• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Giresun 13 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Çamoluk Bal Festivali Coşkulu Geçti

Çamoluk Bal Festivali Coşkulu Geçti
19. Çamoluk Bal Festivali muhteşem bir finalle kapanırken, Karadikmen köyünden Murat ŞAPALOĞLU bir kez daha Bal ağası oldu...

Çamoluk Kaymakamlığı, Çamoluk Belediyesi, Çamoluk Derneği ve Arıcılar Derneğinin tertiplediği 19.Çamoluk Bal Festivali muhteşem bir kapanış ile sona erdi.

Festival öncesi Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nureetin Canikli'nin de katılımı ile Gölpark'ın açılışı yapıldı, Çamoluk Kültür Merkezi'nin de temeli atıldı.

Sabahın erken saatlerinde binlerce insan Çamoluk'a aktı. 19. Çamoluk Bal festivali, Çamoluk'un mahalli sanatçıları Sabit Münüklü,Mustafa Domruk, Mehmet Meşe, Haydar Keleş, Mehmet Kuzkaya ve Hüseyin Düz'ün birbirinden güzel türküleri ve horon havaları ile başladı.

Medya FM'den tanınan Göksel Sağlam'da 19. Çamoluk Bal fesitvainde sahne alanlar arasındaydı.

19. Çamoluk Bal Festivalinin sunuculuklarını Fatih Aydın, Mustafa Kürkçü ve Mustafa Bayındır yaptılar.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Giresun İl Genel meclisi Başkanı Osman Öden, Giresun İl Genel Meclis üyesi İrfan Dikbaş, Alucra Kaymakamı Ünal Koç, Alucra Belediye Başkanı Osman Söylemez, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hasan Ekmen, Ak Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Süleyman Tekbaş ve daha bir çok bürokrat katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı, açılış konuşmasını yaptı. Kalebaşı, Çamoluk Derneğinin faaliyetlerine vurgu yaparak, 19. Çamoluk Bal Festivalinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; Çamoluklu gençlere sesleniyorum! İstabul'da yaşayabilrsiniz İstnbul kültürüne alışabilirsiniz ama kesinlikle kendi kültürünüze yabancılaşmayın ve asimile olmayınız. Bir ayağınız Çamoluk'ta olsun ve Çamoluk'u asla terketmeyiniz. Unutmayınız ki bu ilçe sizlerle hayat bulmaktadır, dedi. Zadeleroğlu, Çamoluk Belediyesi ile birlikte yaptıkları Gölpark hakkında da bilgiler verdi. Zadeleroğlu Gölpark'ın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Zadeleroğlu ayrıca Çamoluk Derneğinden ve Çamoluk Derneğinin Burs Komisyonunun faaliyetlerinden de bahsetti.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; Daha öncede belirttiğim gibi bizim Çamolukla gönül bağımız var ve bu gönül bağımız hiç bir zaman kopmayacak. Ak Parti Çamoluk Belediyesini kaybetmesine rağmen biz hiç bir zaman Çamoluk'un sorunlarını çözmekten vazgeçmedik, bu bizim prensibimiz. Bizler sizlere hizmet etmek için varız.

Bakınız Çamoluk Belediyemiz Atıksu arıtma tesisi için 200.000 TL kaynak aktarıldı. Yenice Beldemizin tarihi köprüsü için 300.000 TL kaynak aktarıldı. Ve bu iki belediyemizide farklı bir siyasi parti kazandı.

Biz her zaman size verdiğimiz sözlerimizi tuttuk. Sizi hiç bir zaman mağdur etmemeye çalıştık. Bunun içinde kısa bir süre içerisinde Çamoluk'ta ENTEGRE HASTANE uygulamasına geçilecek. Sonra Çamoluk Sağlık Merkezinde Aile Hekimlerimizde iş başı yaptılar.

Çamoluk - Şiran yolu ile ilgili olarakta şunu söyleyebilirim ki, yol şu anda dahi kullanılabiliyor ve bu yol bu yılın sonuna kadar bitirilecek. 1o metre genişliğinde muzazzam bir yol.

Ben burada Toki ile ilgili de söz vermiştim. Toki ile ilgili olarakta biz üzerimize düşen görevi yaptık artık siz üzerinize düşeni yapacaksınız ve toplanan talepleri artıracaksınız. Taleplerin artması halinde Çamoluk'ta Toki konutları yapımına başlanacak, dedi.

Canikli konuşmasını 19. Çamoluk Bal Festivali için iyi dilekleri ile sonlandırdı.

Canikli'nin konuşmasının sonrasında Çamoluk Gençlik ve Spro Kulubü Başkanı Ramis TONBUL, Nurettin Canikli'ye Çamoluk ve Gençlik Spor Kulübünün formasını hediye etti.

Sarıyer Belediyesi Çamoluk Belediyesine 0 KM panelvan bir araç hediye etti. Aracı teslim etmek ve Bal Festivaline katılmak üzere Çamoluk'a gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Ben bu toprakların insanıyım ve ben bu topraklara vefasızlık edemem, 7'den 70'e Dededen bebeye kadar Çamoluk'a vefa borcumu ödemeye geldim", dedi. Genç, büyük alkış aldı. Genç aracın anahtarını Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici'ye teslim etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada Çamoluk'un kendisi için neler ifade ettiğini dile getirdi. Kara, "Benim Belediye Başkanlığı yaptığım Üsküdar'da belli mahallelerde Çamoluklular var ve ben hemen hemen hepsi ile güzel ilişkiler içerisindeyim. Yaklaşık yirmi yıllık arkadaşlığımızın olduğu Çamoluklu dostlarım var. Her birini ayrı ayrı seviyorum. Belediye Başkan yardımcılarımdan Hasan Ekmen'de bir Çamoluklu ve ben Çamoluk'ta yapılan bu güzel Gölpark'a Üsküdar Belediyesi olarak nacizane katkıda bulunmaya çalıştım, umarım sizleri bu noktada memnun etmişizdir. Sizlerle bir arada olmaktan ve sizlere hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyor ve Çamoluk'un daha güzel günler görebilmesini umut ederek sizleri en kalbi saygı ve sevgilerimle selamlıyoru Allaha ısmarladık," dedi.

Çamoluk Bal ağalığı için açılışı 18. Bal ağası Hamit Duras yaptı. Duras, 10.000 TL ile açılış yaptı. En son Kurukol Mahallesinden Ekrem Üdük ile Karadikmen köyünden 2006 yılı Bal ağası Murat Şapaloğlu arasında kıran kırana bir mücadele geçti. Kazanan taraf 80.000 TL ile Murat Şapaloğlu oldı. Böylece Murat Şapaloğlu 19. Bal ağalığı ile ikinci kez Bal ağası oldu.

Çamolukluların sabırsızlıkla beklediği Kelkit Vadisinin kralı Nurettin Bay'da 19. Çamoluk Bal Festivalinde sahne aldı. Bay'ın programı boyunca tüm vatandaşlar Bay'a eşlik ettiler.

Nurettin Bay'ın birbirinden güzel hareketli türküleri ile keyifli anlar yaşayan Çamoluklular, geniş horon halkaları oluşturdular.

19. Çamoluk Bal Festivali Gölovalı ses sanatçısı Harun Kaya'nın türküleri ile son buldu.

19. Çamoluk Bal Festivali sonrası yapılan araştırmada, Çamolukluların ve Çamoluk esnafının memnun kaldığı belirtilen 19. Çamoluk Bal Festivalinin, her yıl aynı coşku ve aynı şekilde birlik beraberlikle kutlanmasının beklendiği, Çamoluk Derneğinin Bal Festivalinde etkin bir şekilde yer aldığı belirtildi.

Haber: ERHAN SAKIZCI - Camoluk.Net

Bu haber toplam 6457 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ÇAMOLUK ŞİRAN YOLU ÜZERİNDE HEYELAN11 Haziran 2015 Perşembe 16:45
  • KARAGÖL'DE YILDIRIM DÜŞTÜ : 37 KOYUN TELEF OLDU10 Haziran 2015 Çarşamba 12:06
  • KOYULHİSAR BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA05 Haziran 2015 Cuma 12:30
  • ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM FUARI04 Haziran 2015 Perşembe 13:44
  • AKINCILAR'DA ARAZİ SULAMA KAVGASI: 2 ÖLÜ03 Haziran 2015 Çarşamba 02:02
  • ALUCRADA ÖLDÜRÜLEN AYININ BOYU PES DEDİRTTİ01 Haziran 2015 Pazartesi 12:22
  • ALUCRA'YA MODERN PAZAR31 Mayıs 2015 Pazar 02:52
  • KOYULHİSAR'DA TRAFİK KAZASI: 1 YARALI19 Mayıs 2015 Salı 14:09
  • Suşehri'de Hayvan Pazarı 1 Eylül'e Kadar Kapatıldı23 Ağustos 2014 Cumartesi 21:56
  • Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker Anıldı10 Şubat 2014 Pazartesi 17:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.