• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Boğaziçinde Yasak Yeniden Boy Gösterdi.

Boğaziçinde Yasak Yeniden Boy Gösterdi.
Başörtülü öğrencilere 28 Şubat günlerini hatırlatan uygulamalara başvuran üniversite yönetimi öğrencileri ikna odalarında tek tek ikna etmeye çalışıyor.

Başörtülü öğrencilere 28 Şubat günlerini hatırlatan uygulamalara başvuran üniversite yönetimi öğrencileri ikna odalarında tek tek ikna etmeye çalışıyor.

 

Boğaziçi Üniversitesi´nde yıllardır öğrenim gören başörtülü öğrenciler, akademik yılın başlayacağı bugün yeni rektör Prof. Dr. Kadri Özçaldıran´ın talimatıyla üniversiteye alınmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Güney Kampüs kapısı önünde bekletilen öğrenciler, ilerleyen saatlerde de bir gelişme olmayınca topluca içeri girdi. Öğrenciler, rektörlük binası önünde rektör Özçaldıran´ı protesto etti.

 

Yıllardır başörtüsü ile ilgili bir problemin yaşanmadığı Türkiye´nin saygın üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi´nde başörtülü öğrenciler, bu sabah içeri alınmadı. Yeni rektör Prof. Dr. Kadri Özçaldıran´dan aldıkları talimat doğrultusunda güvenlik görevlileri, başörtülü öğrencileri kampüs kapısında durdurdu. Güvenlik barikatıyla karşılaşan başörtülü öğrencilere rektörlük tarafından hazırlanan ve içeriğinde "Başörtülü girdiğim takdirde tüm hukuki sonuçları önceden kabul ediyorum" yazılı bir kağıt imzalatılmak istendi. Kağıdı imzalayan bazı öğrenciler içeri girdi. Okula giren servis araçları da güvenlik görevlileri tarafından arandı. Bunun üzerine öğrenciler yeni rektörün uygulamalarını alkışlarla protesto etti. Servis araçlarında bulunan başörtülü öğrencilerin de indirildiği gözlendi. Kağıdı imzalamayan çok sayıda başörtülü öğrenci ise Güney Kampüs kapısında bekledi.

 

Önceki yıllarda üniversitelerinde başörtüsü ile ilgili bir problem yaşamadıklarını belirten Şeymanur Ekren, sabah ilk derse girmek için geldiklerinde engellendiklerini söyledi. Ekren, "Bize rektörden aldıkları kağıdı gösterip ´Ancak bu kağıdı imzalarsanız içeri girersiniz´ dediler. Bazı güvenlikçilerin kağıdı imzalarsak hakkımızda işlem yapılacağını söylemeleri üzerine biz de imzalamadık. Önceki yıllarda bu tür bir uygulama yoktu. Şaşkınlık içindeyiz" şeklinde konuştu.

 

Zeynep Çalışkan ise güvenlikçilerin aşağılamaları ile karşı karşıya olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Güvenlikçilerin bize bu şekilde davranmaya hakları yok. Bize hakaret ediyorlar. Yasak bile olsa bu şekilde bize davranamazlar."

 

Erkek öğrenciler ile yurt dışı değişim programı ile üniversiteye gelen yabancı öğrencilerin de destek verdiği başörtülü öğrenciler, daha sonra hep birlikte hareket ederek kapıya yöneldi. Turnikelerde az sayıda güvenlik görevlisi tarafından karşılanan öğrenciler, engellemelere rağmen üniversiteye girdi. Öğrencilerin içeri girişleri sırasında güvenlik amiri ile kısa bir arbede yaşandı. Öğrenciler alkışlarla rektörlük binasına kadar yürdü. Burada tekrar toplanan öğrenciler, yaptıkları açıklamalarda uygulamayı ve rektörü protesto etti. Öğrenciler daha sonra Güney Kampüsten çıkarak Kuzey Kampüse hareket etti. Kuzey Kampüs girişinde herhangi bir engellemeyle karşılaşmayan öğrenciler, kampüs meydanında yetkilileri alkışlarla protesto ederek dağıldı.

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.