• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Giresun 12 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

AKP YÖNETİCİLERİ GÖRMEDİM, DUYMADIM ve BİLMİYORUMU OYNUYOR

AKP YÖNETİCİLERİ GÖRMEDİM,  DUYMADIM ve BİLMİYORUMU OYNUYOR
CHP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay ALP, Şebinkarahisar hayvan pazarını dolaşarak, üreticilerden bilgi aldı.

 

Memleketin barışa ihtiyacı var. AKP Hükümeti eli silahlı PKK ile barışıyor. Barış ve sulh içinde yaşamak iyi bir şey. Barış ve huzur olan Ülkeler ekonomik olarak da hızlı kalkınır. Ancak PKK ile barışmak isteyen Hükümet yoksullaştırdığı milyonlarca Anadolu köylüsü ve çiftçisi ile de barışmayı düşünmeli.

Şebinkarahisar'daki uygulamaya bakılırsa da AKP Hükümeti çiftçi ve köylünün derdine çare bulup onlarla barışmayı düşünmüyor gibi. AKP Çiftçi ve köylü, tarım ve Hayvancılıkla uğraşan, sürekli yoksullaşan, vergisini veren, askere giden ( gerektiğinde ölen- şehit olan ) yurttaşları ile niye barışma çabası gösteremiyor.

Yoksul ve ezilmişlerin, dışlanmışların temsilcisi olduğunu söyleyen onların oyları ile iktidar olan AKP yöneticileri; İktidarlarını saltanata dönüştürdüler. Yoksulları ve yoksullaştırdıklarını unutup; sömürücülerin, talancıların, avantacıların partisi oldu. " Bal tutan parmağını yalar " deyimi AKP yöneticilerinin kendileri için iftihar sloganı oldu.

Şebinkarahisar da köylünün, çiftçinin, hayvan üreticilerinin, esnafın anası ağlamış kime ne...! AKP li mutlu bir azınlığın tıkırı yerinde. Fakirin, Fukaranın, Yetimin hakkı yenilmiş kimsenin umurunda değil.

Şebinkarahisar da köylü, çiftçi, hayvan üreticileri altı aydır feryat ediyor. İthal hayvan ve ithal et bizi mahvediyor. Mevsim kurak geçti. Saman ve yem üretimi düştü. Yem, saman, gübre, mazot fiyatları ise fahiş denecek kadar yüksek. Ocağımız batıyor.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifin den alınan hayvancılık kredileri ve tarım kredileri ertelensin. Şebinkarahisar kuraklık kararnamesinden yararlansın feryadı göklere çıktı.

AKP ilçe başkanı aynı zamanda Ziraat odası yönetim kurulu üyesi, Ziraat odası üyelerinin haklarını korumak için bu güne kadar hiçbir girişimini duymadık. Hükümetten bir hak talep edildiğinde veya bir mağduriyete itiraz edildiğinde susuyor.

Gün geldi çattı. Köylü, çiftçi Ziraat bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarını ödeyemiyor. Yakında haciz işlemleri başlarsa şaşmayalım.

Hayvan fiyatları dip yapmış. Köylümüz mağdur, esnafa bankaya olan borcunu ödeyemiyor. Esnaf da Kredi kooperatifine olan borcunu ödeyemiyor. Bunun sonucu Şebinkarahisar nüfus kaybediyor. Geçinemeyen zorda kalan sonunda memleketi terk ediyor.

Sayın Ziraat odası yöneticileri Şebinkarahisar kuraklık kararnamesinden neden yararlanamadı? Bu mağduriyetin suçlusu kim?Kimden hesap soracağız?Bitişik ilçelerimiz Akıncılar, Suşehri köylüleri, hem kuraklık kararnamesinden yararlanıyor hem de köyünün bitişiğindeki bizim köylümüze tonu bin liradan saman satıyor. Bu haksızlığı kim giderecek?

Sayın AKP ilçe başkanı oda toplantısında Toplantıya Telefonla katılan Giresun CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu " belgelerinizi gönderin Şebinkarahisarlının bu mağduriyetini Meclis gündemine taşıyarak size yardımcı olayım " dediğinde; Toplantıda şahsıma " siz muhalefetsiniz, iktidar partisi olarak bizim AKP  milletvekillerimiz bu işi yapsın...!

Sizin vekiliniz destek versin " diyen sizsiniz. Aradan üç ay geçti hala sizde ses yok. Konuşulanların unutulduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Sayın hemşerilerim can alıcı hayati sorunlar olunca AKP yöneticileri GÖRMEDİM,  DUYMADIM ve BİLMİYORUM u oynuyorlar. AKP liler görmese de duymasa da Şebinkarahisarlı feryat ediyor. Bu memleketin insanı yoksullaşıyor. Memleket kan kaybediyor.

Şebinkarahisar'ın bu hale gelmesinin sorumlusu on yıllık AKP iktidarı ve siz yerel yöneticilerisiniz.

Beyler gün yan gelip yatma günü değil...!  Gün köylünün, çiftçinin, esnafın kısacası Şebinkarahisar'ın mağduriyetini giderme;  Haklarını savunma günüdür.

Cumhuriyet Halk Partisi Şebinkarahisar İlçe Başkanı

Oktay ALPimg_5515.jpgimg_5532.jpg

img_5525.jpg

Bu haber toplam 2633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.