• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK'ün 2012 Değerlendirmesi Ve 2013 Hedefleri

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK'ün 2012 Değerlendirmesi Ve 2013 Hedefleri
Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK'ün 2012 Değerlendirmesi Ve 2013 Hedefleri

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK'ün 2012 Değerlendirmesi Ve 2013 Hedefleri

Değerli Hemşerilerim;

Son günlerini yaşadığımız 2012 yılının bir değerlendirmesini yaparak ilçemize hükümetimiz tarafından yapılan yatırım ve hizmetleri 2013 yılı hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.


Şebinkarahisar hem ilinde hemde bölgesinde gerek yatırım adedi açısından, gerek yatırım miktarı açısından en fazla yatırım alan ilçe olmuştur. Önümüzdeki 3 yıl için hem devlet yatırımları hem de Belediyecilik hizmetleri ile Şebinkarahisar'ın konuşulacağı hamle yılları olacaktır.


Hizmetlerimize geçmeden önce, Ak Parti iktidarları ile birlikte ilçemizde geçmişte yaşanan partizan, çatışmacı, belirli gruba yada kişilere odaklı hizmet anlayışı yerine, herkesi kucaklayan, hizmet ve yatırımların öncelik sırasına göre yapıldığı, toplumun tamamı tarafından kabul gören ve ilçe menfaati odaklı bir siyasi tarz ortaya koyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.


Yerelde ve genelde tek parti iktidarının avantajlarını en iyi şekilde kullandığımız 2010, 2011 ve 2012 yıllarında birbirinden farklı bakanlıklarla ve kurumlarla birlikte yürütülen projelerin nerdeyse tamamından sonuç alınmıştır. Son 3 yılda ilçemize yapılan devlet yatırımlarının tutarı yaklaşık 100.000.000 ( Yüz Milyon ) TL dir. Bir kısım tamamlanan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan bu yatırımları ve bu projelerde geldiğimiz son aşamaları kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz.


TOKİ tarafından 2009 yerel seçimlerinin ardından ihale edilerek yapımına başlanan 75 yataklı devlet hastanemiz tamamlanarak ilçenin ve bölgenin hizmetine sunulmuştur. Teşrifatı ve tıbbi cihazlarının da yenilendiği hastanemize yapılan yatırım tutarı yaklaşık 15.000.000 TL dır.


Yeni hastanemizin sınıfı, 14 uzman doktor kapasitesinden, 24 uzman doktor kapasiteli C sınıfı hastane statüsüne yükseltilmiştir. Hemen hemen bütün branşlarda kadro açılmış, bu kadrolara doktor atanması için gerekli girişimlerimiz devam etmektedir.


İlçemize kurulması için çaba sarf ettiğimiz Şebinkarahisar Bölge Cezaevi için Kırkgöz mahallesinde yaklaşık 30 dönüm bir arazi tahsisi yapılmıştır. İlçemizin ekonomik yapısına da katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu kurumu önümüzdeki süreçte inşallah ilçemize kazandırmış olacağız.


TEİAŞ tarafından, Şebinkarahisar 154/33 KV trafo merkezi inşaatına başlanmıştır. Bu yatırımın yaklaşık yatırım tutarı 8.500.000 TL olup, 2013 yılı mart ayında bitirilmesi planlamaktadır. Yıllardır İlçemizde indirici merkez olmaması nedeni ile yoğun olarak yaşanan elektrik kesintileri bu yatırımla büyük ölçüde giderilmiş olacaktır.


DSİ tarafından başlatılan ve bağlar bölgemiz için büyük risk oluşturan Tamzara, Avutmuş ve Alucra ırmakları kenarlarına dere ıslah çalışması yapılmıştır. Bu projelerin yaklaşık maliyeti 17.000.00 TL dir.
DSİ tarafından Avutmuş, Arzuman, köprüleri ile birlikte toplam 4 adet köprünün yapımı devam etmektedir. 


DSİ tarafından Şebinkarahisar’ın özellikle bağlar bölgesinde bulunan arazilerin çok önemli bir bölümünün sulama problemini çözecek Asarcık sulama göleti projemiz 2013 yılında yapımına başlanacaktır.


Karayolları tarafından 8,5 km olarak ihale edilen şehir geçişinin heyelana maruz kalan 3 Km lik bölüm haricinde kalan,5 Km’lik kısım tamamı çift taraflı kaldırımı, demir korkulukları, peyzajı ve bir kısım yol aydınlatması ile birlikte tamamlanmış,2013 yılı içersinde yapılacak kavşak çalışmalarının ardından sıcak asfalt kaplama yapılacaktır. Bu yolun yaklaşık yatırım maliyeti 8.500.000 TL dir.


Karayolları tarafından Şebinkarahisar Giresun yolunun Asarcık’a kadar olan 18 km lik bölüm ihale edilerek çalışmalara başlanmıştır. Yaklaşık 3 yılda tamamlanması planlanan projenin yaklaşık maliyeti 13.500.000 TL dir.


Karayolları tarafından ilçe girişine, Toki konutları ve Anadolu lisenin bulunduğu noktaya yapılan üst geçit çalışması tamamlandı. Bu projenin yaklaşık maliyeti 500.000 TL. Türk Telekom Okulu ve yeni hastanenin olduğu bölgeye 2. Üstgeçidin yapılması için girişimlerimiz devam etmektedir.


Karayolları tarafından İstanbul yolunun, 5 Km Şebinkarahisar saraycık arası 6 km ihale edilmiş, yolun tamamı bitirilerek hizmet vermeye başlamıştır. Bu yolun yaklaşık maliyeti 4.000.000 TL olup, geriye kalan 35 km lik bölümün projesi tamamlanarak 2013 yılı içerisinde yapımı devam edecektir.


İlçemizin kader projesi olarak gördüğümüz Şebinkarahisar’ın 50 yıllık özlemi olan Eğribel Tüneli, 2013 yılının 2.yarısında ihale edilerek yapımına başlanacaktır.


Kültür Turizm Bakanlığı tarafından, yıllarca sadece varlığını konuştuğumuz Meryem Ana Manastırına, tarih boyunca ilk defa Ak Parti hükümeti döneminde el sürülmüş, iç ve dış yenileme işleri ayrı ayrı ihale edilerek çalışmalara başlanmıştır. Dış restorasyonu 550.000 TL lik yatırımla İl Özel İdare tarafından tamamlanan manastırın, yaklaşık 1.500.00 TL tutarında ki iç yenileme çalışmaları 2013 yılı içerisinde bitirilerek turizme kazandırılacaktır. Bu turizm yatırımının yaklaşık maliyeti 2.000.000 TL dir.


Kültür Turizm Bakanlığı tarafından daha önce iç restorasyonu yapılan Fatih camiinin dış restorasyonu ve çevre düzenleme işleri tamamlanmış, wc ve şadırvanları yenilenmiştir.


Vakıflar genel müdürlüğü tarafından ülkemizdeki birkaç ahşap minareli camiden birisi olan Tamzara Camii aslına uygun olarak restore edilmiştir.


Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ilçemizin toprak yapısından kaynaklanan ve en büyük sorunlarından biri olan erozyonla mücadele kapsamında yaklaşık 8.000 hektar arazide teraslama çalışması başlatılmış ve yapılan bu teraslara toprak yapısına uygun ağaçların dikimine başlanmıştır. Bu projemizin yaklaşık maliyeti 12.000.000 TL dir.


Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Üniversite yerleşke alanında bal ormanı oluşturularak ağaçlandırma çalışması yapılmış bunlara ilaveten Bakanlığın '' okul bahçeleri halka açılıyor'' projesi kapsamında iki okulumuzun bahçe peyzajı yapılarak ağaçlandırılmıştır. 


Son 5 yılda Türk Telekom, TOKİ ve Bahçeler okullarının açılması ile İlçemize 58 adet yeni derslik kazandırılmıştır. Bu üç projenin maliyeti yaklaşık 7.000.000 TL dir.


Milli Piyango Müdürlüğü tarafından ilçemize yaptırılan 300 kişilik yurt tamamlanarak hizmete girmiştir. Bu yatırımın yaklaşık maliyeti 2.500.000 TL dir.


AK Parti iktidarı döneminde hayata geçirilen KÖYDES projeleri ve özel idare kaynaklarından, son 3 yılda köylerimize 5.850.000 TL değerinde yol, içme suyu. Kanalizasyon çalışmalarını kapsayan yatırımlar yapılmıştır.


2013 yılında ilçemize, yeni bir ilköğretim okulu, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni hizmet binası, Gençlik ve Kültür Merkezi, Rehabilitasyon merkezi yapılması ve ilçe stadının suni çimle kaplanarak modernize edilmesi planlanmaktadır.


Değerli Hemşerilerim;

İlçe ve ülke geleceğine bugüne kadar tek bir olumlu katkısı olmamış, taş üstüne taş koymamış kişi yada gruplar, sadece laf üreterek yaptıkları siyasi showlarla muhalefet ettiklerini zannetmektedirler. Bırakın ülkesine ilçesine hizmet etmeyi de, muhalefet etmeyi dahi beceremeyen bu siyasi grupların ilçelerine ve ülkesine bir şeyler katmadıkları, bundan sonrada katamayacakları aşikârdır.
AK Parti iktidarıyla hem Ülkemizin hem de Şebinkarahisar'ın hedefleri büyümüştür. Yukarıda sıraladığımız projeler, AK PARTİ iktidarının Şebinkarahisar’dan aldığı oyların karşılığını, Şebinkarahisar'a hizmet olarak verdiğinin en büyük göstergesi olmuştur. Tüm ilçe halkımızın desteğini de arkamıza alarak, Belediye yönetimimizle, İl genel ve Belediye Meclis Üyelerimizle, parti teşkilatımızla birlik ve beraberlik içerisinde aynı azim ve aynı heyecanla çalışmalarımızı 2013 yılında da sürdürerek hizmet atağımızı devam ettireceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle 2013 yılının başta ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ahmet BÖLÜK
AK PARTİ ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE BAŞKANI

Bu haber toplam 2728 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.