• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Belediye Başkanı Şahin YILANCI'nın Basın Açıklaması

Belediye Başkanı Şahin YILANCI'nın Basın Açıklaması
Ak Parti İlçe Başkanımız; Ahmet BÖLÜK, Belediye Meclis Üyelerimiz; Ayla DEMİRER ve Temel MELETLİ, İl Genel Meclis Üyemiz Oğuz DEMİR' den oluşan heyetle birlikte 23.02.2010-25.02.2010 tarihleri arasında Ankara' da önemli ziyaretlerde bulunduk.

Ak Parti İlçe Başkanımız; Ahmet BÖLÜK, Belediye Meclis Üyelerimiz; Ayla DEMİRER ve Temel MELETLİ, İl Genel Meclis Üyemiz Oğuz DEMİR' den oluşan heyetle birlikte 23.02.2010-25.02.2010 tarihleri arasında Ankara' da önemli ziyaretlerde bulunduk.

Öncelikle T.B.M.M. Başkanımız Sayın Mehmet Ali ŞAHİN' i makamlarında ziyaret ederek, Ankara'ya geliş nedenlerimizi anlatıp kendilerinden desteklerini talep ettik. Sayın Meclis Başkanımız kendi ifadeleri ile “ Bölgede coğrafi bir boşluk olduğunu, vilayetliği elinden alınarak verilmeyen bir İlçenin de Şebinkarahisar olduğunu” bizlerin bu konudaki taleplerini çok haklı bulduğunu belirttiler.

Aynı gün akşam saatlerinde heyetimiz Milletvekillerimiz Sayın Ali TEMUR ve Sayın Ünal KACIR' la birlikte Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM' ı T.B.M.M de ziyaret ettik. Talebimiz olan Eğribel Tüneli ve Şehirler arası yol güzergahları ile ilgili kendilerinin yerel seçimlerde söz verdiğini hatırlattık. Ulaştırma Bakanımız; Şebinkarahisar'ı çok sevdiğini, aynı yörenin ve aynı kaderin insanı olduğunu ifade ettiler. “Ne söylemişsek onu yapacağız” hem tünelle ilgili, hem de yollarınızla ilgili başlanan işler var. Proje aşamasında olanlar, etüt aşamasında olanlar var ve hepsini takip ediyoruz, çalışıyoruz hiç merak etmeyin dediler. Toplantımız çok samimi bir ortamda geçti. Sayın Bakanımız bizlere; yapacağımız işlerin sözünü verdik ve çalışmalarımıza başladık, endişelenmeyin diyerek toplantımızı tamamladık.

Ziyaretimizin ikinci günü; Vakıflar Genel Müdürümüzle görüşerek Fatih Camisi çevre düzenlemesi ve Taş Hanların Restorasyon Projesi yapımı için taleplerimizi ilettik. kendileri bizim yanımızda Trabzon bölge müdürünü arayarak talimatlarını verdiler.

İş-Kur Genel Müdürü ile yaptığımız görüşme neticesinde ise; İlçemizde açılacak olan ayakkabı fabrikası ile ilgili kurs açılması talebimizi ileterek derhal açılması konusunda talimatlarını verdiler.

Daha sonra Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU' nu ziyaret ettik. Heyetimizi çok samimi karşılayarak “kayın biraderlerim” diyerek hitap etti. Taleplerimizi dinledikten sonra; Asarcık Deresi üzerine sulama göleti yapılması ile ilgili çalışmaların başlatılması talimatını verdiler. Özel Ağaçlandırmalarla ilgili; başta Şebin Cevizi olmak üzere, bölgemize uygun ağaç türlerinin belirlenerek teşviklendirilmesi için AGM Genel Müdürüne talimatlarını verdiler. Beraberinde A.G.M Genel Müdürümüzden kalenin ağaçlandırılması için çalışmaların başlatılmasını sağladık. Sayın Bakanımız; DSİ tarafından yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini, Bakanlık olarak çöp kamyonu alımı için çalışmalarının olduğunu gerçekleşmesi halinde belediyemiz araç parkına yeni bir araç tahsis edeceğini belirttiler.

İller Bankası Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerde ise; mevcut Kanalizasyon Projesine ilave yapılması ve kanalizasyon arıtma tesisi kurulması talebimizin % 75 hibe, % 25 belediyemiz kaynaklarından kullanılarak yapılacağı kanaatine vardık. % 75 hibe olan kısımla ilgili Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Nurettin CANİKLİ ve Milletvekilimiz Sayın Ünal KACIR takip ederek hızlandıracaklar.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



 

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.