• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BAŞARININ ÜNİVERSİTESİ BAŞARILI REKTÖR

BAŞARININ ÜNİVERSİTESİ BAŞARILI REKTÖR
Giresun Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, üniversitenin kuruluş sürecinde önemli projelere imza atmaya devam ediyor.

Temeli 1962 yılında Kız Öğretmen Okulu adıyla atılan Giresun Üniversitesi 2006 yılında kurulmuştur. Üniversite’de; Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu, Tirebolu Meslek Yüksekokulu ve Alucra Meslek Yüksekokulu olmak üzere 3 Fakülte, 5 Yüksekokulda toplam 8.105 öğrenci yükseköğrenim görmektedir. Giresun Üniversitesi’ne kurucu Rektör olarak atanan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, kurucu rektör olmanın önemini bilerek çalışmalarına başladı ve iki yılda Giresun Üniversitesi’ni atağa geçirdi. Yeni kurulan üniversitelerin hiç biri Tıp Fakültesi açma girişiminde dahi bulunmamışken Rektör Öztürk, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kurdu. Öztürk, bununla yetinmeyip Karadeniz Bölgesine çok faydalı olacak Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesini de açarak ilklere imza attı. Giresunluya iki yılda kendisini inanılmaz sevdiren Öztürk Hoca, Giresun’a yaklaşık 3 saat uzaklıkta olan Şebinkarahisar ve Alucra yüksekokulları için de elinden geleni yapıyor.

“Rektör Öztürk’ü Şebinkarahisarlı çok seviyor”

Giresun Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ten Şebinkarahisar halkı övgüyle bahsediyor. Halk, Rektör Öztürk’ün Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulunun sorunlarına çözüm bulmak için, haftada en az bir defa Şebinkarahisar’a geldiğini söylüyor. Rektör Öztürk’e Giresun Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde ve Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulunun gelişimine verdiği büyük katkıdan dolayı tüm Şebinkarahisarlılar adına teşekkür ediyorum. Şebinkarahisar’ın bir fakülteyi hak ettiğini düşünüyoruz biz Şebinkarahisarlılar. Bunun için Bakanlar Kurulu Kararı gerektiğinin de farkındayız. Sizin de Şebinkarahisar’a bir fakülte açılmasını istediğinizi biliyoruz. Bu konudaki çabalarınızın devam edeceğini düşünüyoruz.

Giresun Üniversitesi’nin web sayfasında (www.giresun.edu.tr) üniversitenin misyonu,

“Giresun Üniversitesi; ülkemizin ve milletimizin temel değerlerine ve stratejik hedeflerine uygun eğitim sunmak, ülkemiz ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı araştırıcı ve üretici bireyler yetiştirmek, kentsel ve bölgesel kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gitmek; mensuplarının ve bir parçası olduğu toplumun ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimine katkı sağlamak; kent ile, bölge ile, ülke ile ve dünya ile uyumlu ve kaynaşmış, bunlardan etkilenen ama aynı zamanda bunları etkileyebilecek ve yönlendirebilecek akademik çalışmalar yapmak; temelinde aklın ve bilimin yer aldığı genel aydınlanmaya katıda bulunmak; insanlığın gelişimine ve evrensel ilerlemeye katkı sağlamak.”

Üniversitenin vizyonu, “Yaşanacak değişim ve gelişmelerle oluşacak yarının dünyasında, bilgi üretiminde, kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif alanlarda Türkiye’de önde gelen, mezunları tercih edilen ve aranan; katılım, şeffaflık ve ölçülebilir odaklı kurumsallaşmanın geliştirildiği uluslararası nitelikte öğrenci ve öğretim elamanı yapısına sahip, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eş değer bir eğitim ve araştırma kurumu olmak, paydaşları ile karşılıklı etkileşim içerisinde ve onların ihtiyaçlarını hızlı, kaliteli ve etkili çözümlerle karşılayan öncü bir üniversite olmaktır.”

Üniversitenin değerleri: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Türk ulusuna ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılık, bilimsellik, evrensellik, toplumsal yararlılık, çağdaşlık, yenilikçilik, yaratıcılık, katılımcılık ve güvenilirlik.”

Giresun Üniversitesi o kadar güzel misyon vizyon ve değerlerle kurulmuş ki bu güne kadar da bu değerlerden asla ödün vermeden akademik çalışmalarına devam ettiği gözlemlenmektedir. Bu anlayışla çalışmalarına devam eden üniversitenin yakın gelecekte Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biri olacağına canı gönülden inanıyoruz.

 

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.