• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ATATÜRK'ÜN İLÇEMİZE GELİŞİNİN 89 UNCU YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

ATATÜRK'ÜN İLÇEMİZE GELİŞİNİN 89 UNCU YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
ATATÜRK'ÜN İLÇEMİZE GELİŞİNİN 89 UNCU YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İlçemize gelişinin 89'uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı. 

Törenlerin ilk bölümünde Atatürk'ün Şebinkarahisar'a gelişini temsilen, İlçe girişinden hükumet konağı önüne kadar, öğrenciler, protokol üyeleri ve ilçe halkı tarafından Türk bayrağı getirildi. 

Hükumet konağı önünde yapılan tören , İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerin Atatürk anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Belediye Başkanımız Şahin YILANCI tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve Belediyemiz halk oyunları ekibinin yaptığı folklor gösterisi ile tören tamamlandı.

Törenin ardından protokol üyeleri ve ilçe halkı tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İlçemize geldiği zaman konakladığı Atatürk Evi ve Müzesi gezildi. 

Belediye Başkanımız Şahin YILANCI; Bundan 89 Yıl Önce, Gazi Mustafa Kemal Paşa Ve Arkadaşlarını Sevgi Ve Muhabbetle Karşılayan Şebinkarahisar'lıları Hürmetle Anarak, bugün hayatta olmayanlara Allah'tan Rahmet dileyerek başladığı konuşmasında ;

Cumhuriyetin İlanının Ardından Alışılmış Yurt Gezilerine Devam Eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum'da Bir Deprem Olması Dolayısı İle Erzurum’a Gitmiş , Dönüşte Şebinkarahisar Halkının Da Daveti Üzerine 11 Ekim 1924 Cumartesi Günü Erzincan'dan Hareket Ederek Gece Oldukça Geç Vakitlerde Şebinkarahisar'a Gelmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Şebinkarahisar Vilayetindeki İncelemeleri Sırasında Türk Ocağında Yaptığı Konuşmada: 
" Ben Bu Şehri Çok Beğendim , Sevgimin Temadisine Alem Olmak Üzere Şark-I Karahisar Adını Şebinkarahisar Olarak Tashihini Teklif Ediyorum.Şab'ı Başta Olmak Üzere Fatih Sultan Mehmet Hanın Otağ Kurduğu Bu Topraklar İçinde Daha Neler Varsa Ele Alınmak, Tarihen Olduğu Kadar Da İktisaden De Bu Şehri İleri Götürmek Vazifemiz Olmalıdır. Sürekli Yangınlar Görmüşsünüz, Memleketiniz Bir Harabeye Dönmüş Fakat Esef Etmeyin,Şu Tek Gözlü Mütevazi Ocağınızda Derin Bir Samimiyet ,Geniş Ve Anlayışlı Bir Kültür Buldum.Kalkınacaksınız ,Mes'ut Olacaksınız .
Türk Ocakları Dekorlarla Ölçülemez. Türk'ün Bu Şan Ocakları Sönmez Alevlerle İlelebet Tütecektir Ve Bu Harabeler Bir Gün Birer Mamureler Haline Gelecektir. Sözlerinin Ardından Şebinkarahisar Vilayetinden Ankara'ya Hareket Etmiştir.

Değerli Protokol, Sevgili Gençler 


Konuşmama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Beni Görmek Demek, Mutlaka Yüzümü Görmek Demek Değildir. Benim Fikirlerimi, Benim Duygularımı Anlıyorsanız Ve Hissediyorsanız, Bu Kafidir ‘’ Sözleri İle Devam Etmek İstiyorum.


Atatürk'ü İyi Anlamak; Sadece Onun Şahsına Yönelik Övücü Konuşmalar Yapmak, Sözlü Olarak Takdir Etmekle Değil, Kendisinin Milletinden Ne İstediğini Anlamak Ve İlkelerini Hayata Geçirmek Demektir.

Birey Ve Ulus Olarak Amacımız, M.Kemal Atatürk'ün Dediği Gibi "Ülkemizi Her Anlamda Muasır Medeniyet Seviyesine Çıkarmak, Ülkemizi Her Alanda Geliştirmek Hepimizin Temel Görevidir. Şehitlerimize Gazilerimize Minnet Borcumuzu, Onların Bıraktığı Bu Mirasa En İyi Şekilde Sahip Çıkarak Ödeyebiliriz. Atamızın İsmini Vererek Bizlere Emanet Ettiği Bu İlçeyi Bir Adım İleriye Götürmek İçin Var Gücümüzle Çalışmalı Ve Mücadelemizi Sürdürmeliyiz.
Gazi Mustafa Kemal’in de İfade Ettiği Gibi “Türk Çocuğu Ecdadını Tanıdıkça Daha Büyük İşler Yapmak İçin Kendinde Kuvvet Bulacaktır” Ancak, Gururla Andığımız Bu Günler, Anmanın Ötesinde Geleceğe Işık Tutmak İçin Bizlere Rehber Olmalıdır. Her Aşaması Kahramanlık Destanları ile dolu Olan tarihimiz;1071 de Malazgirtte başlayan, Çanakkale , Sakarya, Dumlupınar, zaferleri ile taçlanan başarılar Varken Başka İlhamlara İhtiyacımız Yoktur. Yapmamız Gereken, Mücadelelerle Dolu Tarihimizden Ders Alarak, Cumhuriyetimizin Sağladığı Çağdaş, Demokratik Değerleri, Engin Milli Değerlerimizle Birleştirmek Ve Gelecek Nesillere Aktarmaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Ve Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Süngülerle, Silahlarla Ve Kanla Kazandığımız Askeri Zaferlerden Sonra, Kültür, Bilim, Fen Ve Ekonomi Alanlarında Da Zaferler Kazanmaya Devam Edeceğiz” Sözüyle Bize Hedefimizi Göstermiştir” 
Birlik Ve Beraberliğimizi, Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğünü Bozmak Kimsenin Haddi Değildir. 
Yüreği Vatan, Millet ve bayrak Sevgisiyle Dolu Türk Milletinin, Bağımsızlığına Ve Vatanımıza Uzanacak Ellere geçmişte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği direnç ve iradeyle, Bugün De Aynı İnanç Ve Kararlılıkla devletimizin ve milletimizin Karşı Koyacağına hiç Şüphe Yoktur. Millet Olarak, Çağdaş Ve Kalkınmış Ülkeler Arasında Yerimizi Almak Ve Bulunduğumuz Coğrafyada Ve Tüm Dünyada Söz Sahibi Olmak İçin, Çağın Getirdiği Ve Gerektirdiği Şartları Yaşama Geçirmemiz Atatürk İlke Ve İnkılâplarına Yeni Kazanımlar Ekleyerek Sürdürmemiz Gerekir. Bugün Geçmişe Dönüp Baktığımızda Elbette Ki Çok Yol Kat Ettiğimiz Ortadadır. Ülkemizin Şu Anda Ulaştığı Nokta Tüm Dünyada Takdirle İzlenmektedir. Ancak Kalkınmış Ve Gelişmiş Ülkelere Baktığımızda Bu Gün Ki Bulunduğumuz Nokta Bir Başlangıç Olarak Kabul Edilmelidir.
Bu Düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlçemize Teşriflerinin 89 İnci Yıldönümünü Kutlarken Başta Büyük Önder Olmak Üzere Aziz Şehitlerimizi Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle Anıyor, Sevgi Ve Saygılarımı Sunuyorum.

ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYESİ1376367_401117616681775_332441764_n.jpg1375284_401117360015134_1408062113_n.jpg1375284_401117360015134_1408062113_n.jpg1391687_401117216681815_1099915970_n.jpg1391903_401116933348510_2055386301_n.jpg1380723_401116420015228_47194187_n.jpg

Bu haber toplam 2865 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.