ANKET
Hangi Otobüs Firmasından Memnunsunuz
YAZARLAR
Hami YILDIRIM
Bekir Seçil
Mustafa Erdoğmuş
PİYASALAR
DOLAR
1,7475
EURO
2,3135
IMKB
61.178
HAVA DURUMU
Ankara -6 / 3 °C
İstanbul 0 / 3 °C
İzmir -3 / 3 °C
Aydın 2 / 11 °C
MAİL LİST
BURÇLAR
Burcunuzu seçin, günlük falınızı okuyun
Nöbetçi Eczaneler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vedat Yavuz
Hemşehrimiz Sarıyer’i CHP zihniyetiyle mi yönetecek

Hemşehrimiz Sarıyer'i CHP zihniyetiyle mi yönetecek?

 

Şebinkarahisarlı hem şehrilerimiz 29 Mart yerel seçimlerde hem belediye başkanlı hem de muhtar koltuğuna oturduğunu biliyoruz. Bu sevinilecek bir durum mudur? Derseniz tabi ki sevinilecek bir durumdur. Şebinkarahisarlı hem şehrimiz bir ilçenin yönetimine gelmesi Şebinkarahisar adına büyük bir başarıdır.

29 Mart yerel seçimlerinde vatani görevini yapmak üzere asker ocağındaydım. Seçim gecesi birçok kişinin yaptığı gibi gece geç saatlere kadar birkaç asker arkadaşımla birlikte seçim sonuçlarına bakıyorduk. İstanbul'un bazı ilçelerinin CHP'li belediye başkan adayların kazandığını yine televizyon kanallarından öğrenmiştik. CHP'nin kazandığı belediyeler arasında Sarıyer'de vardı. Seçim sonuçlarına birlikte baktığımız arkadaşlardan biri Sarıyer'de CHP'li adayın kazanmasına şaşırmıştı. Şaşkınlığını “Sarıyer Ak Partinin kalesiydi.” sözüyle dile getirmişti.  Bense hiç şaşırmamıştım. Seçimlere aylar vardı. Sarıyer'de oturan birkaç hem şehrimizle belediye seçimlerini konuşma fırsatı bulmuştum. Hem şehrilerimizin sağ partilere çok kızgın olduklarını, bu kızgınlıklarının nedeni yıllarca söz verilmesine rağmen halen tapuların verilmemesiydi. Hem şehrimizin anlatmasına göre, bırakın tapularının verilmesini evlerinin yıkılmasından söz ediyordu. “Yıllarca hep sağ partileri kendimize daha yakın gördük, her seçimde oylarımız onlara gitti. Bunun karşılığında hiçbir şey göremedik. Bu seçimde sağ partilere inat oyumu sol partiye vereceğim.” demişti. Daha o günlerde.

Seçimler yapılmış aradan bir gün geçmişti. Ertesi gün çarşıya çıkmıştım. İlk işim ilçemizin sitelerinde gezintiye çıkmak olmuştu. Sitede yer alan bir haber dikkatimi çekti. Haberde Sarıyer belediye başkanlığını hem şehrimiz Şükrü Genç'in kazandığını yazıyordu. İstanbul gibi koskoca bir metropolün bir ilçesinde hem de Sarıyer'de Şebinkarahisarlı bir hem şehrimizin belediye başkanı olmasına çok sevinmiştim. Belediye başkanı olan hem şehrimiz Sükrü Genç'in CHP'li olması karşısında tereddüt ettim açıkcası. Acaba hem şehrimiz Sarıyer'i CHP zihniyetiyle mi yönetecek? Farklı düşünceye sahip kişilere karşı tutumu ne olacak? Sarıyer'in sorunlarına çözüm getirebilecek mi? Gibi sorular soruyordum.

 

Sayın hem şehrimiz Şükrü Genç'in Şebinkarahisar'ın bir sitesine verdiği demeşte “ Yalıda oturanında gecekonduda oturanın da başkanı olacağım, Sarıyer'i tüm ilçe sakinleriyle birlikte yöneteceğim ve herkesin başkanı olacağım.” açıklamasını yapmıştı. İnanın bu sözler CHP'ye çok ama çok uzaktı. CHP'nin sorunların çözüm yeri TBMM değil de Anayasa Mahkemesi'nde aramasına alışmıştık. Her kesimin partisi değil bazı kesimin partisi olarak bilirdik. Onun için hem şehrimizin bu sözleri karşısında umutlandım. Eğer “Herkesin başkanı olacağım.” sözünü yerine getirdiği takdirde hem Sarıyer'in kalbini feht edecek hem de Türkiye'de bir ilke imza atarak CHP zihniyetine karşı çıkarak sadece bizim mahalle yok muş o halde bir de karşı mahalle varmış gibi sorularının CHP'li yöneticilere sorulmasına vesile olacaktır. Hem şehrimizin bu sözünün gereğini yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz. Umarım sözünün eri olur da CHP zihniyetiyle değil “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Sözünü örnek alarak iyi bir  yönetici olur.
Son olarak umut ediyorum ki Türkiye'de kutuplaşmanın hat safhada olduğu bir zamanda Sarıyer Belediye Başkanı hem şehrimiz sayın Şükrü Genç'in dayatmanın değil adaletin, kutuplaşmanın değil diyalog ortamının, ayrışmanın değil bütünleşmenin adımlarını Sarıyer'de atmasıdır. Şebinkarahisarlılar olarak bunu çok ama çok istiyoruz. Bunu yapan hangi partiye mensup kişi veya kişiler olursa olsun halkın desteği o partiye ve o kişilere olacaktır. Bunu neden Şebinkarahisarlı bir belediye başkanı yapmasın?

Sahi ya hiçbir siyasi kimlik ayırt etmeden, kılık kıyafetine bakıp hüküm vermeden, şucu bucu demeden, bir başka partiden kazanan kişinin, koltuğuna oturur oturmaz kendi yandaşı olmayan kişilerin işine son vermeyen, her zaman mazlumun, garibin, ezilmişlerin hakkını koruyan kısacası tüm halkı kucaklayacak kişi aranıyor. Bu özelliğe sahip kişi var mıdır acaba?

Bu yazı toplam 770 defa okunmuştur
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
ÇOK YORUMLANANLAR