ANKET
Hangi Otobüs Firmasından Memnunsunuz
YAZARLAR
Prof. Dr. Nazife Güngör
Prof. Dr. Yaşar Akça
Yrd. Doç. Dr. Haluk Erdem
Emrah Akbaş
Serkan Çiftci
Bekir Seçil
PİYASALAR
DOLAR
1,5105
EURO
1,9755
IMKB
60.737
HAVA DURUMU
Ankara 15 / 32 °C
İstanbul 20 / 28 °C
İzmir 20 / 35 °C
Aydın 18 / 35 °C
MAİL LİST
BURÇLAR
Burcunuzu seçin, günlük falınızı okuyun
Nöbetçi Eczaneler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tolga Özkundakçı
Vatan
23.10.2009 20:38

Vatan

 

 

Evet 2009  yılının son dansı  bu  Pazar  günü Kadıköy de  Fenerbahçe  ve  Galatasaray  arasında oynanacak . İki güzide kulübümüzün  taraftarları da  maçı izlemek için statlara   yada  alternatif  alanlara  akın edecekler,  nede  olsa  iki  takımın taraftar  topluğu  ülke nüfusunun yarısına   eşit ! Belki de  fazla . Marşlar  söylenecek içecekler  yudumlanacak  , çekirdekler  yenecek ,  milyonlarca insan karnaval havasında  coşkuyla ( umarım kardeşçe  ) maçı izleyecek  doksan dakika boyunca  onlar  için  zaman  duracak , dünya  dönmeyecek  .  Sonra mı ? Galip  gelen taraf yada  bir  puan iyidir   diyenler   araçlarına binecekler ,  korna   çalarak  turlar  atacaklar  nede  olsa takımları  puan yada puanlar  almış  artık zirvedeler  .  Bundan iyisi Şam da  kayısı demiş  atalarımız   boşuna mı ? Düşünecek  başka  mevzu olası bile  değil onlar  için .  Evlerine giderken de  “ Bu iyi  geldi   tekrarlayalım ”   diyecekler    hatta  biri çıkacak içlerinde    “ Arayı uzatmayalım,  en kısa  zamanda tekrarlayalım ”  diyecek  ve   sözler verilerek aynı  coşku  ve  boş vermişlikle   evlerin yolu tutulacak .

 

Bunları yazarken amacım asla  insanların özgür  iradelerine  müdahale  etmek  değildi, elbette  insanlar  özgürdür . İstedikleri biçimde  yaşabilirler  ancak  !  belki  dedim evet  belki birilerini  dikkatini  çekebiliriz ?  O  doksan dakika boyunca    doğuda   Mehmetçiklerimiz  hala  operasyonlarına  devam ediyor.  Üstelik canları ceplerinde   akıllarında   sadece   vatan sevgisi . Şu  günlerde  otuz  dört  kişilik pkk     sözde  barışçı  pişman diye lanse  edilen  ama ısrarla  aksini  beyan eden pkk lı grup  serbest , üstelik bu ülkede  bir  tepsi baklava  için yada  iş yeri  açıp  bu ülkeye  vergi  veren  işleri iyi  gitmediği için   çekleri karşılıksız çıkan binlerce kişi  cezaevlerindeyken .   pkk lılar   ise  pişman değiliz  demelerine rağmen   serbest  bu sözde  barışçı    bölücü hainler   serbest  bir  şekilde  aramız da    dolaşmakta . Suçlu oldukları hala kesinleşmemiş olan akademisyenler  ve  aydınlar  ise cezaevlerinde. Bu ne çelişki  bu nasıl bir  mantık anlamış  değilim.

 

            Haydi  dostlar  şimdi  bir  eylemde  biz  yapalım  desek ! vatan için  bu vatanı bizlere  emanet  eden  şehitlerimiz  için desek .  Yaşadığımız  alanlar da   pkk  ve  onların destekçilerini  kınamak ve  protesto etmek için yirmi  dakikalık bir  eylem yapalım desek  acaba derbi  maç için bir  araya gelerek zaman ayıranların  ne kadarı  bizlerin koluna girer  ve  yanımızda  olur. Bir  tarafta derbi  için bir  araya gelen  milyonlar  Tüm  Türkiye de   vatan için vatanın sahipsiz  olmadığını  haykırmak için  yüz binler  .

 

            Sizler  futbol  karşılaşmasını  tercih edenler   suç  sizlerin mi  elbette  hayır  suç  sizleri bu duruma  getiren sistemin   , sizler  takımlarını  alkışlayanlar  ,  zafer sarhoşu olanlar  takımlarınızı  alkışlamaya  devam edin   ben ve  ben  gibi düşünenler   istiklal marşımızın verdiği ilham ile   bu şafaklarda  tüten en son ocak olana kadar vatanı  ,şehitlerimizi ve  sınır boylarında  canları  ceplerinde  olan Mehmetçiklerimize  sunuyorum  alkışlarımızı  üstelik  ellerim şişercesine  Alkışlar    sizler  için kahraman Mehmetçikler  . Allah (c.c) hepimizin yardımcısı olsun... Dostçakalın     

 

 

Dip not:

 

Ne  zaman adam oluruz ?   Vatanı her şeyin üstünde  sevdiğimiz  andan itibaren adam oluruz. .

 

TOLGA ÖZKUNDAKÇI

Tiyatrocu ve Köşe Yazarı

Bu yazı toplam 197 defa okunmuştur
Tebrikler
Hayati Geduk
Tolga Bey sizi tebrik ediyorum harika bi yazı düzenlemişsiniz başarılar diliyorum...
25 Ekim 2009 Pazar 00:57
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
ÇOK YORUMLANANLAR