• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN YILANCI HALK TOPLANTISI YAPTI

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN YILANCI HALK TOPLANTISI YAPTI
Şebinkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan, Nisan 2009-Aralık 2009 ayları arasında Belediyenin çalışmalarını, birim müdürlerinin faaliyetlerini, Belediyenin fiziki yapısını ve İlçemize yapılan merkezi bütçeli yatırımların tanıtıldığı değerlendirme

Şebinkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan, Nisan 2009-Aralık 2009 ayları arasında Belediyenin çalışmalarını, birim müdürlerinin faaliyetlerini, Belediyenin fiziki yapısını ve İlçemize yapılan merkezi bütçeli yatırımların tanıtıldığı değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Programa, Parti Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri, ve halkımız katıltı. Yoğun katılım olan programa Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.
Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Şahin YILANCI yaptı.
YILANCI, konuşmasında;
“Sayın Daire Müdürlerim, değerli siyasi parti temsilcilerim, sayın İl genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerim, değerli muhtarlarım, çok kıymetli hemşerilerim , değerli basınımız,
Bugünkü toplantımıza teşrif ederek, bizlerle beraber olmak duyarlılığını gösteren tüm değerli konuklarımıza şükranlarımı sunuyor, hepi¬nizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Hepiniz Hoş geldiniz.
Kıymetli Misafirler,
Bu gün burada toplanmamızın sebebi, göreve geldiğimiz Nisan ve Aralık 2009 dönemlerinde Belediyemizin yaptığı çalışmaları sizlerle paylaşmak, 2010 yılı hedeflerimizi ortaya koymak, merkezi hükümet tarafından başlatılan yatırımların bir değerlendirmesini yapmak, sizlerin görüş ve düşünceleri doğrultusunda Şebinkarahisar'ın geleceğine ışık tutmaktır. İnşallah toplantımız ilçemiz için hayırlara vesile olur.
Değerli Hemşerilerim,
29 mart 2009 yerel seçimlerinin ardından yaklaşık bir yıla yakın bir zamanı geride bıraktık. Seçim beyannamelerimizde de sıklıkla vurguladığımız ortak yönetim ve şeffaf belediyecilik anlayışları çerçevesinde bugün siz değerli halkımızla bir araya gelme fırsatını yakaladık.
Geçen bir yıllık süreçte Şebinkarahisar'ın geleceğine ışık tutacak, Şebinkarahisar'ın makus tarihini yeneceğini düşündüğümüz adımları, büyük bir kararlılıkla içerisinde bir bir atarak karamsarlıkları umuda çevirebilmek için bütün gücümüzle çalıştık, çabaladık.
Sürekli kendi öz eleştirimizi yaparak neler yaptığımızı, neler yapabileceğimizi, neleri yapamadığımızı kendimize daima sorduk? Doğrularımızın ve yanlışlarımızın muhasebesini tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz.
Değerli Hemşerilerim,
2009 yılı bizim belediyecilikte ilk yılımız olmasına rağmen, az sonra detayları ile birlikte sunacağımız faaliyet raporlarından da anlaşılacağı gibi ilçemiz açısından oldukça önemli kazanımların elde edildiği bir yıl olmuştur.
Seçim sürecinde gerek mitinglerimizde gerek kahve toplantılarımızda sizlerle paylaştığımız taahhüt ettiğimiz yerel projelerimiz daha ilk yıldan bir bir hayata geçmeye başladı.
Merkezi hükümet kaynaklı projelerimiz yol inşaatımız, hastane inşaatımız, okullarımız, yurt inşaatlarımız, ilçemizde hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Bu projeler toplamda yatırım tutarı yaklaşık 30 milyon civarındadır. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.
Kültür ve Turizm Bakanımızın ilçemizi ziyareti ile başlayan ardından Meryemana Manastırı'nın Restorasyonu ve kalemizin restorasyon projesi için kaynak aktarılmasıyla devam eden Turizm seferberliği ile Meryemana Manastırı'nın hazır olan restorasyon projesinin hayata geçirilmesi için 250.000,00 TL, Kalenin proje ihalesinin yapılması için 100.000,00 TL kaynak ayrıldı. Taşhanların proje ihalesi ve Fatih Camii'nin çevre düzenleme ihalesi ise devam etmektedir. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul GÜNAY'a ve Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Nurettin CANİKLİ'ye, emeği geçen herkese, bütün ilçemiz adına şükranlarımızı sunuyorum.
Bizleri son günlerde oldukça övündüren, umutlandıran, heyecan-landıran kazanımlardan bazıları olmuştur.
2010 yılında 1 yıllık deneyimlerimizi arkamıza alarak, oluşturmuş olduğumuz altyapımızla, kendi yapmış olduğumuz bütçemizle, borçlarından arınmış bir belediye olarak daha disiplinli, daha çalışkan, daha üretken, bir belediye olarak faaliyetlerimize tüm hızıyla devam edeceğiz.
Bunlar o arzuladığımız hayalini kurduğumuz Şebinkarahisar için yeterli olmasa bile çok iyi bir başlangıç sayılabilir. Daha çok çalışacağız, daha çok fikir üreteceğiz, yarınları daha güzel bir Şebinkarahisar için ne gerekiyorsa onu yapacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşaallah önümüzdeki günlerde gerek hükümet merkezli projeler gerekse belediye merkezli projelerin sayılarını ve çeşitliliğini artırılarak devam edecek. Ben ve ekibim İlçemizi hak ettiği seviyelere ulaştırmak için gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeksizin her dakikamızı Şebinkarahisar'a bir taş daha koyabilmek için harcayacağımıza bir kez daha söz veriyorum.
Bir kez daha, bizlerle beraber olmak duyarlılığını gösteren tüm değerli konuklarımıza şükranlarımı sunuyor, hepi¬nizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

Belediyemizin çalışmalarını içeren sinevizyon gösterisi ve devamında Belediye Başkanımız Şahin YILANCI'nın sunumu ile slayt gösterisi izlendi.
Programın akışı soru cevapla devam etti. Soruları cevaplayan Belediye Başkanımız Şahin YILANCI, programa yoğun katılımdan dolayı teşekkür etti ve program sona erdi.

 


 

Bu haber toplam 2034 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.