• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Bakan Özak İlimize Geldi

Bakan Özak İlimize Geldi
Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, bir dizi inceleme ve açılış yapmak üzere bugün İlimize geldi.

 Saat 10.30’da Vali Mustafa Taşkesen tarafından karşılanan Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, incelemelerine, şantiyesi Gemilerçekeği Mahallesi’nde bulunan Derin Deşarj İnşaatından başladı.

 
            İller Bankası kredisi ile yapılan ve yaklaşık maliyeti 5 milyon TL olan Derin Deşarj inşaatının bulunduğu alanda müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, foseptik ve atık suların denize taşınacağı işin biran önce bitirilmesini istedi.
 
            Burada Bakan Özak’a proje üzerinde bilgiler veren müteahhit firma yetkilisi, işin zor taraflarının bittiğini, havaların da iyi gitmesi halinde birkaç ay içinde inşaatın bitirileceğini açıkladı.
 
            Bakan Özak, Vali Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel ve beraberindekiler daha sonra, 40 bin M2 alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık maliyeti 4 milyon TL olup 1.5 milyon TL’si İller Bankası kredisi ile yapımı devam eden çok amaçlı Sazbeyi Parkı’nda incelemelerde bulundu.
 
            Çok amaçlı Sazbeyi Parkı’na gelişinde müteahhit firma yetkilisi Ferit Yücel’den bilgiler alan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz Sahil Duble Yolu’nun geçmesiyle her yerin olduğu gibi Giresun sahillerinin de güzelleştiğini, yapılan ve yapılacak çalışmalarla tüm yörenin cazibe merkezleri haline geleceğini söyledi. Bakan Özak, Giresun’un doğusu ve batısıyla tüm sahillerinin ve tüm yöresinin güzelleşmesi, yaşanılabilir hale gelmesi için bakanlık olarak ellerinden geleni yaptıklarını da belirtti.
 
            Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve beraberindekiler daha sonra, mülkiyeti Giresun Belediyesine ait olan Giresun Özel Kent Hastanesi’nin açılışını yapmak için hastanenin bulunduğu yere geldiler.
 
            Yaklaşık 10 milyon TL harcanarak yapıldığı belirtilen Giresun Özel Kent Hastanesi’ne gelen Bakan Özak, Vali Taşkesen, Belediye Başkanı Yüksel ve beraberindekiler, folklor gösterileri ile karşılandılar.
 
            Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Mustafa Taşkesen ve Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, bir süre Giresun yöresi oyunlarının sergilendiği folklor gösterilerini izledikten sonra hastanenin açılış töreni başladı.
 
            Açılışta ilk konuşmayı yapan Giresun Özel Kent Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yasemin Özden, 50 yatak kapasiteli hastanede çeşitli branşlarda 16’sı uzman 20 doktor ve 140 personelle hizmet verdiklerini söyledi.
 
            Belediye Başkanı Hurşit Yüksel de bir konuşma yaparak, mülkiyeti Belediye’ye ait olan binayı sağlık hizmetine tahsis ettikleri için mutlu olduklarını belirtti.
 
            Giresun Özel Kent Hastanesi’nin açışlında, son konuşmayı Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak yaptı.
 
            Açılış için kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Bakan Özak, Trabzonlu olduğunu, uzun yıllar doğup büyüdüğü memleketinin takımı Trabzonspor’da futbol oynadığını, gerek futbol müsabakaları için, gerekse birçok yakınının İlimizde görev yapması nedeniyle Giresun’a 100’den fazla geldiğini söyledi.
 
            Giresun’u Trabzon kadar bildiğini belirten Bakan Özak, “Bu yörenin kalkınması, gelişmesi ve güzelleşmesi için hem hükümetimiz, hem de kendi bakanlığım üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya da devam edecektir” dedi.
 
            Giresun’da birçok arkadaşı olduğunu ifade eden Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, bunların başında Giresunspor’un 1970’li yıllardaki takım kaptanı Erol Pamuk olduğunu belirtti. Bakan Özak, Giresunspor’un Karadeniz’in ilk 1. Lige çıkan takımlarından olduğunu da hatırlatarak, “Uzun bir aradan sonra takımınızın eski günleri yakaladığını görüyoruz. İnşallah Süper Lige yükselirsiniz” şeklinde konuştu.
 
            Hükümetleri döneminde sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını da belirten Bakan Özak, “Eskiden SSK’lı veya Bağ-Kur’lular istedikleri hastanelere gidemiyordu. Hastaların hastanelere kabul edilmeleri nedeniyle insanlarımız hayatını kaybediyordu. Hükümetimizin birinci önceliği insandır. Şimdi sağlık kuruluşları arasında ayrım yapılmamaktadır, her isteyen istediği kuruluştan yararlanabiliyor. Hükümetimiz, uzun yıllar düşünülemeyenleri, yapılamayanları başarmaktadır” dedi.
 
            Konuşmasına, Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözünü hatırlatarak devam eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Ülkemizdeki hekimlerin başarısı dünyada bilinmektedir. Bugün başka ülkelerden tedavi için yurdumuza gelen insanların sayısı hiçte anımsanacak kadar değil. Bu da hükümetimizin sağlık alanına büyük önem verdiğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.
 
            Giresun’a kurulan Üniversite’nin Tıp Fakültesi, mevcut Devlet Hastanesi ve özel hastanelerle eskisi gibi hastaların tedavi olmak için Trabzon’a veya Ankara’ya gitmediğini söyleyen Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Bugün burada da özel girişimcilikle hizmet verecek olan bir hastanenin açılışını yapıyoruz. Bu hastanenin açılıp siz hemşerilerimize hizmet verecek olmasından duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Sağlık alanına yatırım yapan girişimcileri huzurlarınızda kutluyorum. Giresun Özel Kent Hastanesi herkese hayırlı olsun” dedi.
 
            Yapılan konuşmaların ardından Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Mustafa Taşkesen ve Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Özel Kent Hastanesi’nin açılışını yaptılar. Konuklar ve davetliler daha sonra hastanenin birimlerini gezdiler. Hastanenin gezilişi sırasında Bakan Özak, muayene olmayı bekleyen yaşlı bir kadınla sohbet etti, sağlık durumunu sordu.
 
            Bayındırlık ve İskân Bakanı Nafiz Faruk Özak, incelemeleri ve açılışın ardından İlimizden ayrıldı.
K.giresun.gov
Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.