• BIST 10274.96
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 13 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Çamoluk Derneği Genel Kurulu Yapıldı

Çamoluk Derneği Genel Kurulu Yapıldı
Çamoluk Derneği Genel Kurulu yapıldı. Kurulda iki liste yarışırken kazanan taraf Yaşabey Kalebaşı'nın listesi oldu...

Günlerdir sabırsızlıkla beklenen Çamoluk Derneği Genel Kurulunda kazanan taraf Yaşabey Kalebaşı ve ekibi oldu. Toplam 618 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 6 tanesi çift pusula 2 tanesi isim baskısız olduğu için iptal edilirken, 218 tanesi Selahattin Düzyurt'a, 392 taneside Yaşabey Kalebaşı'na gitti.

Sabahın erken saatlerinde Çamoluk Kültür Merkezini tıklım tıklım dolduran delegeler dostluk ve kardeşlik içinde geçen bir kongreye imza attılar. Yeter sayısının sağlanmasının ardından Mürsel ARACI, İlhan AYDIN ve Hasan EKMEN"den oluşan Divan Kurulu dilek ve temenniler bölümüne geçti. Gruplar adına konuşmak isteyen konuşmacılara 2'şer dakika söz tanınırken, dernek üyesi olmayanlara söz verilmedi.

Çamoluk Derneği Başkanı sıfatı ile son kez söz alan Şinasi Tekoğlu, 4 yıl içinde yapılan çalışmalardan bahsettikten sonra kendisine destek olan Çamoluklulara teşekkür ederek alkışlar arasında kürsüden ayrıldı. Çamoluk Derneği eski yönetim kurulu üyesi Durmuş Sakızcı"da söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Selahattin Düzyurt grubundan,Halil İbrahim Sürücü,Zekeriya Duras ve Kenan Hamamcı söz aldılar.

Yaşabey Kalebaşı grubundan ise Fatih Aydın, Veysel Ekmen, Alpaslan Şişman, Hüseyin Kızılhan, Fikret Kuzkaya, Adnan Karabul ve Mustafa Bayındır söz aldılar.
Kenan Hamamcı'nın gerginliğe sebep olan konuşması salondakilerce uzun süre protesto edilirken, Hamamcı taraftarlarından da alkış aldı.

Divan kurulu daha sonra gruplar adına yapılacak konuşmalar bölümüne geçti. Gruplar adına ilk sözü Selahattin Düzyurt grubu adına Zekeriya Duras aldı. Duras, Çamoluk Bal Festivaline atıfta bulunurken, latife tarzındaki şiirinide seslendirmesi ile alkış aldı.

Selahattin Düzyurt grubu adına söz alan Halil İbrahim Sürücü ise “Banka,Adliye ve Hastane” sorununa değindi. Sürücü göreve geldikleri takdirde bu problemleri muhakkak çözeceklerini ve çözmek için kapıları tekmeleyeceklerini, kapıları yumruklayacaklarını kaydetti. Sürücü konuşmasının sonunda Meslek Yüksekokulu konusuna değinilmesine tepki göstererek “bir yıldır bu meseleyi ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyorsunuz” demesi salondakilerin bir kısmından alkış alırken, bir kısmından da ciddi tepkiler aldı.

Selahattin Düzyurt grubundan söz alan Halit Kasımoğlu'da seçildikleri takdirde neler yapacakları üzerinde durdu. Grubu için son söz alan Selahattin Düzyurt oldu. Düzyurt, seçilmesi halinde burs sayısını 500'e çıkaracağını taahüt ederken bunun için fabrikasını dahi satacağına değindi. Düzyurt rakibi Kalebaşı için güzel sözler sarfederken, dostluk ve kardeşlik mesajları vererek alkışlarla kürsüden ayrıldı.

Yaşabey Kalebaşı grubundan söz alan Fatih Aydın ise oldukça açık bir konuşma yaptı. Aydın'ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken Aydın, Karadeniz Sivil Toplum Örgütleri Konfederasyonundaki konumuna değindi. Aday olması halinde Usluca köyünden silineceğine yönelik tehditlerde aldığını açıkladı.. Aydın siyasetçilikle suçlanmaları noktasında da konuştu. Aydın, "biz siyaset yapmıyoruz, siyasetten faydalanıyoruz., tavanın sapını tutuyoruz içinde değiliz" diyerek cevap verdi.Aydın, konuşmasında, Meslek Yüskekokulu'na ve devlet kapılarını tekmelemeye-yumruklamaya vurgu yapan Halil İbrahim Sürücü'ye cevaben “Tekmeye, yumruğa gerek yok kapıyı çalmanız halinde kapı açılır, bize yüksekokulu konusunu 1 yıldır ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorsunuz diyosunuz peki siz değilmisiniz beş senedir adliye konusunu ısıtıp ısıtıp önümüze getiren.Başka konuşacağınız bir şey yok". Fatih AYDIN, Çamoluk Derneği"nin son 10 yılda yaptığı faaliyetlerle çağ atladığını söyledi ve delegelere hitaben ya ""Sana yağ ve tüp gaz kuyruklarına geri döneceksiniz ya da Çamoluk"un Turgut Özal"larına destek vereceksiniz"" dedi. Bakara Süresinde yer alan bir ayeti hatırlatan AYDIN ""Belkide bizim hayır gördüklerimizde şer vardır, o yüzden biz kazanmayı değil hayırlı olanı istiyoruz"" diyerek sözlerini tamamladı.

Yaşabey Kalebaşı grubundan söz alan Veysel Ekmen ise Halit Kasımoğlu'nun bugüne kadar Çamoluk Derneğine hiçbir yardımda bulunduğuna şahit olmadığını, fakirlere kumanya toplayan Dernekçi arkadaşlara 30 lira bir kumanya parası bile vermediğini kaydetti. Zekariya Duras"ın herşeye muhalif olduğunu, birlik beraberlikten bahsedenlerin önce aynaya bakmaları gerektiğini, çamoluk dernekçiliğinde hep muhalefette kalmanın kendilerini bu haliyeti ruhiyeye soktuğunu beirtikten sonra , Tarihi Karekter Bekri Mustafanın hikayesini anlatıp, bu iki arkadaş için diyorum başka kimseyi kastetmiyorum " BEKRİ MUSTAFA AYASOFYA CAİMİNE İMAM OLMUŞ" . dedi.Ekmen ayrıca Çamoluk Meslek Yüksekokuluna'da değinirken Çamoluk'ta yapılacak olan yurt meselesine de etraflıca değindi. Ekmen, Halil İbrahim Sürücü'nün konuşmasına cevaben “Devlet kademesinde kimi tanıyorsunuz, tanıdığınız bir milletvekili, bir bürokrat, bir genel müdür varmı. Siz kim adına devlet kapılarını tokmaklıyorsunuz. Siz tokmakçılığa alışıksınızdır. Yazık çok yazık tutarsız ama çok tutarsız sözler söylüyorsunuz. Gelin gençliğe yardımcı olalım, ellerinden tutalım. fidanlarımız büyüsün meyme versinler. Gelin genç, dinamik, kültürlü kadroya destek verelim. dedi. Ekmen son olarak Selahattin Düzyurt'un seçilmesi halinde kendisine sonuna kadar destek vereceğini belirtti.

Son olarak söz alan Yaşabey Kalebaşı, ise Meslek Yüksekokuluna, kaybetse dahi Meslek Yüksekokulunu yaptırma taahüdünü gerçekleştireceğine, Burs komisyonuna ve Çamoluklularının beklentilerine cevap vereceklerine değindi. Kalebaşı tıpkı Selahattin Düzyurt gibi güzel sözler sarfederken, dostluk ve kardeşlik mesajları vererek alkışlarla kürsüden ayrıldı.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylama saat 16:15'te tamamlandı. 16:10'da listelerdeki imzalalar sayıldıktan sonra, dah sonrada oylar sayılarak eşitlik sağlandı. Oylama sonucunda toplam 618 delegenin oy kullandığı tespit edildi. Toplam 618 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 6 tanesi çift pusula 2 tanesi isim baskısız olduğu için iptal edilirken, 218 tanesi Selahattin Düzyurt'a, 392 taneside Yaşabey Kalebaşı'na gitti.

Böylelikle Yaşabey Kalebaşı ve ekibi iki yıl boyunca Çamoluk Derneği yönetim kurulu olmaya hak kazanarak seçimden galip ayrılan taraf oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından kaybeden taraf olan Selahattin Düzyurt, Yaşabey Kalebaşını tebrik etti. Yaşabey Kalebaşı ve ekibi salondakilerce de tebrik edildi. Kalebaşı Salı akşamı tertiplenecek yemeğine Selahattin Düzyurt ve ekibini de davet etti.

Haber: Ali KÜRKÇÜ – Mustafa BAYINDIR
Fotoğraf: Uğur Aydın – Emre Ekmen
camoluk.net

Bu haber toplam 3286 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ÇAMOLUK ŞİRAN YOLU ÜZERİNDE HEYELAN11 Haziran 2015 Perşembe 16:45
  • KARAGÖL'DE YILDIRIM DÜŞTÜ : 37 KOYUN TELEF OLDU10 Haziran 2015 Çarşamba 12:06
  • KOYULHİSAR BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA05 Haziran 2015 Cuma 12:30
  • ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM FUARI04 Haziran 2015 Perşembe 13:44
  • AKINCILAR'DA ARAZİ SULAMA KAVGASI: 2 ÖLÜ03 Haziran 2015 Çarşamba 02:02
  • ALUCRADA ÖLDÜRÜLEN AYININ BOYU PES DEDİRTTİ01 Haziran 2015 Pazartesi 12:22
  • ALUCRA'YA MODERN PAZAR31 Mayıs 2015 Pazar 02:52
  • KOYULHİSAR'DA TRAFİK KAZASI: 1 YARALI19 Mayıs 2015 Salı 14:09
  • Suşehri'de Hayvan Pazarı 1 Eylül'e Kadar Kapatıldı23 Ağustos 2014 Cumartesi 21:56
  • Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker Anıldı10 Şubat 2014 Pazartesi 17:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.