• BIST 9121.68
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN : 2200 RAKIMLI EĞRİBELE ÇİFT TÜP TÜNEL YAPIYORUZ.

BAŞBAKAN ERDOĞAN : 2200 RAKIMLI  EĞRİBELE ÇİFT TÜP TÜNEL YAPIYORUZ.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'daki toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Giresun’a 136 trilyon liralık yatırım.- Başbakan Erdoğan, Eğribel Tüneli ve Demiryolu Projelerinin çalışmalarına başlandığı müjdesini verdi.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN Giresun'da yaklaşık 40 Bin kişinin doldurduğu Osman Ağa Meydanını dolduran kalabalığa hitap etti.

Şebinkarahisar'dan da çok ciddi katılımın sağlandığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan ERDOĞAN, Şebinkarahisarlıların beklediği müjdeyi Giresunda yineledi ve 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne tünel yapımı çalışmalarımız devam ettiğini, Çift tünel. Bin 782 metrelik bağlantı yolundan oluşan Eğribel Geçidi tünelini en kısa sürede tamamlayıp onu da en kısa sürede hizmete açacağız.

Sevgili Giresunlular biz ülke olarak millet olarak çok büyük acılar yaşadık. Çok büyük badireler atlattık. Kanımızı vererek, canımızı vererek, dedelerimizi, ninelerimizi hatta kadınlarımızı çocuklarımızı şehit vererek istiklalimizi kazandık. Biz istiklale aşık bir milletiz. Ne diyor istiklal marşı? Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal.

Birileri varsın kula tapmaya devam etsin. Bizim ubudiyet anlayışımızda kula kulluk yoktur.  Şunu da dost düşman çok iyi bilsin. Eğer istiklalimize el uzatan olursa, eğer bu ülkeye el uzatan olursa, eğer bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa, biz evet o elleri kırarız. Biz o tuzakları bozarız. 

Bir takım kirli eller benim bu güzel ülkemde kaos çıkaramaz. Hangi örgütü kullanırlarsa kullansınlar. Hangi maşayı kullanırlarsa, hangi ajanı, haini kullanırlarsa kullansınlar, bu millet istiklali uğruna o uluslararası örgütlere de gereken cevabı gerektiği gibi vermesini bilir. Kardeşlerim herkes haddini bilecek. Sizin karşınızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. sizin karşınızda asırlardır kutlu bir yürüyüş yapan millet var. Türkiye artık o eski Türkiye değil. Türkiye karanlık odakların onların maşa örgütlerinin hainlerin ajanların gelip istedikleri gibi davranabilecekleri bir ülke değil. bunlar eskiden kaldı. Bunlar 27 Mayıs’ta 12 Eylül’de 28 Şubat’ta kaldı. Bu millet uyandı. Güçlendi, hiç kimse bu ülkeye bu millete diz çöktüremez. Tarih boyunca olmadı, bundan sonra da hiç kimse bu milletin boynuna altın lale takamaz.

Bir haftadır yargıdaki emniyetteki bir odaklar eliyle, Türkiye’de bir komplo uygulamaya kondu. Yolsuzluk kisvesi altında, son derece hukuksuz, çirkin, aynı zamanda da son derece karanlık bir tuzak kuruluyor. Ben burada söylüyorum, yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır ve bizim yolsuzluk konusundaki hassasiyetimiz zaten bellidir.

Oluşturmak istedikleri algıya sakın ha itibar etmeyin. Bir takım gazetelerin, bir takım ajanların hukuku çiğneyerek yayınladıkları görüntülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere, kullandıkları dile, yaptıkları montajla sosyal medyadaki görüntülere asla aldanmayınız.

 

“FAİZ YÜZDE 63’TÜ”

Bu tuzağın amacı başka. Şimdi burada Giresun’da size küçük bir hesap yapacağım. Biz göreve geldiğimizde devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz? Yüzde 63. yani sen çalışıyorsun, benim Giresunlu kardeşim fındık topluyor durmadan usanmadan. Ondan sonra gidiyor devletin borçlanma faizine adeta bunu yatırıyor. Peki biz ne yaptık? Faiz oranını yüzde 4,5’lara kadar çektik. Hazmedemediler. Gezi olaylarıyla birden rekora giderken maalesef bu faiz yeniden yükselmeye başladı. Enflasyon yüzde 30’du, 6-7’lere düşürdük. Göreve geldik milli gelirimiz neydi 230 milyar dolar. Şimdi 800 milyar dolara yaklaştık onu aşıyoruz. Düşünebiliyor musunuz 79 senede 230 milyar dolar, ama biz bunu getirdik şu 10 senede 800 milyar dolara ulaştırdık. Bunlarda göz var ama görmüyor, kulak var ama duymuyor, dil var hakkı söylemiyor. Bunlar sadece iftira atarlar. Bunların iftiradan başka mesleği sanatı yok.

“DERS KİTAPLARINI ÜCRETSİZ DAĞITTIK”

Fakirin elinden tutuyor, engelli kardeşime, üniversite öğrencilerine biz bu bursları verebiliyoruz. Evinde engelliye bakana ücret vermek diye bir şey var mıydı? İşte biz bunu yaptık. Bunu yaptığımız için mi yolsuzluk içine düştük? Bütün okullarda biz sıraların üzerine ücretsiz kitapları koyduğumuz için mi yolsuzluk mu yaptık? Paramızla kitap bulamıyorduk kitap. Doktor ilaç verir, SGK Genel Müdürü beyefendi, CHP’nin genel müdürü, biz zamanında ilaç bulamıyorduk ilaç. Bunların eline beş tane koyun var kaybedip gelirler. Bunlar kim ülkeyi yönetmek kim? Bu haber Hürriyet'ten alınmıştır

"TÜRKİYE 642 MİLYAR KAZANDI”

Şimdi bunlardan tabi rahatsız oluyorlar, nasıl olmasınlar? 11 yılda Türkiye faizi düşürüyor, 642 milyar lira kazanıyor. Şu anda faiz lobisi kuduruyor, çünkü bu onların cebinde olacaktı. Bunlar 642 milyar lirayı kaybetti, işte mesele bu. Kaybettikleri o faizi geri almak istiyorlar. Türkiye’yi yağmalamak, sömürmek istiyorlar. Eğer bu dönemde kim olursa olsun, biz babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız. Bizim böyle bir derdimiz yok.

Ve biraz sonra değineceğim bir konu var. İstikrarı kimsenin bozmasına biz müsaade etmeyiz. Güven ortamını bozmalarına müsaade etmeyiz. Bunlar huzuru bozmak istiyorlar, terörü geri getirmek istiyorlar.

“EY GENEL MÜDÜR…”

Ne yazık ki Türkiye içindeki bir takım örgütler de bu kirli tuzakta maşa oldu, destek verdiler. Bu tezgahın değirmenine su taşıdılar. Şimdi ana muhalefetin genel müdürü çıkmış, buraya dikkat edin. Yargıdaki emniyetteki hukuksuzlukları savunuyor. Ve diyor ki “76 milyon sizin arkanızda. Ey genel müdür, ama bu temizlerden değil. Bunda her numara vardı. Bu Rahşan affıyla işi kurtardı. Şimdi ben soruyorum. Ey ana muhalefetin genel müdürü, adını ağzıma almayacağım dedim ya. Yahu Silivri’deki mahkemeye hakaret eden bu genel müdür değil miydi? Silivri’ye gidip de kendi arkadaşlarını ziyaret etmek suretiyle, yargı da baskı oluşturmak isteyen kendisi değil miydi? Hakimlere savcılara hakaretler yağdıran bu genel müdür değil miydi?

“ELİNDE TESPİH KÜLHANBEYİ GİBİ… BENİM POLİSİME YAKIŞMAZ”

Milletvekili polise, bunun milletvekili benim polisime, affınıza sığınıyorum, ana avrat söven bu CHP’nin milletvekilleri değil miydi? Kendi milletvekili eline taş alıp polise atıyordu. Bu genel müdür o zaman polise sahip çıkmıyor. Şimdi çıkmış çeteleri savunuyor. Polis görevlendiriliyor, operasyona gidiyor. Bir polis operasyona da gitse, operasyonda girdiği ofiste ya da evde bacak bacak üstüne atmak suretiyle, eline bir tesbih külhanbeyi gibi orada duramaz. Polis de olsa, çünkü sen görevin neyse onu yapacaksın. Oraya gideceksin, elinde tespih külhanbey gibi, nedir o yahu? Bu benim polisime yakışmaz. Bu Türk polisine yakışmaz. İster yürütmede olsun, ister yargıda olsun bu yanlışları yapanlar da karşılarında bizi bulacaklardır.

Burada benim bakanlarımı lekelemek için bu adımları atanlara, millet bu tuzakları bozacaktır. Bu haber Hürriyet'ten alınmıştır

“NEREDE ÇETE VARSA CHP’Yİ YANINDA BULURSUNUZ”

Nerede çete varsa, kirli örgüt varsa, CHP’yi onun yanında bulursunuz, onun arkasında bulursunuz. Şu anda da yıllardır hakaret ettikleri işte bu çetenin arkasında saf tuttular. Bu kirli örgütün arkasında vagon oldu. benim milletim bu kirli ittifakı affetmez. CHP yolsuzluk görmek istiyorsa yanı başındakilere baksın. CHP Genel müdürü yolsuzluk görmek istiyorsa, dosyasını raftan indirdiği şimdi de aday yapmaya çalıştıkları kişilere baksın. O kılıf biz o meseleyi hallederiz, gereği neyse yaparız. Hiç merak etmeyin. Ama buradaki asıl mesele Türkiye, büyük Türkiye meselesi.

“İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ, BERABER OLACAĞIZ”

Geliyorum bir başka konuya. Allah’a hamd olsun. terörle mücadelemiz devam ediyor. Ben sizden çözüm sürecine çok farklı bir destek bekliyorum. Yani Giresun çözüm sürecinde bizim yanımızda yer almalıdır. Bizim yanımızda yer almalıdır. Biz Giresunlu kardeşlerim, hemşerilerim bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız beraber olacağız. Bu haber Hürriyet'ten alınmıştır

“DİK DURACAĞIZ DİKLENMEYECEĞİZ”

Şu bir yıldır Giresun’da anneler ağlamıyor, babaların yürekleri dağlanmıyor, ocakları sönmüyor. İşte bu da birilerini rahatsız ediyor. Neden? Çünkü 30 yıllık dönemde Türkiye çok büyük paralar kaybetti. Şimdi yeniden bu oyunu kurmak istiyorlar. Uluslararası örgütler bu işin içinde. Bu oyunu beraber bozacağız. Biz geldiğimizde hiç endişe etmeyin, dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Biz bu yola çıkarken ne dedik, biz kefenimizi giydik ve yola böyle çıktık. Allah’ın bizden alacağı emaneti olan bir can var.

“ÇETELERLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Geçen hafta kurulan tuzağın manası çok açıktır. Huzuru, istikrarı bozalım. Teröre can verelim, faizi yükseltelim. Bizde buradan açık açık ilan ediyoruz. Bu tuzağı beraber bozacağız. Bu oyunu beraber bozacağız. Kirli hesapları alt üst edeceğiz. Yağma yok, artık hiç kimse ama hiç kimse milletime böyle bedeller ödetemeyecek. Biz sizin hükümetiniz olarak milletin hükümeti olarak bu uluslararası karanlık çevrelere karşı, devletin içine sızmış, örgüt ve çetelere karşı mücadele vermeye devam edeceğiz.

“KİRLİ BİR İTTİFAK OLUŞTU”

Bu hadiselerin başlamasıyla çok kirli bir ittifak oluştu. Kimin kiminle hareket ettiğine çok dikkat edin. Hangi gazetenin ortak manşet attığına dikkat edin. Sermaye gruplarının bir araya geldiğine dikkat edin. CHP’nin MHP’nin aldığı tavra dikkat edin. Tıpkı 27 Mayıs’ta olduğu gibi ip gibi bir çizgide buluştular. Tıpkı 218 Şubat’ta olduğu gibi tek ses oldular. İşte 12 Eylül halk oylamasında gördünüz. Şu anda da aynısını yapıyorlar. Şimdi yanlarına yeni müttefikler de aldılar. Benim vatanımı karıştırmaya çalışıyorlar. Uluslararası basını yanlarına alıp, çirkin kasetlerle komplolarla karalamayla benim milletimi güya dize getirmeye çalışıyorlar.  Bu haber Hürriyet'ten alınmıştır

“BİZE ÖNCE ALLAH YETER, SONRA MİLLET YETER”

Dindar kisvesi altında bazı zavallı örgütleri maşa olarak kullanıp kaos oluşturmak istiyorlar. Millet bu ittifakı da bozar. Siz bu kirli ittifakları defalarca bozdunuz. Biz bu yolda milletimizle yürüyoruz. Biz yanımıza kirli uluslararası basını alarak yürümüyor, biz kasetlerle yürümüyoruz. Biz yolunu şaşırmış provokatörlerle yürümüyoruz. Biz milletle yürüyoruz. Bize önce Allah yeter, sonra millet yeter.Bölünmüş yollar projelerinden Giresun'un da payını aldığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 yılına kadar ne kadar bölünmüş yol yapıldı? 28 kilometre. Biz 3 kattan fazla bölünmüş yol yaptık. Bunu 112 kilometreye çıkardık. 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne tünel yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Çift tünel. Bin 782 metrelik bağlantı yolundan oluşan Eğribel Geçidi tünelini en kısa sürede tamamlayıp onu da en kısa sürede hizmete açacağız. Trabzon, Tirebolu, Gümüşhane,Erzincan demiryolu projemizle ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Bu demiryoluyla Giresun ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında demiryolu irtibatı sağlanacak. Giresun'un iç bölgelerle ulaşımı kolaylaşacak ve ticari hayat canlılık kazanmış olacak. Doğu Karadeniz'i dünyaya ulaştıracak ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı projemiz hızla devam ediyor. Az önce uğradım, helikopterle üzerinde dolaştım. Ondan sonra oraya indim, arkadaşlarımla beraber, Ulaştırma, Enerji Bakanım hep beraber indik. Orada müteahhit firmaların yetkililerinden brifing aldık. Muhteşem bir eser çıkıyor ortaya. Gerçekten deniz üzerinde böyle muhteşem havalimanı artık Türkiye'de bir ilktir diyebiliriz. 3 kilometre uzunluğunda böyle bir piste sahip olması uluslararası tüm uçakların rahatlıkla inebileceği 45 metre enindeki pistiyle inşallah modern bir terminal binasıyla muhteşem bir eser meydana geliyor. Mayıs gibi terminal binası dışındaki bütün işler bitmiş olacak. İnşallah yıl sonuna varmadan da terminal binasını bitirmiş olacağız. Böylece Ordu-Giresun bu bölgede 3 tane havalimanına sahip olacak."

 

"GİRESUN'A 136 TRİLYON LİRALIK YATIRIM"

''Bugün bir başka Giresun var, bugün bir başka Giresunlu coşkusu var, bugün Giresun artık kabına sığmıyor" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Giresun, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Giresun, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Giresun, bağımsızlığımıza sahip çıkıyor muyuz? Kardeşliğimize sahip çıkıyor muyuz? Büyük Türkiye'ye, yeni Türkiye'ye sahip çıkıyor muyuz? Evet, bu iş bitmiştir. İnanın sizin coşkunuzu, şu heyecanınızı gören o karanlık merkezler, o karanlık örgütler şu anda hesaplarının altüst olduğunu da görüyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Bugün Giresun'da gerçekten bir büyük açılış coşkusunu yaşıyoruz."

Giresun'da 123 milyon liralık yatırımı hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ardından Görele'ye geçiyoruz, orada da açılışlarımız var. 9 trilyon liralık yatırımı da orada hizmete açıyoruz. Özel sektörümüzün yatırımlarını da eklediğimizde bugün Giresun'da 136 trilyon liralık yatırımı resmen sizlere kazandırıyoruz. Giresun Üniversitemizin Tirebolu İletişim Fakültesi ve merkez Araştırma Laboratuvarı tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığımız, Giresun ve ilçelerinde ana okullarını, liseleri, meslek liselerini tamamladı. Sağlık Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz Giresun'da çok sayıda hizmeti, eseri, yatırımı tamamlandı. TOKİ, Giresun'da 500 konutu daha tamamladı. Bu arada Görele Kulakkaya Yaylası'nda özel sektörümüz 4,5 trilyon liralık bir otel yatırımını bitirdi. Bunların tamamını bugün resmen Giresun'a kazandırıyoruz. Hepsinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm Bakan arkadaşları, kurumlarımızı, özel sektörümüzü tek tek tebrik ediyorum. Giresun için hizmet üretmeye, eser üretmeye devam edeceğiz.''

Erdoğan, "11 yılda Giresun'a eski rakamla 6 katrilyon tutarında yatırım kazandırdık. Ulaştırmada yaklaşık 2,5 katrilyon lira, Gıda, Tarım ve Hayvancılıkta 810 trilyon lira, Eğitimde 259 trilyon lira, Toplu Konutta 245 trilyon lira, Orman ve Su İşlerinde 210 trilyon lira, Aile ve Sosyal Politikalarda 201 trilyon lira, Sağlıkta 169 trilyon lira, Enerjide 115 trilyon lira yatırım yaptık" diye konuştu.

Daha önce faize giden 642 milyar lirayı milletin hizmetine verdikleri gibi teröre harcanan parayı da aynı şekilde millete aktaracaklarını belirten Erdoğan, böyle yaparak malum lobilerin nasırlarına bastıklarını ve onları çok ciddi olarak rahatsız ettiklerini söyledi.

Bu haber toplam 3203 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.