• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Giresun 27 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Askad 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Askad 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı
Merkezi Çamoluk'ta bulunan Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği 1. olağan genel kurulunu dernek merkezinde dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi...

Merkezi Çamoluk'ta bulunan Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği 1. olağan genel kurulunu dernek merkezinde dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda divan başkanlığına seçilen İsmail BAKIRHAN bir konuşma yaptı. Bakırhan konuşmasında şunları kaydetti.

Yaşadığımız şu yerküre üzerinde huzurlu ve mutlu bir gelecek “her bakımdan örnek ve önder insan'ın” yetişmesi/yetiştirilmesiyle mümkün olacaktır. Örnek insanların varlığıyla ancak erdem sahibi bir toplum meydana gelir. Huzur, barış, güven, refah, adalet gibi temel insani gereksinimler böyle bir toplumda kendine yaşam bulur.

Bir toplumda, insanların yaşadığı fiziki alanlar o toplumun gelişmişliği ya da geri kalmışlığı açısından mühim amillerden biri sayılabilir. Ancak bu fiziki alanların gelişmişliği o toplumun medeniliği ve erdem sahibi olduğu anlamına gelmez.

Örnek insan ve Erdemli bir toplum olmanın birtakım özellikleri vardır. Bu özellikler bir toplumun inanç ve yaşam durumuna göre şekillenerek anlam kazanır. Bizlerde Müslüman bir toplum olmamız hasebiyle hayatımızda var olan her kavram ve kural bu değerler üzerinden anlam bulur. Örnek insan ve erdemli toplum olmanın bizim literatürümüzdeki anlamı “Dünü bugünü yarını kuşatan bir anlam atmosferinde, Allah inancına sahip olmanın sorumluluğunu tüm hücrelerinde taşıyan, manevi ve ahlaki değerleri önde tutan, ilim ve irfan sahibi, her bakımdan üretken, tüketiminde dengeli, ibadetinin ticaretinin siyasetinin idaresinin ve adaletinin Ömerimsi olduğu bir medeniyetin düşünürü” olmaktır. Bu inanç ve düşünceye sahip olan” ideal insan” buna hayatiyet kazandıran ise erdemli bir toplumdur. Bu inanca sahip bireylerin teşekkül ettirdiği bir toplumda sevgi, saygı, kardeşlik duygusu gelişir, adalet ülküsü olgunlaşır, güven duygusu yaygınlaşır, sosyal dayanışma kuvvetlenir, kalkınma olgusu ivme kazanır. Böyle bir toplumda “yerin üstünde yaşamak yerin altında olmaktan daha hayırlı hale gelir.” Bu sebepledir ki Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği (ASKAD) ı bu meyanda atılmış bir adım olarak görüyorum. 21. yüz yıl sivil toplum bilincinin ön plana çıktığı, ülkeleri sil baştan dizayn eden bir süreç olacaktır. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarının önem ve etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Bir insanı hücrelerin toplamı olarak düşündüğümüzde; hücreler ne kadar sağlam ve fonksiyonel ise insanda o kadar sağlam ve sağlıklı demektir. Sivil toplum kuruluşları da bir devlet ve toplumun sosyal hücreleri demektir. Bir toplumda ki STK'lar ne kadar yapısal sağlamlık ve hizmet fonksiyonuna sahipse, o toplumun sosyal dokusu “o” nispette sağlam ve sarsılmazdır. Osmanlı devletinin asırlarca hayat sürmesinde sivil toplum bilincinin yadsınamaz etkisi vardır. İnanıyor ve ümit ediyorum ki ASKAD çamoluğumuzun geleceği açısından çok faydalı ve hayırlı görevler ifa edecektir. Bu duygularla bu genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyor şimdiden yönetime seçilecek kardeşlerimizi kutluyorum diyerek BAKIRHAN sözlerine son verdi.

Daha sonra Kürsüye gelen ASKAD kurucu başkanı Zübeyir ÜÇTAŞ şunları kaydetti. İnsan kelimesi ünsiyet kelimesinden türemiştir. Ünsiyetin manası: arkadaşlık dostluktur. Demek ki insan sosyal bir varlıktır. İnsanlarla birlikte toplumsal bir düzen içerisinde yaşamak zorundadır. İnsan olarak yaşadığımız topluma faydalı olmak, toplumu geliştirmek en büyük görevimizdir. Başka insanlara faydalı olmak için yaşamak, insana yakışır bir erdemdir. İnsanlara daha çok faydalı olmak için kendi yeteneklerimizi en üst düzeyde geliştirmek zorundayız. Bugün bunlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu ise muhakkak bir gerçektir. İşte tam bu noktada tüm bu sorumluluklarımızın en üst düzeyde algılanması, bilinmesi ve gereğinin yerine getirilmesi için kuruldu “Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği

ASKAD mensupları olarak; varlığının bilinç ve şuurunda, tarihi ve sosyal sorumluluklarının farkında, ilim ve hikmet ile donanmış, yaşadığı çağın her bakımdan diline vakıf, öncü bir kuşak, lider vasıflı insanlar yetiştirmek üzere; ilmi ve akademik çalışmalar yapacak ortamların oluşmasına vesile olmaktır en büyük amacımız.

Unutmayalım ki hedeflerimiz ancak hayallerimiz kadardır. Hedeflerinize ulaşmanız ise göstereceğiniz gayret ile mümkün olacaktır. Hedeflerimiz umumi olduğundan gayretlerimizde kolektif olmayı zorunlu kılmaktadır. Yine unutmayalım ki “kıymetimiz: vazifelerimizi yerine getirmek için ortaya koyacağımız gayretlerimiz nikbetindedir dedi. Derneğin gelecek dönem hizmet ve hedeflerine de değinen Zübeyir ÜÇTAŞ Bendenize yüklediğiniz bu emaneti ancak birlikte taşıyabileceğimi bilmenizi istiyorum. Beni sabırla dinlediniz için hepinize teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

ASKAD genel kurulunda diğer gündem maddeleri görüşülerek yeni dönem dernek organlarının seçimine geçildi. Yapılan seçimde ise Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği'nin başkanlığına Zübeyir ÜÇTAŞ yeniden seçilirken diğer organlarına ise seçilen isimler şöyle oldu.

Yönetim Kurulu Asıl üyeliklerine

1- Zübeyir ÜÇTAŞ 6- Musa KÖSE

2- Salim AKBULUT 7- Musa VARICI

3- Muhammet Salih SÜRÜCÜ 8- Ali BAKIRHAN

4- Orhan ÇİNİCİ 9- Muhsin SÜRÜCÜ

5- Abuzer ÜÇTAŞ 10- Turgay KARABULUT


Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine

1- Sefa AKBULUT 6- Kamil SİVRİKAYA

2- Dursun KARSAVRAN 7- Enes BAKIRHAN

3- Yasir ÇAVUŞOĞLU 8- Âdem TAŞBAŞI

4- Kadir KÖSE 9- Saim AKBULUT

5- Osman SAĞAZ 10- Ümit AKMAZ

Denetim Kurulu Asıl Denetim Kurulu Yedek

1- İdris AKARÇEŞME 1- Ramazan AKARÇEŞME

2- Temel EKMEN 2- Yasin AKMAZ

3- Emrah YESİR 3- Necmettin ALTUNTAŞ

Haber : Ebuzer ÜÇTAŞ/ Alucra.com

Bu haber toplam 3910 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ÇAMOLUK ŞİRAN YOLU ÜZERİNDE HEYELAN11 Haziran 2015 Perşembe 16:45
  • KARAGÖL'DE YILDIRIM DÜŞTÜ : 37 KOYUN TELEF OLDU10 Haziran 2015 Çarşamba 12:06
  • KOYULHİSAR BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA05 Haziran 2015 Cuma 12:30
  • ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM FUARI04 Haziran 2015 Perşembe 13:44
  • AKINCILAR'DA ARAZİ SULAMA KAVGASI: 2 ÖLÜ03 Haziran 2015 Çarşamba 02:02
  • ALUCRADA ÖLDÜRÜLEN AYININ BOYU PES DEDİRTTİ01 Haziran 2015 Pazartesi 12:22
  • ALUCRA'YA MODERN PAZAR31 Mayıs 2015 Pazar 02:52
  • KOYULHİSAR'DA TRAFİK KAZASI: 1 YARALI19 Mayıs 2015 Salı 14:09
  • Suşehri'de Hayvan Pazarı 1 Eylül'e Kadar Kapatıldı23 Ağustos 2014 Cumartesi 21:56
  • Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker Anıldı10 Şubat 2014 Pazartesi 17:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.