• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI
"ŞEBİNKARAHİSARA YAPILAN ÜVEY EVLAT MUAMELESİNE SON VERİLMELİ"
BASIN AÇIKLAMASI

ŞEBİNKARAHİSARA YAPILAN ÜVEY EVLAT MUAMELESİNE SON VERİLMELİ

Şebinkarahisar'a genel idarenin ve Giresun bürokrasinin üvey evlat muamelesi yapmasından bıktık. Üniversite ve Y.Ö.K. bürokrasisinden de aynı muameleyi görmek bizi karamsarlığa itiyor.
2009-2010 öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldı. Giresun Üniversitesi Rektörlüğü açıklamasına göre Şebinkarahisar M.Y. O. kayıtları 3 Eylül günü Giresun da yapılacak. Bu uygulamanın sebebi hala anlaşılmış değil.
Cumhuriyet Üniversitesi döneminde Şebinkarahisar da yapılan öğrenci kayıt işlemleri Giresun Üniversitesine bağlandıktan sonra Giresun da yapılmaya başlandı. İlk yıl üniversite yeni kuruldu. Alt yapı, sistem organizasyonlarında eksiklik olabilir, YÖK ile sağlıklı iş birliği yapılamamış gibi gerekçeleri biz de makul ve ikna edici nedenler olarak kabul ettik.Aradan geçen sürede bu eksiklik (bize göre bilinçli) her ne hikmetse bir türlü giderilemedi; Şebinkarahisar MYO kayıtları bu dönemde Giresun da yapılmaya devam ediyor.
Şebinkarahisar MYO' un 12 yıllık tecrübesi, oturmuş idari ve yönetsel kadrosu ile bu kayıtları yapmaya yeterli olacağına inananlardanız. Mevcut uygulamanın Şebinkarahisar MYO bu işin üstesinden gelemez gibi algılanmasının da bizleri rahatsız ettiğini söylemeliyiz.
İşin aslı kayıt günü Giresun'a 1200 öğrenci, bir kısmının da yanında velilerininde olduğunu düşünürsek; 2000 kişi gelecek. Beslenme, konaklama ve ulaşım harcamalarını da Giresun da yaparak ayrılacaklar en önemlisi de Şebinkarahisar adına bedava Giresun reklamı yapılacak. Bu süre de Şebinkarahisarlı esnaf da sinek avlamaya devam edecek.Bu haksız ve adil olmayan bir uygulamadır ve acilen düzeltilmelidir.
Şebinkarahisarlı'nın kendi olanakları ile yaptırdığı MYO' nun ekonomik getirisi Giresun esnafına ikram ediliyor. Bizim esnaf odası, şoförler odası, ziraat odası yöneticileri de yerlerinde oturmuş tevekkül halinde seyrediyorlar. Belediye Başkanı ve AKP ilçe yöneticilerinden bu konuları takip etmesini ve önlem almasını zaten beklemiyoruz. Çünkü bizim AKP iller iktidar olmanın muktedir olmak, iktidar olmanı yaptırım gücüne ve uygulama sorumluluğuna sahip olmak anlamına geldiğini kavramış görünmüyorlar. AKP iller sadece söz verir bir süre sonra da verdikleri sözleri unutturmaya çalışırlar. Biz yine de konumuzla ilgili sözlerinden bir hatırlatma yapalım.
AKP Giresun Milletvekili ve Grup Başkan Vekili (o tarihte KİT komisyonu başkanı iken) Nurettin CANİKLİ 4 Nisan 2006 tarihli basın açıklamasında: 'Giresun Üniversitesinin kurulması ile birlikte ilk çalışma tıp fakültesi ile ŞEBİNKARAHİSAR FAKÜLTESİ olacaktır.' Müjdesini vermiş.
Allah sizden razı olsun sayın vekilimiz( !) bravo, helal olsun(!) Şebinkarahisar da şu anda yeterince fakülte açıldı(!) daha fazlasına ihtiyaç yok(!) yalnız küçük bir ricamız var. Bir tane Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna ihtiyacımız var.
Eğitim kadrosu atanmış, hazır binası da yapılmışken lütfedip birkaç öğrenci gönderin.
Sayın hemşerilerimiz malumunuz üzere şehrimizde eğitim gören öğrenci harcamaları ekonomimizin itici motor gücü olmuştur. MYO bizim BACASIZ FABRİKAMIZDIR. Her yıl öğrenci sayımız artıyor. Bu sayıyı artırmak için gerekli olan ön şartları itina ile yerine getirmek; öğrencilere çağdaş koşullarda barınma ve beslenme mekânları sunmak, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak fiziksel, mekânsal alt yapı olanaklarını sağlamakla mümkündür.
17-20 yaş grubunda olan bu gençlerin büyük bir çoğunluğu yaşadıkları köy, kasaba, kentten ilk defa ayrılıyorlar.Aile ortamından ilk defa uzaklaşıyorlar.Şehrimize geldikleri ilk günlerde ürkek, tedirgin gruplar halinde sokaklarda dolaşıyor; kalacak yer, barınma mekanı arıyorlar.İlk birkaç günde konut sorununu çözemeyen öğrenciler ilçemizi terk edip gidiyorlar.Araştırmalarımız sonucu her yıl bu nedenlerle 200 civarında öğrencinin kaydını dondurup gittiğini tespit ettik. Öğrencilerle birebir yaptığımız görüşmeler de Giresun da kayıt yaptırma sürecinde kendilerine Şebinkarahisar hakkında 'küçük bir yer olduğu, doğa ve iklim koşullarının zor olduğu, yabancı bir genç için sosyal ve kültürel alt yapının hazır olmadığı' şeklinde olumsuz propaganda yapıldığını; bu nedenle Şebinkarahisar'a gelirken bazı arkadaşlarının ön yargılar taşıdıklarını anlattılar. Hem bu olumsuz ön yargıların oluşmasını önlemek hem de tereddütlü olanların da kafalarında olumlu bir Şebinkarahisar intibası oluşturmak için çözüm önerilerimiz şunlardır;
Belediyemiz ve meslek örgütlerine çağrımızdır.3 Eylül 2009 günü Giresun da öğrenci kayıt bürosu önünde Şebinkarahisar MYO için bir tanıtım stantdı oluşturulmalı bu stantdaki görevliler önceden hazırlanmış küçük bir Şebinkarahisar tanıtım broşürü dağıtmalı, ayrıca yüz yüze birebir bilgi verebilmelidir. Bu broşürün içinde Şebinkarahisar'a hangi merkezlerden vasıta bulunup ulaşılabileceği, ilgili taşıma firmalarının adres ve telefon numaraları olmalıdır. Kredi yurtlar kurumuna ait yurtlarda yer temin edemeyen öğrencilerin konut ihtiyacını gidermek için; belediye öncülüğünde mahalle muhtarları ile temasa geçilip kiralık evleri, bu evlerin özelliklerini ( kaloriferli-sobalı- ahşap-betonarme ve oda sayısı gibi), barınabilecek öğrenci sayısını ve hangi şartlarda kiralanabileceği öğrenilmelidir. Bu bilgilerden hareketle de broşürlerde öğrencilerin konut temin edebileceği bir irtibat bürosu belediye tarafından kurulmalıdır. Belediye ve meslek odaları yöneticileri bu önerilerimizi kendileri için bir angarya ve külfet olarak algılamamalılar bu hayati derecede önemli bir hizmettir. Bu hizmet her türlü siyasi ön yargının dışında tutularak memleket meselesi olarak algılanmalıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi

Şebinkarahisar İlçe Sekreteri

Murat SABAH




Bu haber toplam 1798 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.