• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

19 Mayıs 2010 Yılı Etkinlikleri Tamamlandı

19 Mayıs 2010 Yılı Etkinlikleri Tamamlandı
Şebinkarahisar 19 Mayıs 2010 yılı etkinlikleri tamamlandı...
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin organize ettiği, 5 günlük 19 Mayıs 2010 yılı etkinlikleri için, 14 Mayıs 2010 tarihinde saat:20:00'den itibaren Okmeydanı Dernek Merkezinde toplanarak hareket edildi. Sarıyer Belediye Başkanımızın bize tahsis ettiği bir araçla birlikte Rota Turizmin bir otobüsüyle toplam 71 kişiyle Şebinkarahisar'a gidildi. Ayrıca özel araçları ile gidenlerle birlikte yaklaşık toplam 90 kişilik bir ekip oluşturulmuş oldu. 19 Mayıs 2010 Yılı etkinlikleri programının komisyon başkanlığını Yönetim Kurulu Üyemiz Ramazan satıcı yaptı. Kendisine komisyon üyeleriyle birlikte diğer yöneticilerde yardımcı oldu.

Programımızda belirttiğimiz gibi 15 Mayıs 2010 Cumartesi günü Saat:13:00'te ilk ziyaretimiz Yumurcaktaş köyümüze oldu. Yumurcaktaş Köyü sakinleri başta Muhtarımız olmak üzere, bizleri davul ve zurna eşliğinde karşıladılar. Barajın eşsiz güzelliği ile birlikte köyümüzü gördük gezdik tanıdık. Birbirinden lezzetli ikramların yapıldığı kahvaltımızı yaptıktan sonra kısa bir tanışma toplantısı tertip edildi. Dernek başkanımız Yücel Kısa bu güzel sıcak samimi karşılamadan, verilen hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür konuşması yaptı. Başta Dernek başkanı Turan Ruşen, muhtar ve bayanlar olmak üzere tüm Köy sakinlerini tebrik etti. Bir süre horon oynandı. Daha sonra vedalaşarak buradan ayrıldık.

Saat:15:00'te İlçemize ulaşıp yine program gereği İlçemizdeki ilk ziyaretimizi Garnizon komutanlığına yaptık. Komutanımızla tanıştıktan sonra bir süre güncel konular üzerine sohbet ettik. Komutanımıza başarılar dileyerek buradan ayrılıp, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzü ziyarete gittik. Fakat Emniyet Müdürlüğünde bizim ziyaretimizi gerçekleştireceğimiz yetkili kimseyi bulamayınca ziyaretimiz gerçekleşemedi. İnşallah önümüzdeki sene bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş olacağız.

Saat:15:30'da Şebinkarahisar Belediye Başkanlığını ziyarete gittik. Başkanımız Şahin Yılancı ve meclis üyeleri bizleri çok sıcak samimi bir ortamda karşıladılar. Yöre ürünlerimizden oluşan ceviz, pestil, fındık içi meyve suyu gib ikramlarda bulunuldu. Önce bir tanışma faslı oldu. Daha sonra Başkanımız, Belediyedeki yaptığı faaliyetleri kısaca slâyt gösterisi eşliğinde anlattı. Sonra sırayla söz alarak, Dernek Başkanımız Yücel Kısa, Vakıf Başkanımız Avni İşcan, İşadamları Derneği Başkanımız Mehmet Çelikkol, eski Dernek Başkanımız Av. Müslim Eriş ve meclis Üyeleri duygu ve düşüncelerini paylaştılar Başkana ve meclis üyelerine teşekkür ettiler. Böylece etkinliklerimizin ilk Cumartesi günü burada ki ziyaretimizin tamamlanmasıyla sona erdi.

16.05.2010 Pazar günü ilk programımız Saat: 09.00'da Kınık Köyümüzde sabah kahvaltısı ile başladı. Gerçekten Köy evindeki kahvaltıda yok yoktu menü zengindi. Kahvaltımızı yaptıktan sonra meydanda Yönetim Kurulu Üyemiz Çemence ustası Gürsel Ekincinin oyun havaları ile horonlar oynandı. Belediye Başkanımızın da katıldığı kahvaltıda bir tanışma toplantısı yapıldı. Dernek Başkanımız yücel Kısa bu güzel kahvaltıyı hazırlayan başta hanım ablalara sonra muhtarımıza ve Dernek Başkan yardımcısı İşadamımız Doğan Yılmaza ekibine ve tüm Köy sakinlerine teşekkür etti. Kınık Köyümüzü de gezip tanıdıktan sonra diğer programların devamı için vedalaşarak buradan ayrıldık.

Saat:11.30'da Muhtarlar birliği Derneğini, Başkan Muhlis Akkuş ve arkadaşlarını ziyaret ettik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Aslında bu ziyaretimizde bütün Muhtarları Dernekte görmek onlarla sohbet ederek sorunlarımızı tartışmayı ve çözüm önerileri oluşturmayı planlamıştık. Ancak sadece Başkan ve yardımcısı ile birlikte 2 tane muhtarımız bizi karşıladı. Bu nedenle kendisine haklı olarak biraz sitem ettik Buradaki ziyaretimizi tamamladıktan sonra bir sonraki ziyaretimiz için ayrıldık.


Saat:12.30'da Esnaf ve Sanatkârlar Derneğini ziyaret ettik. Yönetime yeni seçilen Başkana ve Yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarına başarılar diledik. Esnafların daha düzenli olmaları ve Şebinkarahisar'ın ürünleri dışındaki ürünlerin satılması konusunda duyarlı olmaları hatırlatıldı. Şebinkarahisar'ın kalkınması yönünde kendilerine ve esnaflara büyük işler düştüğünü söyleyip ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk. Onların da biz sivil toplum örgütlerinden istekleri oldu. Bu konudaki çalışmalarda yardım talebinde bulundular.

Saat: 13.00'te Şebinkarahisar, Kimsesizler Derneği ziyaret edildi. Bir süre sohbet edildikten sonra İstanbul'daki işadamlarımızdan ve Derneklerden buraya destek istendi. Çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Bu ziyaretimizde sona erdikten sonra, vedalaşıp buradan ayrıldık.

Saat:13.30'da MHP Şebinkarahisar ilçe Başkanlığı ziyaret edildi. MHP. İlçe başkanlığında bir tanışma sohbeti yapıldı. Şebinkarahisar'ın kalkınması yönünde MHP'den destek istendi. Karşılıklı fikir alış verişleri olduktan sonra buradaki ziyaretimiz tamamlanmış oldu.

Saat:14.30'da AKP Şebinkarahisar ilçe Başkanlığı ziyaret edildi. AKP İlçe başkanlığında bir tanışma sohbeti yapıldı. Şebinkarahisar'ın kalkınması yönünde iktidar Partisi olması hasebiyle AKP'den özellikle iktisadi ve idari bilimler Fakültesinin açılması yönünden destek istendi. İlçe Başkanı Sn. Ahmet Bölük yapılan çalışmaları anlattı. Belediye Başkanımız bir konuşma yaptı. Birlikte çok çalışarak bütün engelleri aşacağız dedi. Bu ziyaretimizde iyi niyet temennileri ile sona erdi.

Saat:15.15'da CHP Şebinkarahisar ilçe Başkanlığı ziyaret edildi. Başkan ve yöneticiler bizi karşıladılar. Hatta yazmadan geçemeyeceğim. Şebinkarahisar'a giderken M.Y.Okulu önünden geçerken durduk, bizleri davul ve zurna ile karşıladılar. Horonlar oynandı. Bu nedenle İlçe Başkanı Oktay beyi ve yönetim kurulunu tebrik ediyoruz. Yeni açılmış olan İlçe binasını gezdik çok güzel donatmışlar ve kendilerine yakışır bir yer seçmişler. Gelen misafirlere çeşitli ikramlarda bulundular. Sıcak samimi bir ortamda sohbetler edildi. Tanışma faslından sonra Şebinkarahisar'ın kalkınması yönünde Ana muhalefet Partisi olması hasebiyle kendilerinden destek istendi. Bu ziyaretimizde tamamlanmış oldu.

Saat:15.30'te Saadet Partisi Şebinkarahisar ilçe Başkanlığı ziyaret edildi. İlçe Başkanı Yurda Aslan Eraslan ve gençlik kolları Başkanı ve üyeleri bizleri kabul etti. Tanışma sohbetinin ardından çeşitli fikir alışverişleri oldu. Şebinkarahisar'ın kalkınması yönünde Saadet partisinden de destek istendi. Saadet Partisine olan ziyaretimiz de böylece gerçekleşerek Siyesi Partilerimizin İlçe Başkanlıklarına olan ziyaretlerimiz tamamlanmış oldu.

Saat:16.00'da M.Y. Okulu müdürümüz kıymetli hocamız Fatih Aygün beyi makamında ziyaret ettik. Hocamız konuşmasında yapılan ve yapılmakta olan çalışmalardan bahsetti. Yüksek Okulumuz ile ilgili son durumu değerlendirdi. Sonra sırasıyla katılımcılar duygu, düşünce ve temennilerini paylaştılar. Misafirlere ikramda bulunuldu. Karşılıklı hoş sohbetlerin ardından Okulumuzu gezdik bazı derslikleri, teknik sınıfları gezdik gördük bilgiler aldık. Buradaki ziyaretimizde amacına uygun olarak sona ermiş oldu.

Saat:17.00'de Akşam yemeğini yemek üzere Duman Köyümüze hareket ettik. Duman Köyümüzün güzel insanları başta Dernek Başkanımız, Muhtarımız ve Köy sakinleri olmak üzere bizi sıcak samimi bir şekilde karşıladılar. Barajın hemen kıyısında özenle hazırlanmış kurulmuş masalarda balık yemeği ikramında bulundular. Gerçekten denizi aratmayan bir


görüntü ve sade bir atmosferde akşam yemeği yemenin doyumunu yaşadık. Yemek yenildikten sonra bir tanışma toplantısı yapıldı. Sebahattin Çiftci beyin sunumunu yaptığı konuşmalarda Dernek Başkanı Yücel Kısa, bu güzel akşam yemeğini hazırlayan başta hanım ablalara sonra muhtarımıza, Dernek Başkanımıza yöneticilerine ve tüm Köy sakinlerine teşekkür etti. İş adamımız Erol Ceylan Duman köyüne ses cihazı hediye etti ve 500 TL.de para yardımı yaptı. Duman Köyümüzü de gezip tanıdıktan sonra Pazar günkü programımız böylece tamamlanmış oldu.

17 Mayıs 2010 Pazartesi günü Saat:09.00'da Buzkeçi Köyüne sabah kahvaltısına gidildi. Başta Muhtarımız Dernek Başkanımız Mustafa Çiftci ve Köy sakinleri bizleri davul zurna ile karşıladılar. Çok güzel bir oturma düzeni hazırlanmıştı. Kahvaltımızı yaptıktan sonra tanışma toplantısı yapıldı. Belediye Başkanımız Şahin Yılancının da katıldığı kahvaltıda Dernek başkanımız emeği geçenlere özellikle hanımlara dernek yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Yücel Kısanın başkanlığında bir ekip oluşturuldu. Bu ekipte Vakıf Başkanımız Avni İşcan, Eski Dernek Başkanımız Av.Müslim Eriş, Sebahattin Çiftci, Muhammet Çiftci, Serkan Çiftci, Sadi Toygar, Sebahattin bey Giresun Valiliğini ziyaret ettiler. Diğer ekip davul zurna eşliğinde oyunlar oynadı. Buzkeçi Köyümüzü de gezip tanıdıktan sonra vedalaşarak buradan ayrıldık.

Saat: 12.30'da Kadıoğlu Mahallemizi ziyaret ettik. Başta Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sır ve Mahalle sakinleri bizi karşıladı. Çaylar içildi sohbetler yapıldı. Kadıoğlu mahallemizi gezip tanıdıktan sonra buradan ayrıldık.

Saat: 13.00'te Avutmuş Mahallesini ziyaret ettik. Gerçekten ayrı bir güzelliği olan Avutmuş Mahallemizi gördük gezdik. Yine çaylar ikram edildi tanışma sohbetlerimiz oldu. Buradaki ziyaretimizi de tamamlayıp ayrıldık.

Saat: 13.30'da Hacı Ömer Çiftliği Mahallemizi ziyaret ettik. Burada bizi Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Hakan Özbay'ın Annesi Babası ve Mahalle sakinleri çok sıcak ve samimi bir şekilde karşıladılar. Özenle hazırlanmış kete çökelikli ve ayranlar ikram edildi. Bir tanışma toplantısı yaptık. Hakan beyin babası bir konuşma yaptı. Çok memnun oldular ve Konak Mahallemizdeki elektrik santralini gezdirdi bizlere. Burada ki ziyaretimizde sona erdikten sonra, son olarak Tamzara Mahallemizi ziyaret için yola çıktık.

Saat: 14.00'te Tamzara Mahallemizi ziyaret ettik. Bizleri başta Temel hoca ve Tamzara mahalle sakinleri karşıladılar. Bahçede ağaçlar altında güzel bir oturma düzeni hazırlanmış ve masa pestil ceviz ve ayran ikramlarıyla donatılmıştı. Gerçekten çok güzel bir ortam oluştu. Sohbetler edildi. Tanışma toplantısı yapıldı. Horonlar oynandı ve buradaki ziyaretimiz de sona erdi.

Saat: 17.00'de yeni atanan İlçe Müftüsü makamında ziyaret edildi. Adem hocamızla bir süre görüştükten sonra hayırlı olsun dilek ve temennilerimizi iletip buradan ayrıldık.

Saat:17.30'da Kaymakam Bilal Bozdemir beyi makamında ziyaret ettik. Tanışma faslının ardından çeşitli fikir alışverişleri oldu. Bu ziyaretimizi de tamamladıktan sonra İstanbul'dan İlçemize gelen Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genci karşıladık. Hep birlikte meydana kadar yürüdükten sonra burada davul zurna eşliğinde horonlar oynandı.

Saat:19.00'da Beyaz Saray Restaurantta, Saadet Partisi ilçe başkanlığının verdiği akşam yemeğine katıldık.Bu yemekte kimler yoktu ki, Bütün partilerimizin İlçe Başkanları, Belediye Başkanlarımız Şahin Yılancı, Şükrü Genç, Saadet Partisi Giresun İl başkan Yardımcısı, İl disiplin Kurulu Üyesi Bulancak İlçe Başkanı Vakıf Başkanımız, Dernek Başkanımız ve Köy Dernek Başkanlarımız, Muhtarlar. Gerçekten tablo özlediğimiz bir tabloydu. Hep birlikte kenetlendik Şebinkarahisar'ın gelişmesi yönünde gücümüzü birleştirmiş olduk. Tanışa toplantısı yapıldı. Bütün katılımcıların ortak görüşü biz bu birliktelikle çalıştıktan sonra bütün sorunlarımızı rahatlıkla aşarız kimse sırtımızı yere getiremez şeklindeydi. Balık yemeğinin ikram edildiği bu güzel mekândaki programımız sona ererek, böylece bugünkü ziyaretlerimiz tamamlanmış oldu.

18 Mayıs 2010 Salı Saat: 09.00'da Fatih Öğrenci Yurdunda Sabah kahvaltısı yaptık. Ali Osman Hocamız ve ekibi bizi çok sıcak ve samimi bir ortamda karşıladılar. Kahvaltımızı yaptık. Tanışma toplantısının ardından Yurt binamızı gezdik. Gerçekten hem temizlik hem düzen tertip hem de kullanım bakımından harika bir yurt gördük karşımızda. Başta Yurt Müdürü Ali Osman hocayı ve ekibini tebrik ediyoruz. Tek kelimeyle hayran kaldık. İşadamlarımızdan İsmail Akkuş ve Bora Kılıç yurda birer makine hediye ettiler. Ayrıca İşadamımız Erol Ceylanda 2000 TL. Nakdi yardım yaptı. Buradaki ziyaretimizde sona erdikten sonra 9. Divan toplantısı hazırlıkları başladı.

Saat:14.00'de Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğimizin organize ettiği 9. Bölge Divan toplantısı, Şebinkarahisar M.Y. Okulumuzun konferans salonunda yapıldı. Sebahattin Çiftci tarafından Divan heyetinin oluşturulmasıyla, Divan Başkanlığına Ali Sütcü yardımcılıklarına, Selim Çiftci, Yılmaz Koç, İsmail Akkuş, Süreyya Aydın getirildi. Divan Başkanı Ali Sütcü Divanı Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlattı. Divan toplantısının gündemi aşağıdaki gibi oluşmuştur.

9.BÖLGE DİVAN TOPLANTISI GÜNDEMİ

Saygı duruşu
İstiklal Marşının okunması

1- 19 Mayıs etkinlikleri programı komisyon Başkanı Ramazan Satıcının selamlama konuşması
2- Yönetim Kurulunun tanıtılması
3- Şebinkarahisarlılar Yrd. Derneği Başkanı Yücel Kısa'nın konuşması
4- Köylerimizin sorunlarının tartışılması ve müzakere edilmesi
5- Meslek Yüksek Olumuzun Öğrenci Birliği Başkanı Alper Köle'nin konuşması
6- Muhtarlar Birliği Başkanı Muhlis Akkuş'un selamlama konuşması
7- Meslek Yüksek okul Müdürümüz Fatih Aygün'ün selamlama konuşması
8- Giresun Üniversitesi Rektör Yard. Prof.Dr.Mustafa Türkmen hocamızın konuşması
9- İlçemiz Belediye Başkanı Şahin Yılancı'nın konuşması
10- İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in konuşması
11- İlçemiz Kaymakamı Bilal Bozdemir'in konuşması
12- Plaket sunumu (2009 yılı ziyaret edilen 6 köyümüze, Erol Kayıkçı ve Şükrü Başkana)
13- Dilek temenniler ve kapanış. (Başkan Yücel Kısanın kapanış konuşması)

Divan toplantımız bu gündemlerle yapılmış ve zamanında tamamlanmıştır. Plaket sunumunda 2009 Yılında bizleri onura eden çeşitli ziyafetlerle hizmetlerde bulunan, Yedikardeş, Uğurca, Hasanşeyh, Aslanşah, Çağlayan Köyleri, Ovacık Köyü Etir Mahallesi Muhtarlarına ve Dernek başkanlarına plaket verildi. Yine katkılarından dolayı işadamımız Erol Kayıkçıya, Sarıyer belediye Başkanımız Şükrü Gence de hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Saat:16.30'da Lojman ve Misafir hane için yapılan İnşaatın temel atma töreni yapılmıştır. Temel atma törenine Divan toplantısından çıkan heyet kalabalık bir şekilde katılmış, Belediye Başkanları Şahin Yılancı, Şükrü Genç, Kaymakam Bilal Bozdemir, Yüksek Okul müdürümüz Fatih Aygün, Rektör Yrd. Mustafa Türkmen, Vakıf Başkanımız, Dernek Başkanımız birlikte başlatmışlardır. Temel atma töreninin ardından, M.Y. Okulumuzun öğrencilerinin hazırladığı Bahar Pikniği konserine katıldık.

Saat:19.00'da Kaymakam Bilal Bozdemir ve Belediye Başkanımız Şahin Yılancının onurumuza verdiği akşam yemeğine katıldık. Okulumuzun uygulamalı Otelcilik bölümü öğrencilerinin hazırlayıp ikram ettiği akşam yemeğinde salon pırıl pırıl çok güzel dizayn edilmişti. Akşam yemeğimizi yedikten sonra Şebinkarahisar'daki 19 Mayıs etkinlikleri tamamlamış oldu. Bizlere bu 5 gün boyunca sıcak samimi bir ortamda ilgi gösteren değer veren çok kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

Saat:21.00 itibariyle İstanbul'a hareket ederek 19 mayıs Saat: 11.00'da İstanbul'a çok şükür kazasız belasız ulaşmış olduk.

HABER: ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ HABER SERVİSİ
Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.