• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C
  • İzmir 11 °C
  • Giresun 11 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI
ŞEBİNKARAHİSAR’DA DAHİL OLMAK ÜZERE TÜRKİYE’NİN 81 VİLAYETİ KURAKLIK KAPSAMINA ALINMIŞTIR .

BASIN AÇIKLAMASI

ŞEBİNKARAHİSAR’DA DAHİL OLMAK ÜZERE TÜRKİYE’NİN 81 VİLAYETİ KURAKLIK KAPSAMINA ALINMIŞTIR .


Son günlerde ilçemiz kamuoyu gündeminde olan Çiftçi Borçlarının Ertelenmesi konusunu ve bu konu ile ilgili yaşanan süreci sizlerle paylaşmak istiyorum.
28/08/2012 Tarih, 2012/3570 Sayılı Bakanlar kurulu Kararı ile yürürlüğe giren ‘’Çiftçi Borçlarının ertelenmesi” Kararnamesine göre; 01 ocak 2012 Tarihinden bu kararnamenin yürürlüğe girdiği 28 Ağustos tarihine kadar, 60 ilde meydana gelen sel,su baskını,fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri,hayvan varlıkları,tesisleri veya seraları %30 ve üzerinde zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çitçilerimizin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanmış oldukları düşük faizli krediler erteleme kapsamına alınmıştır.
Daha sonra ilçe Başkanlığımız tarafından, Şebinkarahisar’daki çiftçilerinde bu kuraklığa maruz kaldığı ve Şebinkarahisar’ın diğer 60 il ile birlikte, borç ertelemesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini milletvekillerimiz aracılığı ile Tarım Bakanımıza ilettik. Bakanlık bu mağduriyetleri tekrar gözden geçirerek gerekli çalışmaları yapmış, ek bir maddeyle Şebinkarahisar’da dahil olmak üzere Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamını kuraklık kapsamına almış ve borç ertelemesinden yararlanabilmesinin önü açılmıştır.(Bu kararın alındığı Bakanlar Kurulu kararı yazımızın ekinde sunulmuştur)
Bu ertelemeden faydalanmak için;
1-Çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak
2- T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden İndirimli kredi kullanmış olmak 3-Yukarıda sayılan afetler nedeniyle kullandığı indirimli krediye esas olan üretimleri ya da tesisleri en az % 30 zarar görmüş olmak
4-Meydana gelen zararın il ve ilçelerde oluşturulacak hasar tespit komisyonlarınca belirlenmiş olması gerekmektedir.

Burada ilçe teşkilatımız, milletvekillerimiz, tarım bakanımız ve hükümetimiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş ve Şebinkarahisar kuraklık kapsamına alınarak, borç ertelemesinden yararlanabilmesinin önü açılmıştır.

Bu aşamadan sonra çiftçilerimiz, süreci iyi takip edememiş, dilekçelerini vererek tespitlerini zamanında yaptırmamış, dolayısı ile bu mağduriyeti giderecek yasadan da faydalanamamışlardır.

Buna mukabil durumdan vaziyet çıkaran muhalefet partisi yöneticileri, hükümetimizin çıkarmış olduğu bu yasadan bilgileri olmalarına rağmen, her zamanki art niyetli tutumlarını sürdürmüşler, bu meselenin sözde takipçisi olarak siyasi avantaj sağlama çabası içerisine girmişlerdir. Chp ilçe başkanının bu meseleye sanki çözüm bulacakmış gibi bir algı yaratmaya çalışması, kendisini avutmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.
Chp nin genel başkanından ilçe başkanına kadar yürüttükleri ciddiyetle bağdaşmayan siyasetlerinin, hangi amaçla ne niyetle yürütüldüğünü hepimiz biliyoruz. 

Köylüsüne tepeden bakan, halktan uzak duran, çobanın verdiği oyla dalga geçen, AK partinin almış olduğu %50 lik oy kitlesini sürekli hakir görerek aşağılayan, ben o iki kişiden biri değilim diyerek milletin iradesini hakir gören, elitist Chp zihniyetinin, Ak Parti İktidarına çiftçisiyle barışma tavsiyesinde bulunması haddine değildir.

AK Parti hükümetleri genel Başkanımız Başbakanımız, Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde çiftçisiyle, esnafıyla, toplumun her kesimiyle tek yürek olmuş, Cumhuriyetimizin 100 üncü yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olma hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Bunu engellemeye çalışanlarla ülkesine çağ atlatan zihniyeti, milletimiz adil terazisinde geçmişte olduğu gibi bugünde, gelecekte de değerlendirecek ve en güzel cevabı verecektir.

Ahmet BÖLÜK
AK Parti Şebinkarahisar İlçe Başkanı

553588_373571552738457_618338648_n.jpg734254_373571556071790_1535656010_n.jpg

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.