• BIST 10001.18
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BURCU DEMİRALP YAZDI "YATIRIMLAR ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR"

BURCU DEMİRALP YAZDI "YATIRIMLAR ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR"
ŞEBİNHABER GENEL YAYIN YÖNETMENİ BURCU DEMİRALP YAZDI "YATIRIMLAR ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR"

YATIRIMLAR ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Tamzara Defilesi’nin izleri sürüyor. Herkes yapılanlardan o kadar hoşnut, o kadar gururlu ki üzerine yazan, çizen, fotoğraf paylaşan sayısı oldukça yüksek. Şebinkarahisar ismi ulusal medyada Tamzara Dokuması ile yer aldı. Geçmişin tozlu sayfalarından çıkmaya çalışan Tamzara Dokuması “İlmek İlmek Dokuma” projesiyle silkelendi ve en son gerçekleştirilen Tamzara Sokak Defilesi ile de verilmesi gereken değer ortaya çıktı. Sadece dokuma değil, yapılan dış cephe çalışması ile Tamzara Mahallesi’ndeki evlerin tarihi dokusu da ortaya çıkarıldı. İlçemize yeni bir soluk getiren Kaymakamımız Murat Çağrı Bey, Belediyemiz, Tamzara Halkı ellerini taşın altına koydular ve uzun süre dillerden düşmeyecek bir organizasyonun, yatırımın altından alınlarının akıyla çıktılar.

Bu önemli gelişmelerin ardından yepyeni bir soluğun daha ilçemize geldiğini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.

Bulunduğum her ortamda memleketimin ismini zikretmeye çalışır ve bundan mutluluk duyarım. Bu ortam ve konuşmalardan birisi Şebinkarahisar için önemli kapıların açılmasına vesile oldu. Lise arkadaşım Derya Dörtyol; genç bir girişimci olarak Dörtyol Proje ve Danışmanlık firması ile yatırım sektörüne atılmış idi. Bu ne demekti?

Şebinkarahisarlı İş Adamlarımızı, yatırımcılarımızı Derya ile buluşturmam gerektiğini düşündüm. Konunun muhatabı Sanayici ve İş Adamları ile Derneğimizin ev sahipliğinde dernek merkezimizde toplantı gerçekleştirdik. Şebinkarahisar’ın bir yatırım Şehrine dönüşmesine yönelik ilk kıvılcımlar bu toplantıda gerçekleşti. Derya’nın bir ayağının Şebinkarahisar’da olmasına vesile olmuştu.

Gözlerdeki arzu, kalkınmaya olan inancı hissederek; bakir Şebinkarahisar topraklarında yatırıma boğmak için çaba harcayacağını, bunu başka ilçelerde başardığını söylemişti arkadaşım. Anbean yaptıklarını bana iletmeyi ihmal etmedi, kötülerin örnek olmaması gerektiğini söyleyerek bir gün mutlu haberi bana iletti.

Tamzara Mahallesi’nden Sezai Şenol Beyefendi için TAMZARA BUTİK OTEL VE RESTORAN projesi ardından Şaplıca Köyü’nden Eşref Şefik Şenol Beyefendi için ŞEBİN CEVİZİ ENTEGRE TESİSİ projesi için TKDK (Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) başvuru gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta her iki proje içinde %50 oranında 2.314.150,66 TL lik bir bütçe şehrimizin hanesine yazıldı. Bu önemli hadise pek çok girişimcinin kafasında planladığı projeleri uygulaması için umut ışığı olacaktır.

Kısaca projelerin detaylarını da iletmek gerekirse; Kırsal turizm projesi kapsamında hazırlanan TAMZARA BUTİK OTEL VE RESTORAN projesi, 3 katlı bir restoran ile 8 adet bungalov ile çevre düzenlenmesi ile açık alanlar oluşturulmuş, Tamzara Deresine sıfır, gece gündüz bülbül sesleri ile iç içe olacak olan bu tesisin bölgenin örnek tesisi olmaya adaydır.

 

ŞEBİN CEVİZİ ENTEGRE TESİSİ ile cevizin toplanır toplanmaz işlenmeye başlanması ile cevizin soyulma, yıkanma, kırılma ve ayıklanması ile birlikte paketlenecek ve bu tesis de şehrin ilk ceviz işleme tesisi olacaktır.

İstekli ve cesaretli olduktan sonra Şebinkarahisar için Şebinkarahisarlının da yapabileceği önemli şeyler olduğunu görüyoruz. Bu önemli projelerde emeği olan başta Sevgili Arkadaşım Derya Dörtyol’a, çalışma arkadaşı Hakan Bey’e, Şebinkarahisar için yeni bir ışık açılmasına vesile olacaklarına inandığım hemşerilerim Sezai Şenol ve Eşref Şefik Şenol Beyefendi’ye teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yatırım ateşinin bir topa dönüşerek Şebinkarahisar’ın yeni bir kulvara dönüşmesini temenni ediyorum.

 

Selam ve Sevgilerimle

BURCU DEMİRALP

Bu haber toplam 3843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.