ŞEBİNKARAHİSAR HABER PORTALI

Şebinkarahisar ve Yöresinin Haber Portalı

Cuma, 29 Ağustos 2008
Ana Menü
ANA SAYFA
ŞEBİNHABER Bülteni
GÜVEN GÜRBÜZ Yazıları
Haber Sayfasi / RADYO
Memleket Linkleri
Bize Ulaşın
Haber Arama
Dilek ve Temenniler
ŞEBİNHABER Ailesi
Haber Arşivi
Hatırlatırız

1933 Yılında il'lik hakkı elinden alınan ilçelerin, günümüze gelindiğinde hepsinin il'lik haklarının yasalarla geri iade edildiği görülür. SADECE ŞEBiNKARAHiSAR hariç. NEDEN? Bu hakkını iade-i itibar meselesi yapan Şebinkarahisarlılar 75 yıldır bu hakkın kendilerine iadesini talep ediyor..

Syndicate
Köylere kademeli olarak 10.000 Ziraat Mühendisi istihdam edilecek PDF Yazdır E-posta
Üye Değerlendirme: / 6
Kötüİyi 
Yazar Şebinhaber - G.G   
Cumartesi, 29 Eylül 2007

Tarım Bakanlığa atağa geçti. Kaliteli, sağlıklı, verimli üretimin temelinde yatan bilinçli tarım modelini Türkiye'de geliştirmek ve yaygınlaştırmak üzere kademeli olarak 2008 yılından itibaren 10.000 Ziraat Mühendisi köylerde istihdam edilmiş olacak.2.500 Mühendis 2007 de istihdam edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bu yıl başlattıkları uygulama kapsamında köylerde istihdam edilen ziraat mühendisi sayısının 7 bin 500 kişinin daha istihdamıyla toplam 10 bine çıkarılacağını bildirdi.
Bakan Mehdi Eker, TOBB Gıda Sanayi Meclisi'nin katılımı ile düzenlenen 'Gıda Sektörünün Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu toplantıya katıldı. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda gıda sanayinin sorunları, kayıt dışı uygulamalar, kuraklığın etkileri ve gelecek döneme ilişkin çalışmalar ele alındı.
Bakan Eker toplantıda yaptığı konuşmada, tarımda ilaç ve gübrenin bilinçsiz kullanımının zararlarını anlattı ve denetimlerin zamanında yapılmasının önemine işaret etti. Sorunun çözümü konusunda adımlar attıklarını, teknolojinin üretici tarafından sağlıklı şekilde kullanılması için yayın politikası oluşturduklarını anlatan Eker, "Sertifikalı tarım danışmanlığı ile işsiz olan çok sayıdaki ziraat mühendisinin veya ilgili diğer insanların belirli bir eğitimden geçtikten sonra tarım danışmanı olarak sertifikalandırılması, bunların üreticiler tarafından istihdamının sağlanması ve bunu yapacak üreticilerin desteklenmesini düşünüyoruz" dedi.
Eker, bu konuda eğitim çalışmalarını başlattıklarını, 2007 yılı başında başlatılan uygulamayla köylerde denetimle ilgili istihdam edilmek üzere 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim görevlendirildiğini söyledi. Bunların sayısını 2008'den başlamak üzere 10 bine çıkaracaklarını bildiren Eker, 7 bin 500 kişinin daha köylerde istihdam edileceğini bildirdi.
Gıda sanayinde yapısal değişimin hızlanması için iş yerlerinin ölçek ekonomisi sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Eker, "Bu Türkiye'de her kesimi etkileyen bir sorun. Bunun belirli bir noktaya getirilmesi, ölçekte büyüme sağlanması lazım" dedi.
Eker, bakanlık olarak gıda sanayiinin kullandığı ham maddeyi ürettiklerini ve işleyerek tüketiciye sunduklarını, bu zincirin bütün halkalarının sorumlusu bir Bakanlık olduklarını anlattı.

K.haberx.com




Bu yazıya ilk yorumu yazın
RSS yorumları

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.
Lütfen sisteme giriş yapın veya kayıt olun.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

Son Güncelleme ( Salı, 09 Ekim 2007 )
 
< Önceki   Sonraki >
Rastgele Resim
IP Bağlantı Sayısı
Bugün499
Toplam144609
15 Kasım 2006 dan sonra