• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

2200 RAKIMLI EĞRİBEL TEPESİNDE 3 YENİ YILDIZ DAHA DOĞDU

2200 RAKIMLI EĞRİBEL TEPESİNDE 3 YENİ YILDIZ DAHA DOĞDU
"2200 RAKIMLI EĞRİBEL TEPESİNDE 3 YENİ YILDIZ DAHA DOĞDU"
2200 RAKIMLI EĞRİBEL TEPESİNDE 3 YENİ YILDIZ DAHA DOĞDU

24 Temmuzda Eğribel tepesinde yıldız yağıyordu.

Ömrünü Giresun'a ve Giresunluya hizmetle geçirmiş Remzi Mamaşoğlu, Halil Kütük, Ali Kara, İlhami Temel, Ömer Cinel, Ali Arslan, Hüseyin Hüsnü Tekışık, Mustafa Yiğit gibi Giresun' un yıldızlarının yanında yeni 3 yıldız daha doğdu.
Giresun'un olmazsa olmazı, nefes borusu atar damarı olan Eğribel Osman Ağa tünelinin kazma kürekle sembolik açılışında Şebinkarahisar Belediye Başkanı Sayın Şahin Yalıncı sadece kendisine oy veren Şebinkarahisarlıların değil oy veren vermeyen, belediye sınırları içinde yaşayan köylerde yaşayan, gurbette yaşayan yüz binlerce Şebinkarahisarlının belediye başkanı olduğunu tescil ettirdi.
Bütün siyasi partilerin temsilcileriyle, bütün sivil toplum kuruluşlarının başında folklor ekibiyle 21. yüzyılın Türkiye' sine Eğribel' e yapılacak tünelin Giresun ve ilçeleri için can suyu olduğunu duyurmak isteyen halkının sesi oldu.
Giresun'un yüzyıllardır müştereki olan Giresun'un başta merkez olmak üzere, bütün sahil ilçelerinde yaşayan hemşerilerimizin yaz aylarında sıfır nemde yayla yaptıkları, kültür alışverişinde bulundukları, kız alıp vererek ilçeler arasında akrabalıklar dostluklar kurduğu, Giresun'un her yöresinin Türkülerinin hep beraber söyleyip meşhur Tamzara Türküsü ile duygulandıkları Tamzara mahallesinde 30 yıl aradan sonra Giresun'un sahille yaylasını tekrar kucaklaştırdı.
Şebinkarahisar'ı ve Tamzara'yı unutan sahildeki hemşerilerimize cennet bir yaylaları olduğunu tekrar hatırlattı.
Sayın Yılancı Eğribel Osman Ağa tüneli platformuyla, Tamzara Derneğiyle, Tamzara muhtarlığıyla gurbetteki Tamzara hemşerilerimizle işbirliği yaparak, her yıl Giresun okulları arası Tamzara Türküsü yarışması düzenleyebilir
Bundan 25 yıl önce Kümbet otçu göçü yayla şenliği 500 hemşerilerimizin katılımıyla başlamıştı bugün otuz bin kırk bin kişiyle kutlanıyor.
Bu yıl Eğribel Osman Ağa Tüneli için bin hemşerimiz bir araya geldi.
Önümüzdeki sene en az beş bin Giresunlu hemşerimiz orada olacak. Törenden sonra Aileleriyle, Çocuklarıyla Giresun'un sıfır nemli yaylası Şebinkarahisar ve Tamzara'ya akacaklar.
İnanıyorum ki belediye başkanımız bu gelişmeyi Şebinkarahisar için değerlendirecek.
Eğribel tepesinde doğan ikinci yıldızımız hemşerimiz sanatçımız KARA DAVUT' tu
Kara Davut'u tanımadan onun Osman Ağamızla ilgili türküsünü tanımıştım. Osman Ağa'yı ve gönüllü Giresun uşaklarını bu kadar güzel bu kadar içten anlatan türkü dinlememiştim.
Türküyü yazıhanemin bilgisayarına kayıt ettim. Şimdi benim işe başlarken moral türküm, Günaydın Türküm. Giresun'un 100 yıllık türküsü 50 yıl önce taş plağa okunan Barış Manço' nun Japon televizyonunda söylediği Giresun'un yaylanın çimenine türküsü birde baktık komşu ilimizin olmuş. Kara Davut'u zorla komşu ilimize mal edilmek istenen Giresun Türküsünün sanatıyla geri alışına şahit oldum.
Giresun'a yetkililer, yetkisizler hepsi ayağa kalktı, hepsi konuştu. Ancak Türkü'yü Giresun halkına Kara Davut geri getirdi.
Sonra Kara Davut'la tanıştım. Kendisini Eğribel'e ve Tamzara'ya davet ettim.
Seve seve geleceğini söyledi.
Bir daha görüşmedik. Kara Davut söz verdiği gün saatte Eğribel' in tepesindeydi, Tamzaradaydı.
Ne o para istedi ne de bizim platformumuzun ona verecek parası pulu vardı.
Kara Davut Eğribel de, Tamzara da fırtına gibi esti hemşerileriyle kucaklaştı bütünleşti.
Kusursuz insan olmaz, Kara Davut'un da bir kusuru var. Karadeniz'de bunca il varken gelmiş Giresun' da doğmuş.
Onun içinde ağzıyla alaca kuş tutsa bizim yöneticilerimizin gözünde hiçbir değeri olmaz. Çünkü Giresun'da genel kuraldır. Hangi alanda olursa olsun kapıdan yetişen dana öküz olmaz.
Kara Davut bu performansıyla Trabzonlu, Rizeli, Ordulu bir sanatçı olsaydı, Giresun' da avuç avuç para saçan şenliklerin, festivallerin değişmez assolisti olurdu.
Sen hem Giresun' lu olacan, hem iyi müzisyen olacan, hem kapris yapmak sanatçılığın şanındandır demeyeceksin, o zaman çağrılacağın yer para pul verilmeyen Eğribel dağı ile Tamzara mahallesidir.
Bu Giresun halkı büyük halktır, seni bir defa bağrına bastı ya seneye Kara Davut' suz şenlik yapan, festival yapan yöneticilerin yakasına bu halk yapışır.
Biz Allah izin verirse seneye Temmuz ayında Eğribel de Tamzara da yine beraber olacağız.
Üçüncü Yıldızda Bursa'daki Giresunluların elinde büyüyen, Giresun Türkülerini kadife gibi sesiyle, su içer gibi söyleyip yeniden hayat veren Giresun' lu Selda'ydı.
Selda hep Giresun hanımefendisi kalmayı başardı, şımarmadı, onu yetiştiren Naci Özbay Hocasının emeklerini boşa çıkarmadı, sunuculuk yaptığı her şenliğe Selda yı da götüren İlhami Temel hocasını hiç mahçup etmedi.
Yürü Selda sen bu Giresun hanımefendiliğini bozmadığın, Giresun Türkülerini böyle içten söylediğin müddetçe yolun hep açık olur.
Giresun'da ve gurbette yaşayan bir milyondan fazla Giresunlunun desteğini hep arkanda hissedeceksin.


AV.MURAT TOKER
http://www.giresunoncelikleri.com/

Bu haber toplam 2984 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.