Kuran Kursu Dernek yönetiminin siyasi bir partiye hizmet ederek çalışmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

İki bölüm halinde yapılan toplantıda verilen onbeş dakikalık arada katılımcılara kokteyl verildi. Çamoluk Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Burs komisyonun mevcut durumu hakkında bilgi verdi.

Adliye konusunda Çamoluk Derneği eski başkanlarından ve Çamoluk Derneği Denetim Kurulu ve Burs Komisyonu başkanı Veysel Ekmen söz alarak konu hakkında ayıdnlatıcı bilgiler verdi. Ekmen şunları söyledi;

Değerli hemşerilerim, daha öncede söyledim ADLİYEYİ BEN KAPATTIM. Bakınız bu iş nasıl oldu onu size anlatayım. Türkiye Cumhuriyeti devleti üç ana erk üzerine kuruludur, Yasam-Yürütme ve Yargı. Yasama Cumhurbaşkanı, yürütüme hükümet, yargı ise Anayasa Mahkemesidir. Şeref Saka isimli bir hemşerimiz Bilgi edinme kanunundan yararlanarak konu ile ilgili olarak girişimlerde bulunmuştur. Ve bununla ilgili olarakta Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Adliyenin neden kapatıldığı yazılı olarak bildirilmiştir. Bu yazı bende mevcuttur, isteyene fax-posta ve elektronik posta yolu ile ulaştırabilirim. Bakınız hukukta üç önemli terim vardır, bunlar Kesinlikle-Genellikle ve Kat-i Olarak terimleridir. Çamoluk Adliyesinin kapatılması ile ilgili olarakta belli bir uzaklıktan bahsedildiği ve Alucra ile Çamoluk ilçeleri arasındaki mesafenin söz konusu uzaklığın altında kaldığı söylenerek Adliyenin haksızca kapatıldığı dile getiriliyor. Yalnız orada dikkat edilmesi gereken konu şudur ki, orada az öncede dediğim gibi GENELLİKLE ifadesi kullanılmıştır. Ne demektir bu ÇOĞUNLUKLA demektir. Şimdi siz o gerekçeyi birde böyle okuyunuz ve Adliyenin nasıl kapatıldığını öğreniniz. Adliyeyi bir sivil vatandaş, dernek başkanı, Başbakan, Bakan, Vali, Kaymakam ve Belediye başkanı açamazda-kapayamazda, Adliyeyi sadece Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu açıp kapatabilir.Teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar diliyorum.

Bütün sorunların ve gündeme getirilen Banka,Adliye ve Bal festivali ekseninde bir açıklama yapan Zadeleroğlu şunları söyledi;

Köylerimizin yol ve su sorunlarını not aldık. Sayın İl Genel meclis üyemizde burada sorunlarızı not aldı. Her sorunu kesinlikle çözeceğiz demiyoruz ama elimizden ne geliyorsada onu yapacağız. Zaten Çamoluk halkı bu noktada benim samimiyetimi ve hassasiyetimi biliyor. Allah sizi inandırsın şu makam telefonum 155 POLİS İMDAT gibi hiç susmuyor. Sürekli olarak köylerimizin sorunlarını dinliyoruz, çözümler bulmaya çalışıyoruz.

Mesela bir Deli İmdat"ımız vardı. Ondan çok şikayet alıyordum. Köyünde insanlara saldırıyordu. Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde görev yapan Çaykaralı bir doktoru buldum. Doktor beye biz hemşeriyiz böyle bir derdim var dedim ve bir çözüm bulduk. Sonra köylerimizin bazılarında yol su sorunlarını hasbel kader çözüdük.

Karadikmen eski ismi ile Manuzara köyümüze harika bir köy meydanı yaptık. Bu köyde ilçemizin en kalabalık köyü, onun için buraya öncelik veriyoruz.

Kuran Kursu konusuna da değinelim. Bakınız köylerimizde imam sıkıntısı var sizde bunu gündeme getirdiniz. Burada görev yapan Hasan hocamızı başka bir köyde görev yapmak üzere atadık, beni Bayındırlık Bakanlığına kadar şikayet ettiniz. Benim Kuran öğreticilerine daha genel konuşalım eğitimcilere öğretmenlere saygım vardır, başımın üstünde de yerleri vardır. Beni bu tip şeylerle ilişkilendirmeniz hakikaten son derece kırıcıdır.

Gelelim şu Banka-Adliye-Festival konusuna. Sayın Vekilimiz Nurettin Canikli ile daha bugün konuştum, Banka konusunu en kısa zamanda çözüyoruz, kendisinden kesin söz aldım. Bir kaç aya kadar bu iş inşallah nihayete erecek.

Bakınız ben Çamoluk"a göreve gelirken tüm arkadaşlarım bana Çamoluk zor bir ilçe,sen yandın bittin demeye başladılar. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum Çamoluk"ta görev yapmak bir nimettir. Tekrar gelecek olsam yine Çamoluk'u seçerim. Ben Çamoluk"u da Çamolukluyu"da hakikkaten çok seviyorum. Çok sıcakkanlı çok cana yakın insalarsınız. Ben sizlerle yaşamayı sizlere hizmet etmeyi seviyorum.

Türkiye"de bir açılım konusu konuşuluyor, Çamoluk"ta burada örnek teşkil edecek bir ilçedir. Çünkü bizim Sünni-Alevi,Türk-Kürt köylerimiz var. Hiç bir problemimiz yok, bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ramazan"da sünni köylerimizde, Muharrem ayında da Okçaören köyümüzde bulunduk. Şunu söylemek istiyorum, siz Çamoluklular büyük insanlarsınız, büyük insanlar arkasına bakmazlar. Onun için durup durup ikide bir şu adliyeden bahsetmeyiniz. Ben artık bu konudan sıkıldım. Sizin gibi büyük insanların önüne bakması lazımdır.

Ben size Çamoluk ile ilgili bir tehlikeden bahsedeyim. İçinizde Arif Safi Lisesinin öğrenci sayısını bileniniz var mı? Toplam 95 öğrencisi var. Kanuna göre bir lisenin mevcudu 60 öğrenciye düşünce, Milli Eğitim orayı izlmeye alıyor ve üç sene boyunca izliyor. Sonra 60 mevcudun altına düşünce kapanıyor. Siz bundan sonra buna dikkat ediniz.

Ben banka ve Meslek Yüksek okul işini halletmeden Çamoluk"tan gitmek istemiyorum. Meslek Yüksekokulununda gelmesi ile bir hedef koyduk, dedik ki Çamoluk"un 2015 kış nüfusu 5000 kişi olacak.

Gelelim Bal festivaline. Bal festivali ile ilgili olarakta Dernek yönetimi ile tarih noktasında anlaşma sağlayamadık. Sonradan bende insiyatifimi kullanarak bu yıl festival yapmıyoruz dedim. Hemen dedikodu çıkarıldı. Kaymakam bey siyasetçilerden emir aldı, Kaymakam bey Numan Kurtulmuş"u istemiyor denilmeye başlandı. Sonra ulusal basında çeşitli web sitelerinde reklam edildim. Ya ben siyasi partiden mi maaş alıyorum ki, siyasi partinin isteği ile festivali iptal edeyim? Hatta daha sonra yine insiyatifimi kullandım ve Belediyeye festival yapma konusunda izin verdim, istesem izinde vermezdim. Sonuçta bu ilçenin mülki amiriyim.

Sonra birde şu var, festival öyle davul-zurna horondan ibaret değildir. Bizde festival böyle yapılıyor. Biz öncelikle bu festivalden bir verim almalıyız, Çamoluk"a birşeyler katmalı, bir şeyler kazandırmalıdır. Yoksa horon oynamak için festival yapılmaz.

2010 yılında Banka-Meslek Yüksekokulu gibi sorunları çözemezsek ben festivale yine pek sıcak bakmam. Bunuda burada açıkça belirtmiş olayım.

Ben buralara geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, sabırla bizleri dinlediniz, tekrar böyle toplantılarımız olacaktır. İnşallah sürekli böyle istişareler yaparak sorunları bir bir çözeceğiz. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.

Çamoluk Kaymakamı Zadeleroğlu"nun konuşması uzun süre alkış aldı. Zadeleroğlu"nun "Çamoluk"u ve Çamolukluyu seviyorum" dediği anlarda salondan "Bizden seni seviyoruz,senden memnunuz" sesleri yükseldi.

Gecenin kapanış konuşması yapan Yaşabey Kalebaşı ise;Bütün köylerimize tek tek teşekkür ediyorum, bizleri kırmadınız bu saate kadar sabırla bizleri dinlediniz, Kaymakam beyinde belirttiği gibi bütün sorunlara çözüm bulacağız demiyoruz ama elimizden gelenide yapacağız, hiç şüpheniz olmasın. Çamoluk'un doktor sorunu ile ilgili olarakta 2-3 yıl önce Çamoluklu doktor bir kardeşmiz gelmişti, demekki Çamoluk'a Çamoluklu doktor getirmek gerekiyor bunun içinde doktor yetiştirmemiz laım, hepnize tekrar teşekkür ediyorum, Hayırlı akşamlardedi.

Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Çamoluk"un Karadeniz bölgesinin ikliminden biraz daha farklı olduğuna ve burada güneşin yoğun olarak görüldüğüne değinerek Çamoluk"un Doğu Karadeniz"in meyve bahçesi olabileceğini belirtti. Bunun içinde HÜSEYİNAĞA"nın dere mevkiinde 100 dönümlük bir kiraz yetiştirme alanın yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu,toplantıya katılan tüm köy dernek başkanlarını, Çamoluk Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı ile tek tek kapıda uğurladılar.

Mustafa Bayındır - camoluk.net
Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ÇAMOLUK ŞİRAN YOLU ÜZERİNDE HEYELAN11 Haziran 2015 Perşembe 16:45
  • KARAGÖL'DE YILDIRIM DÜŞTÜ : 37 KOYUN TELEF OLDU10 Haziran 2015 Çarşamba 12:06
  • KOYULHİSAR BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA05 Haziran 2015 Cuma 12:30
  • ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM FUARI04 Haziran 2015 Perşembe 13:44
  • AKINCILAR'DA ARAZİ SULAMA KAVGASI: 2 ÖLÜ03 Haziran 2015 Çarşamba 02:02
  • ALUCRADA ÖLDÜRÜLEN AYININ BOYU PES DEDİRTTİ01 Haziran 2015 Pazartesi 12:22
  • ALUCRA'YA MODERN PAZAR31 Mayıs 2015 Pazar 02:52
  • KOYULHİSAR'DA TRAFİK KAZASI: 1 YARALI19 Mayıs 2015 Salı 14:09
  • Suşehri'de Hayvan Pazarı 1 Eylül'e Kadar Kapatıldı23 Ağustos 2014 Cumartesi 21:56
  • Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker Anıldı10 Şubat 2014 Pazartesi 17:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.