• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • İzmir 7 °C
  • Giresun 9 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

AV.HAKAN ÖZBAY YAZDI "YENİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI"

AV.HAKAN ÖZBAY YAZDI "YENİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI"
ŞEBİNHABER KÖŞE YAZARLARINDAN AVUKAT HAKAN ÖZBAY YAZDI AV.HAKAN ÖZBAY YAZDI "YENİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI"

YENİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

SAYIN YENİ GİRESUN MİLLETVEKİLLERİ,

TBMM 90. YIL HATIRA ORMANI FİDANLARI SU BEKLİYOR

 

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞINCA TBBM ‘NİN 90. YIL ANISINA İLÇEMİZDE OLUŞTURULAN HATIRA ORMANINA DİKİLEN FİDANLAR, SULAMA SİSTEMİ OLMADIĞINDAN KURUMAYA YÜZ TUTMUŞ VAZİYETTEDİR. BU SONUÇ, İLÇEMİZ, İLİMİZ VE TBMM’NİN SAYGINLIĞINA YAKIŞMAYACAKTIR. BU ÜZÜCÜ SONUÇ DOĞAMADAN BİZ UYARIMIZI YAPALIM.

 

İlçemiz Çiftlik Mahallesi sınırları içerine, ana yol kenarına 2013 yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 90. Kuruluş yıldönümü anısına Orman ve Su İşleri Bakanlığınca örnek bir ağaçlandırma projesi ile bir Hatıra Ormanı kurulmuştu. Hatıra Ormanına dikilen fidanlar büyümeye başladıkça bölgedeki sulama imkanı bulunmayan kıraç araziler içinde örnek bir çalışma olarak bölgeye güzellik katacaktı. Ancak bugün itibari ile bu gelişimin olumsuz kötü bir sona doğru gitmekte olduğunu gözlemlemekteyiz.

Yine bu hatıra ormanı arazisinin de içerisinde bulunduğu, Sayderesi Irmağı Vadisinin ağzına yapılacak bir gölet ile sulama havzasında bulunan Hacıömer Köyü, Çiftlik Mahallesi ve Avutmuş Mahallesine ait verimli arazilerden oluşan büyük bir alanın sulanabileceği de muhtemel sulama projesi olarak tarafımıza iletilmişti. Yine ilçemizde bir kısmının yapımı bir kısmının da proje ve ihale süreçleri devam eden sulama göletleri projelerinin ise anlaşılamaz bir şekilde yerinde saydığı ve aradan uzun yıllar geçmesine rağmen somut gelişme olmadığı maalesef gözlemlenmektedir. Yine 30 yıl önce DSİ Müdürlüğünce Sayderesi Irmağının vadi ağzına yapılan beton sulama kanalı aradan geçen yıllar içinde ağır tahribata uğradığından bölge halkının ihtiyacını karşılayamaz hale gelmiş olup hizmet verdiği cüzi bir bölgede sulama yapan köy ve mahalle sakinlerinin sulama yüzünden sürekli tartışma ve husumetlere sebebiyet verdiği de alınan bilgiler arasında. Bu sorunun çözümü için ilgili tüm resmi kurumlara müracaat eden köy ve mahalle halkı sonuç alamayarak sıkıntılı süreci yaşamaya devam etmektedir.

İlçemiz sınırları içerisinde yapılan TBMM’nin 90. Yıl Anısına Orman ve Su İşleri Bakanlığında yapılan Hatıra Ormanına dikilen hatıra levhasında da 1933 yılına kadar vilayetlik hakkını koruyan Şebinkarahisar’ın milletvekillerini ve devam eden süreçten günümüze kadar TBMM de Giresun’u temsil eden milletvekillerinin isimleri mevcuttur. TBMM‘nin kuruluşunda beş milletvekili ile temsil edilen bir vilayet olan Şebinkarahisar’la ilgili bu levhayı görmek de ayrı bir ironik durum. Yöre halkı açısından muhasebe yapabilmek açısından da önem ifade ediyor. Tüm yöre halkının bu levhadan gereken dersi çıkarması en büyük arzumuz.

Ülkemizde 7 Haziran’da milletvekilliği genel seçimleri yapıldı ve Giresun Halkı dört değerli milletvekilini meclise temsilci olarak gönderdi. Yeni seçilen milletvekilleri ilçemizde yapılan ve mensubu bulundukları TBMM’nin Hatıra Ormanını umarım unutmaz ve görev süreleri içinde kurutturmazlar. Yine umarız Sayın Milletvekilleri, görev süreleri içinde öncelikle TBMM’nin kurumsal kimliğine ve saygınlığa yakışır şekilde, yapılan Hatıra Ormanına dikilen fidanların kurumaması ve yöre halkı tarafından sulanması için Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Sayderesine yapılacak bir Sulama Gölet’i projesi ile bölgedeki tüm tarım arazilerinin sulanarak bir ormana dönüşmesini temin ederler. Diğer bir temennimiz ise Şebinkarahisar’da yapılacağı söylenen ve bir kısmının inşaatına başlanan, bir kısmının ihale aşamasında, proje aşamasında olduğu söylenerek her biri değişik aşamalarda bulunan altı sulama göletinin tamamını birinci elden takip ederek görev süreleri bitmeden tamamlatırlar. Bizlerde bu işler bitince Sayın Milletvekillerinin isimlerini yapacakları bu güzel ve örnek hizmetlerden ötürü bu hatıra oranındaki takdir levhasına büyük bir onurla asmak ve onları her zaman hayırla yâd etmekten mutluluk duyarız.

1-001.jpg2-001.jpg3-001.jpg4-003.jpg

5-002.jpg6-002.jpg

Selam, sevgi ve saygılarımızla.

AV.HAKAN ÖZBAY

Bu haber toplam 4912 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.