• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI
AKP HİZMET DEĞİL UMUT TACİRLİĞİ YAPIYOR

BASIN AÇIKLAMASI

AKP HİZMET DEĞİL UMUT TACİRLİĞİ YAPIYOR

  “Proje hazır, yapacağız dediler. Oylarımızı alıp bizi unuttular.”


 

“Esasen olmayan yollarımıza çözüm istiyoruz.”


 

“Siyasiler bizi kandırıyor. Oylarımızı alıp hizmet vermiyorlar.”

            Bu sözlere katılmamak mümkün değil. Söyleyenleri de kutluyoruz. Ne kadar doğru söylemişler.


 

            18 Ocak 2008 Tarihinde Şebinkarahisar – Dereli arasındaki “Ölüm Yolu” Şebinkarahisar'da geniş katılımlı bir mitingle protesto edilmişti; Esnaf Odası adına konuşan Başkan Nurettin Çatal “Proje hazır, yapacağız dediler. Oylarımız alıp bizi unuttular.”demiş. Bu hemşerimiz şu anda AKP Belediye Meclis Üyesi.Şoförler  Odası adına konuşan Başkan Arif Ekmekçi “Esasen olmayan yollarımıza çözüm istiyoruz.”demiş.Bu hemşerimiz de şu anda AKP Belediye Meclis Üyesi.Ziraat Odası adına konuşan Başkan Muhlis Aslan “Siyasiler bizi kandırıyor.Oylarımızı alıp hizmet vermiyorlar.”diye konuşmuş.

            AKP İlçe Başkanı Ahmet Bölük “CHP işlerin aslını öğrenmeden meclis üyelerimizi karalamaya çalışıyor.”diye açıklama yapmış.CHP yukarıda aktardığımız doğru ve haklı sözlerinden dolayı meclis üyelerinizi ve Ziraat Odası Başkanını kutluyor.

 

            Sayın Şebinkarahisarlılar AKP Yöneticileri ve AKP Giresun Milletvekilleri akşam söylediklerini,verdikleri vaatleri sabah unutuyorlar!Bizleri de unuttu zannediyorlar.Çünkü AKP Şebinkarahisar da umut tacirliğinde başka bir şey yapmıyor.Geçmişe bir göz atalım,küçük bir hafıza tazelemesi yapalım da AKP'liler,ilgili kamu kurum yöneticileri,devlet görevlileri İlçemizle ve İlçe Halkının talepleri ile ilgili neler söylemişler,hangi sözleri vermişler bir hatırlatalım.


 

             Ağustos 2004 Giresun Vali Vekili Ömer Karaman'ın Dünya Gazatesi'ne basın açıklaması: “Dereli-Şebinkarahisar Yolu yerine,Kurtbeli Yolu'nu Giresun'u iç kesimlere bağlayacak en uygun yoldur.Bu yol kısa sürede projelendirilerek yapımına başlanacak.”Helal olsun Sayın Vali Vekiline.Sözünde durdu!Kurtbeli Yolu'nun yapımı halen devam ediyor.Kış şartlarında geçit verip vermeyeceği meçhul.Sayın Nurettin Canikli'de bu yola 20 milyon harcatmakla övünüyor.Bu yol bitince de Giresun'a Kurtbeli'nden gidin,Eğribel'e tünel yapmaya gerek kalmadı diyerek Şebinkarahisar'ı devre dışı bırakacaklar.

 

23 Kasım 2004 Ramazan Bayramında bayramlaşmaya gelen TBMM Kit Komisyonu Başkanı AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli partililerine müjde vermiş!Onlarda açıklamışlar. “Eğribel'e 1200 metre tünel yapılacak,Şebinkarahisar Suşehri arasındaki yol Ağcağıl'a kadar bölünmüş yol haline getirilecek.”Yıl 2009 beş yılda tünelin ucundan Giresun göründü.Bakınca Karadeniz'i seyrediyoruz.Ağcağıl Köprüsünde Şebinkarahisarlılarla Suşehrililer buluşmuş “Giresun Karşılaması” oynuyormuş da bizim haberimiz yokmuş.Ohh ne güzel.Yandı gülüm keten helva,gel keyfim gel daha ne istiyoruz ki AKP'den

            Ağustos 2005 Şebinkarahisar'da yapılan festivalimize devlet büyükleri ile katılan Bayındırlık Bakanı Faruk Özak “Eğribel'e tünel yapılması ile ilgili olarak 2005 yılı etüt ve proje çalışmasına başlandığını”açıkladı.

             30 Ağustos 2005 Giresun Valiliğinin resmi internet sitesi giresun.gov.tr. de “Kurtbeli Yolu Eğribel Yolu'nun alternatifidir.”açıklaması yer aldı.Bizim AKP'lilerde tıs yok.

             31 Ekim 2005 AKP İlçe Başkanı,şu andaki Belediye Başkanı Şahin Yılancı'nın Yeni Şebinkarahisar Gazetesine basın açıklaması: Bayramlaşma için 24 Ekim 2006 Salı günü İlçemize gelen Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Eğribel Tüneli'nin proje ihalesi için 150.000.00 YTL. Kaynak aktarıldığını ve proje ihalesinin yapılacağını söyledi.”Vay be!Ne uzun etüt ve proje çalışmasıymış bu!Yıllardır bitirilemedi.Avcı hikayesindeki tilkinin kuyruğundan daha uzun çıktı.

             12.04.2007 Karayolları Genel Müdürlüğü Hemşerimiz Emekli Öğretmen Recep Ertütk'ün dilekçesine verdiği cevapta Eğribel'e tünel yapımının ekonomik bulunmadığını,bu nedenle programlarında tünel yapımı işinin olmadığını bildiriyor.Yine aynı yazıda Şebinkarahisar-Suşehri-Koyulhisar arasındaki yolun Şebinkarahisar Ağcağıl bölümü ile ilgili karayollarının herhangi bir çalışması yok deniyor.Önümüzde bu belge dururken biz kime inanacağız.Bu resmi belgeye mi inanalım!Yoksa AKP yöneticilerine ve AKP Milletvekillerine mi!Karar sizin.

              25 Aralık 2007 zamanın AKP İlçe Başkanı Şimdiki Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı'nın basın açıklaması:21 Aralık 2007 günü Şebinkarahisar'a gelen AKP Milletvekili Nurettin Canikli açıklamış: “Şebinkarahisar-Giresun Yolu Eğribel Geçidi'ne 2 yada 2.5 km'lik bir tünel yapılması ile ilgili çalışmalar sürdürülüyor.Yıl 2009 pes doğrusu.Bu açıklamaya artık yorum gerekmez.

Haziran 2008 AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Şebinkarahisar'ı ziyaret etti.AKP İlçe binasında vatandaşların sorularını yanıtlarken baklayı ağzından kaçırdı.Eğribel'e tünel yapımı ile ilgili bir soruya; Kurtbeli Tüneli diye cevap verince yanındakilerin uyarısı üzerine söz düzeltmesi yapıp “Eğribel'e tünel yapımı ile ilgili netlik yok.5-6 km tünelim maliyeti 60-70 milyon dolar.Küçük çapta yapılacak tünel çözüm değil.”açıklaması ile soruyu geçiştirmeye çalıştı.İşin aslı Eğribel'e tünel sözü artık Sayın Canikli'yi rahatsız ediyor.Kurtbeli yolunu yaptırarak Şebinkarahisar'ı karayolu ağında devre dışı bırakmayı kafasına koymuş.Diğer taraftan Dereli'den Albayrakların Koç Kaya Tesislerine ve Kümbet Yaylasına yapılan yolu işte size Şebinkarahisar-Giresun yolu diye ortaya çıkarsa bizler hiç şaşırmayacağız.


 

              18 Kasım 2008 Yeni Şebinkarahisar Gazatesinde haber: Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk “Sivas'ı Koyulhisar-Mesudiye üzerinden Karadeniz'e” bağlayacaklarını söylemiş.


 

               Sayın Şebinkarahisarlılar yukarıda aktardığım devletin bürokratlarının açıklamaları ve resmi yazıları ile AKP Yöneticileri ve AKP Milletvekillerinin beyanları arasındaki tutarsızlık ve çelişkiyi sizlerde fark etmişsinizdir.Ayrıca AKP'lilerin değişik tarihlerde ve mekanlardaki açıklamaları arasındaki tutarsızlık dikkatinizi çekmiştir.


 

              Yol bir ülkenin gelişmişlik,kalkınma ve medeniyet düzeyinin ölçüsüdür.İlçemiz içinse acilen çözülmesi gereken problemlerimiz arasında birinci önceliğimizdir.Halil Rıfat Paşa yıllar önce ne güzel söylemiş. “Gidemediğin yer senin değildir.”Şebinkarahisar kimin yaşayıp göreceğiz.Yedi yıllık iktidarı döneminde AKP'nin vaatleri ve sonuçları ortaya şu tabloyu çıkarıyor.İktidarın Eğribel'e tünel yapımı işi bir kandırmaca.Bunun yerine Şebinkarahisarlılar Kurtbeli Yolu'ndan Giresun'a gitmek zorunda kalacaklar.Şebinkarahisar-Suşehri arasındaki yolun;Şebinkarahisar Ağcağıl arasının bölünmüş yol haline getirilmesi bir dahaki seçime kaldı.Ülke çapında bölünmüş yol yapma şampiyonu olmakla övünen AKP Yöneticileri Şebinkarahisar'ı es geçtiler.Doğu Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan en kestirme yol Dereli-Eğribel-Şebinkarahisar-Suşehri yoludur söylemi,Ankara'yı su yolu yaptık diyen AKP'liler tarafından suya düşürüldü.Bu yol yerine Giresun-Bulancak-İnişdibi-Mesudiye-Koyulhisar-Sivas hattı AKP'nin tercihi oldu.Sizler AKP'lilerin kopardığı yaygaraya bakmayın.Şebinkarahisar için değişen bir şey yok.Yine eski tas eski hamam.Bu iktidar gidene kadar bizler kendi yağımızla kavrulmaya çalışacağız.Biz CHP İlçe Örgütü olarak verilip de yerine getirilmeyen bütün vaatlerin takipçisi olarak muhalefet görevimizi yerine getireceğiz.Sayın hemşerilerim yedi yıllık AKP İktidarı süresince o kadar çok problemimiz birikti ki; Bu sorunları tek bir yazı ile anlatmak mümkün değil.Önümüzdeki günlerde sorunları ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi

Şebinkarahisar İlçe Sekreteri

 Murat SABAH

Bu haber toplam 2309 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.