• BIST 9102.39
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BAŞKAN ŞAHİN YILANCI ANKARA'DA BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKAN ŞAHİN YILANCI ANKARA'DA BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI
BAŞKAN ŞAHİN YILANCI ANKARA'DA BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

Belediye Başkanımız Şahin YILANCI, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü Ankara Rixos Grand’ta AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla gerçekleştirilen İlçe Belediye Başkanları Toplantısına katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, tarih boyunca nice büyük medeniyetlerin barbarlar tarafından kökünden kazındığını, alimlerin tek nüshalık kitaplarının barbarlarca acımazsızca yakılan kütüphanelerde yok olduğunu, nice şehirlerin vandallar, istilacılar tarafından iz kalmayacak şekilde yok edildiğini belirtti. 

"Bunu bu son olaylarda da gördük. Şurada, bakıyorsunuz nefis bir alt geçit yapılmış, seramiklerle dayalı döşeli. O canım seramikleri bu vandallar ne yaptı? Kırdılar. Hemen anında bunun yenisi yapılabilir, onlar sökülür yenileri takılabilir ama bunları bir müddet milletin görmesi lazım, buradan ibret alması lazım" değerlendirmesinde bulunan Başbakan Erdoğan, vatandaşın "Bunu acaba kimler yaptı, hangi vandallar yaptı? Ben bu seramikleri, bu canım şehrin güzelliklerini kırıp dökenlere bunun hesabını 30 Mart'ta soracağım" deyip demediğini merak ettiğini söyledi. 

Taksim Meydanı'nı yayalaştırma projesinin bir etabının tamamladığını, araçların yerin altına alındığını ancak "Meydanda yeşillik yok" denmeye başlandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce orada yeşillik var mıydı? Daha önce orada arabaların egzozu, arabalar vardı. Şimdi o egzoz kokularından, arabaların gidiş gelişinden sizi kurtarıyoruz, araçları tamamen yerin altına alıyoruz, tamamen yayalaştırma bittiği zaman da inşallah çevresi gayet güzel bir peyzaj düzenlemesiyle halledilecek. Biz bunların tamamıyla bir plan, proje içinde devamını düşünen, onu hazırlayan insanlarız. Ama bunlarda böyle bir anlayış, düşünce yok ki. Daha yolda giderken saldırı başlıyor. Sonunu bir bekle bakalım. 90 artı uzatmalar var. Bunları oynacağız, daha burada çok şeyler var, yapacağımız işler var. 

Bütün bunlara rağmen, her zaman ifade ediyorum, yapmak zor olandır, yıkmak ise en kolay olandır. Onlar kolaya talip, biz ise zora talibiz. Yapmak kadar yapılanı muhafaza etmek de zordur. Niye? Vandalların karşısında bu yapılanı da koruyacaksınız. Burada da güvenlik güçlerimize büyük işler düşüyor. Çünkü medeni olmak medinelerden geçiyor yani şehirlerden. İşte bunu halletmemiz lazım. Biz 11 yıl boyunca hep zora talip olduk, her zaman yaptık, her zaman inşa ettik ve taş üstüne taş koyduk. Bunun heyecanını yaşadık. Ama böyle bir derdi, hedefi, gayesi olmayanlar da yapılanı bozmak, inşa edileni yıkmak, taş üstünde taş bırakmamak için ellerinden ne geliyorsa onu yaptılar ve yapıyorlar. 

Süt bembeyazdır ama zerre kadar bir pislik, nokta olarak sütün içine düşerse o süt temizliğini, beyazlığını, saflığını kaybeder. Siz aylarca, yıllarca süt gibi temiz, süt kadar beyaz eserler üretirsiniz ama bir kaç vandal, bir kaç barbar çıkar o sütün saflığını, temizliğini, güzelliğini kirletmeye çalışır. İşte onun için uyanık, dikkatli olacağız. Bir yandan hizmet, eser üretirken bir yandan da onu hem daha yükseğe taşımanın hem de muhafaza etmenin mücadelesini vereceğiz. Bir anlık bir rehavet, bir anlık bir dikkatsizlik bile yılların emeğini, alın terini alıp götürür. Biz buna izin vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. 'Ben şu kadar iş yaptım, şu kadar eser ürettim, şu kadar hizmet ettim' deyip kenara çekilen emin olun kaybetmiştir. Altını çizerek ifade ediyorum; bizim için menzil önce Allah'ın sonra milletin takdirindedir."

"Millete hizmetin sayısız yolu var"

Allah ömür ve nefes verdikçe aralıksız hizmet etmeye devam edeceklerini, Allah ve millet "dur" diyene kadar "Durmak yok, yola devam" diyerek kararlılıkla yürüyeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Yunus Emre'yi bugünlere, temiz Türkçe ile yazdığı şiirler kadar Taptuk Emre'nin kapısındaki sebatı, sadakati ve sabrının ulaştırdığını ifade etti. Erdoğan, "Bizler Yunus olacak, milleti Taptuk Emre olarak göreceğiz. Sebatla, sadakatle, sabırla her ne iş yapıyorsak en mükemmel şekilde yapacak ve onu milletin dergahına ulaştıracağız. Eğer Yunus Emre Taptuk Emre'nin kapısına, o dosdoğru odunları taşımaktan yüksünseydi, bıksaydı, bundan yakınsaydı, yorulup yılsaydı inanın bugün biz Yunus'u da Taptuk Emre'yi de tanımazdık. Bizim teşkilatımız işte bu Yunus ruhuna, şuuruna sahip, milleti Taptuk Emre gibi gören, onun kapısında her hizmeti yapmaya hazır arkadaşlardan oluşmuştur. Onun için 'Biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkar olmaya geldik. Bizim farkımız bu" diye konuştu. 

AK Partili yöneticilere "Hizmet ettiğiniz, sorumluluk yüklendiğiniz her dönemde bu teşkilata yaraşan bir performans ortaya koydunuz. Hatalarımız hepimizin vardır, olağandır. Bütün mesele hatalarımızı gördüğümüz zaman onun tekrarından kaçınmaktır" diye seslenen Başbakan Erdoğan, ilçelerde görev yapanların büyük oranda yüzlerini ak ettiğini dile getirdi. 

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bir görev değişimi durumunda, tıpkı Yunus Emre gibi hiç yüksünmeden, darılmadan, kırılmadan bunun bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle hizmete devam edeceğinize ben yürekten inanıyorum. Millete hizmet etmenin, hizmet üretiminin sayısız yolu, yöntemi, metodu var. Hele hele siyasete soyunmuş bir insanın hizmet etmek için yolu sadece bir teşkilat başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği değildir. Oralarda da hizmet var. Aynı hedefe kilitlenmiş çeşitli vakıf, dernek ve verilecek görevlerde hizmet etme imkanı da var. Bugün belediye başkanı olarak hizmet eden gün gelir, bu hareketin, bu davanın, bu teşkilatın içinde farklı bir makamla, farklı bir vazifeyle hizmet eder.

Nitekim şu anda da bizim bir çok arkadaşlarımız, daha önce milletvekili, bakanken, bugün farklı görevlerde şu anda hizmet ediyorlar. Kimisi bakan yardımcısı olmuş, kimisi çeşitli kurumlarda görev almış, üstlenmiş, bu şekilde yola devam ediyorlar. Bütün mesele, o sadakat, o teslimiyettir. Bunu başardığımız anda yol bizim yolumuz. Gün olur tekrar aynı yerlerde aynı görevi yapmak mümkün olur. Bir dönem dahi belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız, beş yıl içinde çok önemli bir tecrübe edinmiştir, o tecrübe inanın bizim için çok değerlidir. O tecrübe belediye başkanlığının devamı olarak da başka yollarla, yöntemlerle de değerlendirilir. Millete hizmet yolunda biz, kırılmak, darılmak, küsmek gibi bir tavrı bugüne kadar tanımadık, Allah'ın izniyle bugünden sonra da yanımıza yaklaştırmayız'' ifadelerini kullandı.

 
Ankara'da düzenlenen toplantıya Belediye Başkanımız Şahin YILANCI  , AK Parti İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK, Alucra,Çamoluk,Dereli Belediye ve İlçe Başkanları birlikte katıldılar.
 
ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYESİ1238973_391618800964990_1763205571_n.jpg65023_391618894298314_2076343316_n.jpg970467_391618997631637_555349949_n.jpg
Bu haber toplam 1904 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.