• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 21 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI
İlçe Başkanlığımız, Yeni Şebinkarahisar Gazetesi'nin 19 Mart 2013 tarihli nüshasında yayınlanan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duymuştur.

 

İlçe Başkanlığımız, Yeni Şebinkarahisar Gazetesi'nin 19 Mart 2013 tarihli nüshasında yayınlanan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duymuştur.

Yeni Şebinkarahisar Gazetesi, Basın Ahlak Yasası’nın bütün etik ilkelerini çiğneyerek, kaynağı belli olmayan, söylenti ve dedikodulara dayandırılarak yaptığı haberlerle, kişi ve kurumlara iftirada bulunmaya, halkımızı yanıltmaya devam etmektedir.

Amacı gazetecilikten öte belirli siyasi gruplara çıkar sağlamak olduğu açıkça belli olan haberler yayınlamaya devam eden Yeni Şebinkarahisar Gazetesi, son sayısında da tek bir sayfada 3 mesnetsiz habere imza atarak halkımız nezdinde  itibarını  daha da  yitirmiştir.

Yeni Şebinkarahisar Gazetesi son sayısında İlçemiz Devlet Hastanesi’nde iki uzman doktor kaldığını ifade eden bir haber yayınlamıştır. Buradan kendilerine soruyoruz. Bu bilgi hangi hastane yöneticisinden alınmış veya hangi kaynağa dayandırılarak haber yapılmıştır? Şebinkarahisar Devlet Hastanesi’nde, yasal yıllık izninde olan genel cerrahi uzmanı ile birlikte, dâhiliye uzmanı, kadın doğum uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, ortopedi uzmanı ve mikrobiyoloji uzmanı olmak üzere toplam 6 uzman doktor bulunmaktadır. Kurum içi atamadan ilçemize tayin olan üroloji uzmanı ise henüz ilçemize gelerek poliklinik hizmeti vermeye başlamamıştır.

Devlet Hastane’sinde 6 uzman doktor olduğunun hem kendileri hem de tüm Şebinkarahisarlılar tarafından bilinmesine rağmen, Yeni Şebinkarahisar Gazetesi’nde “Hastanede 2 uzman kaldı’’ şeklinde haber yapılması, hangi zihniyette haber yapıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bu zihniyetin amacı “üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, Şebinkarahisar adına yapılanları halkımızdan gizleyerek belli çevrelere siyasi çıkar sağlamaktır.”

Gazetenin aynı tarih ve sayısında Sağlık Müdürlüğü ile ilgili bir haber yapılmıştır. Haberde halkımız yine yanıltılarak, Sağlık Müdürlüğü’nün Alucra’ya kaydırılacağı ve bu konuda hiçbir çalışmanın yapılmadığı iddia edilmektedir. Halkımıza buradan açıkça ifade etmek gerekirse Sağlık Müdürlüğü ilçemize kurulmuştur ve Dt. İbrahim ÖZTÜRK İlçe Sağlık Müdürü olarak görevine vekâleten atanmıştır. Haberlerini sadece dedikodulara dayandıran Yeni Şebinkarahisar Gazetesi yine bu haberde de yetkili mercilerden bilgi edinme ihtiyacı duymamıştır.

Gazetenin aynı tarih ve sayısında yine mesnetsiz bir habere yer verilmiştir. Kendilerinin de haberde belirttiği üzere kaynağı sadece söylenti ve dedikodulardan ibaret olan haberde “Askerlik Şubesi’nin Alucra’ya kaydırılacağı” iddialarına yer verilmiştir. Şebinkarahisar Askerlik Şubesinin kapanması ya da başka bir yere kaydırılması asla söz konusu değildir.

Umarız diğer basın kuruluşlarımız gibi Yeni Şebinkarahisar Gazetesi’ de yayın yaptığı bölge insanına tarafsız ve doğru haberler vererek ve tüm siyasi partilere eşit mesafede durarak,  bölgemize ve insanımıza daha uzun yıllar hizmet eder.

 

Kamuoyuna Saygılarımızla.                                                                          AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI

 

 

Bu haber toplam 2632 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.